Jas chicco koristev, no pozadovlna sum od Tomi tipi, deka ne protekuvaat vo tasna kako sakas prevrti go nema sansi da protece... A chicco ednas mi poplavi dva mobilni telefoni imas epten ubavi rozevi i plavi, a ima i obicni.. Ne zimaj posebno za mleko, moze kje si go dois bebeto pa i nema da ti treba edno za cajce za pocetok..
ova e sedisteto kupeno e lani vo avgust 6200 den go prodavam 4500 modelot e lorelli gt sport ako si zainteresirana ke go slikam i moeto vo kola e staveno
Јас знам дека ако килибарот е користен веќе од едно детенце, не треба да го користи истото и друго дете, затоа што немало да има ефект. Така слушнав, не ме држи за збор, ако не е точна информацијата не ме тепај Инаку, јас моето го земав од E bay го порачував, ако не се лажам околу 5 евра ме кошташе, со гаранција, со кутивче, со се, ама го изгубивме, го носевме малку на почетокот во првите месеци и не караа докторите да не му ставаме ништо на вратот до 4-5 години и од страв го тргнав и кој знае во која канта е сега
Абе од кај да знам, јас не живеам во Мк и тука така викаат докторите и како викаат така правам, а и ни едно мало бебе/дете не сум видела да носи килибарно герданче тука и маж ми плус ми велеше демек глупости било тоа, од каде сум прочитала за килибарот итн, значи ни тој не веруваше во тие работи и така го извадив и повеќе не му го ставив на син ми тогаш. Сега за ќеркичката ни на крај памет не ми текна да и купам, а почнаа маките со забите, сеуште нема завче, а се мачи, крева Т, гризе, се лигави, плаче... Гел за заби имам на природна база Baby dent и еден со фармако Mundisal, ја мачкам со овој вториот и мислам дека има фајде, моментално престанува да плаче.
Pa gerdance ne se ni stava na 4-5 god Koja korist togas od nego? Zboruvame za kilibardno ne bilo kakvo taka?
Ne se slozuvam deka nema korist od gerdanceto.Moeto dete od 4m go nosi i niti se ligavese niti tt krena za nieden zab.Od dva meseci pocna mn da se ligavi,odkako go stavivme gerdanceto voopsto ne se ligavese IC
Да за килибарно герданче прашував, на мисла сум да купам, ама некако со цениве заборавени се. Моето е скоро 4м и еве приметувам рачињата во уста му се цело време и се лигави, што значни дека може да почне полека да вади забче. Прочитав многу позитивни искуства за герданот и сакам да го купам. Е сега, вистина ли дека ако едно дете го користело нема да може истото и друго???
Може да го користе уште едно дете,трето не,само две можат.Мене така ми кажаа во Швајцарија од аптеката кај го земавме на малиот.А исто и дадите мои ми го кажаат тоа,тие го имат купено во Италија.Јас тука гледав да купам но пишуваше порачано од фб.И затоа не го купивме којзнае кој го правел.А овоа е препорачано од докотор си имаше име презиме декларација цела лист голем се си убаво пишуваше.