Продавам количка за близнаци Чиполино дуо смарт. Ако е некој заинтересиран нека ми пише во порака. Количката е многу малку користена.
Бејбилов 3ка пелени 92 парчиња 500 денари . Не знам каде ми е фискалната , ги купив пред некој ден и не можам да ги сменам за друг памперс.
Мајки гледам дека некои од вас освен што продаваат и подаруваат доста работи. На неонатологија на клиника скоро секогаш има по неколку бебиња сместени што се без мајки (оставени кога биле родени) и навистина е жална сликата - во сите соби има мајка со бебе а само во таа соба 4-5 креветчиња само бебиња без мајки Ако некоја има за подарување облека, козметика за бебе итн може да ја даде таму зашто и така знаеме какви се условите таму, а нема кој да им купи на тие душички.
Ние бевме неколку дена на одделот и јас кога ги видов бебињата дојдов на идеја да подарам козметика и дел од работите што сме ги добиле на подарок за бебе а не ги користиме и мм ги донесе од дома им ги дадовме директно. Ама гледам на сајтот има контакт телефон. Можам да прашам дали им е во функција и ако не, на кој број можат да се добијат. На 6 спрат се на детска клиника.
Ако не ти е проблем да го дознаеш вистинското бројче би било супер. Еве вртам на еден број што го најдов за неонатологија, но никој не крева.
Општо и за другите бебиња, немаат облека како шти треба. Јас и тогаш ги прашав дали може да се донира, рекоа не е проблем. Една убава вреќа имам полна, дали по еднаш облечени алишта.
Продавам рачна пумпа Medela Harmony, користена едвај пола месец. За пумпата јас си купив посебно силиконски додаток за да ми биде точна инката (како на сликата): https://www.mumilk.com.au/cdn/shop/products/inserts.jpg?v=1662421567&width=728 Има и силиконска цуцла + шише од 150 мл Имам и извлекувачи за рамни брадавици некористени кои можам да ви ги дадам ако сакате: https://m.media-amazon.com/images/I/517JTe-k-CL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
Продавам: Некористен бебе кенгур / носилка Некористен ранец за пелени (се претвора во креветче) Подарувам: Пелени бр. 5 (отворено пакување, искористени неколку, другите се чисти и затворени) Бебешка вреќа за спиење со ракави 2,5 ТОГ од 0-6 месеци Влошки за родилки од Белина (https://bellina.mk/prodavnica/nega-i-higiena/higiena/lichna-higiena/organski-vloshki-za-rodilki-x15/) Торба за пелени Систина
Продавам комплет книги за родители и бебиња на српски јазик: - Knjiga o bebama (685 strani) - Pravila razvoja mozga vashe bebe (339 strani) - Jaka kao majka (316 strani) - Najsrecnija beba u kraju (243 strani) --------------------------------------------------------- Продавам детски наддушек за креветче, одлично сочуван, нема никакви дамки, флеки, оштетувања нити вдлабнувања: Димензии 120x60cm, дебелина 5цм
Подарувам шишиња за бебе, комплет: Avent мало пластично со неколку различни протоци на цуцли Babylove мало стаклено со неколку различни протоци на цуцли Babynova големо стаклено со стандардна цуцла Продавам поволно: Lovi MammaFeel шише 3+ мес. големо, послабо користено, одличен квалитет Подарувам и капсули Lactil со рок уште некој месец, како и комплет чаеви за доилки бекутан, бејбилов итн.
Не најдов конретен број за јавување на одделот за Неонатологија ама ми рекоа кој сака да донесе слободно може да појде таму и директно да ги остави. Инаку исто ми кажаа дека имаат потреба од се, и од облека и од ќебенца/постелнина ама исто и од козметика за бебе, пелени и влажни марамици.