Znaci i da zemes na staro gerdance kje ti bide sube deka vekje si slusnala deka ne treba da koristat dve deca edno isto. Jas isto znam edno dete-edno gerdance, za vtoro nema da ima ist efekt kilibarot, kolku e vistina neznam... No poubavo zemi si ti novo, imas vo www.bebesupermarket.com.mk 1200den se Inaku toa sto se racinjata vo usta ne znaci deka zab kje vadi, se zapoznava samo sebe si, oralna faza ti e toa, prvo odat race vo usta, pa predmeti vo usta, pa noze... Deteto taka soznava se
Haha како и го кажуваш ова, земи си ново 1200 ден.се, како да е 10 ден.по твое.......можеби не сака или нема финансии да земе ново жената, за да бара поволно сигурно нешто има и сигурно ја знае цената на новите герданчиња штом бара друго
Boze gospode za dete ima i da soberam 1200den i ima novo da mu kupam, da mu stavam gerdance na staro kupeno, nema sansi (baska deka i sum cula deka ne deluva isto vekje noseno) inaku vo Zegin e 2000den i ona kaza deka za tamu deka se zanesuvaat, pa i posociv mesto kade se 800den poeftini i taa cena moze kje i odgovara, ne izbuvnuvaj odma Jas vekje da ne go koristev moevo nemase da go prodavam, ako nekoj go pobarase taka kje go dadev... Ne i staviv noz pod grlo kupi si novo Ona sto saka kje si napravi neli, moze kje me poslusa mene, moze nekoj drug Jas neznam sto vi e so toa karanje odma be zeni, smirete zivci
За се се согласувам ама мора да признаеме дека не се работи само за 1200 денари. Не е само герданче да треба да се купи за дете па да кажеме дека кога се работи за детето ке ги соберам некако 1200 денари. Лесно е кога се има пари. Има жени кои и тие одат на работа и не седат дома па неможат се да купат за детето а не дека не сакаат. Женчето не беше информирано дека не бивало носено,и убаво што посочивте каде е поефтино ама другово не држи место.
Dobro za drugoto jas za mene si zboruvam deka jas taka bi napravila. Ona sama kaza deka samo vo Zegin gledala (vo Zegin e 2000den, jas zemav od tamu), posociv poeftino kade ima, a Kalias me kritikuvase odma bez da gi procita ubavo muabetite. Ne stavam noz pod grlo, zenata neka kupi na staro, neka kupi na novo.. kako moze i kako saka, taka.
Како би направила Мариз? Баш ради тоа и те цитирав. Ете да не сте добро ситуирани и да живеете со 20 000 да речеме месечно , од каде ке имаш се за детето? Која мајка не би сакала се најдобро да купи за свое дете? Свесна си дека со тоа дека ете ти ке најдеш а таа или било која неможе,како звучи? Пак ке кажам,има родители кои и двајцата работат и пак неможат се да купат. А не дека не сакаат или има некои поспособни а некои се неспособно и не знаат да се снајдат за своето дете. Баш ради тоа и те цитирав. Да не навлегувам подлабоко во муабетов.
Dobro sakav da kazam deka so toa sto sum cula deka ne deluva isto kaj drugo dete mora novo lance, a vekje koga kje se zapnes za lance kje treba da soberes pari nema da imas drug izbor ili pak da ne kupuvas lance. Ne zborime za drugi raboti za bebeto, zborime za lance koe treba samo edno dete da go nosi. Aj tebe da te prasam sto kje napravis vo toj slucaj? Sakas bebeto da nosi kilibar, a nemas pari?? Neznam sto raspravate bezpotrebno i go sirite muabetot, za finansii i drugi raboti. Zborime za kilibaren gerdan samo. Ne zborime za najdobri raboti, poskapi ili poeftini pa koja majka sakala podobro za deteto, a nemala.. Zborime za edno lance-edno dete.
Кoгa мaјкa ми имaлa 17-18 год. дедo ми и дoнел oд Русијa килибaрен гердaн. Кaј нaс oвa сегa е тренд (килибaр и oлеснетo вaдење нa зaби). Вo светoт, килибaрoт е кaмен зa кoј се верувa декa ублaжувa бoлкa. Спoменaтиoт гердaн гo нoселa мaјкa ми, пa ми гo дaде нa мене, пa јaс нa дечињa гo дaвaв. Гo зимaa и врaќaa. Муaбетoт ми е...кaкo мoже дa делувa сaмo нa еднo дете. Небaре криптoнит е. Е сегa, кoлку делувa не знaм. Дaли е се дo верувaње, штo знaм. Нo aкo делувa нa Мaркo, ќе делувa и нa Мaријa. Oстaј тие мaркетиншки финти.
Јас само го цитирав она твоето дека то да си,за дете има да најдеш. Ко божемски друга не сака да најде. Јас да сум? Немам,не го купувам. Крај краева нема никаде со сигурност некој потврдено дека навистина делува. Мислењата се поделени. Јас да сум? Ако немам доволно сретства,најпро би одвоила за приоритетните работи но никогаш не би потценила,односно не би се преценила како јас се наогам за своето дете наспроти друга. Поготово ако не работам.
Fala za odgovorot i se izvinuvam i na tebe i na drug sto ete taka loso me sfatil. Cela rabota bese za kilibarot samo, ne deka jas imam pa ima se da mu kupam na deteto. Mislev samo na kilibar deka ne bi zemala na staro i deka bi sobrala pari, ete dokolku mi e 4m bebeto, nemora za eden mesec da soberam, ako nekoj tolku mi dokazuva deka e tolku dobro lanceto... I jas ne veruvav pa duri sega na 14m mu kupiv od zal i od sto neznam kako vekje da mu pomognam...
@mariz не те критикувам туку сакав да ти кажам дека денес парите и те како се вредни и не е така едноставно да кажеш "па купи си 1200 ден. е" мене тоа ми брцна во очи, а никој не знае за никој какви и дали имаме сите финансии за да се купи нешто што е нај малку потребно. Да, најмалку потребно е килибарното герданче, како што кажа и форумџиката погоре, денес е мода тоа во Мк, не знам за другите земји како е, ама тука во Гр. никој не знае за тоа, а камоли пак да ставаат гердани на бебињата. Вие имате па затоа му купуваш, да немаш, едвај крај со крај да врзуваш, ќе те прашам тогаш дали за гердан би ги дала последните пари или за млеко Да, за дете е и секоја мајка го сака најдоброто за своете дете, зар би сакала и јас да го гледам да се мачи моето дете и да не сакам да му помогнам??? Глупости..
Галапче е во право.Истиот муабет го водев со една во труднички муабети кога рече се нај нај купувам дека детето ми заслужува. Е не оние што не купуваат чико,фишер прајз можда нивните деца помалце се вредни. Уште ме нарекоа искомплексирана и љубоморна снобови луге
Јас се сложувам со вас, ама и со мариз, оти сепак мајката покажа интерес за такво ѓерданче. Тој што до толку нема, нема ни да помисли да купи, би било луксуз. Знам дека никој не сака детето да му се мачи, ама ако нема - нема. Не секое дете расте со килибар покрај него. Според мене ѓерданот не е една од основните работи без кои детето не може, па така за тоа не би одвоила пари доколку немам. Секој си ги одредува приоритетите према себе и својот буџет.
Prodavam anatomsko korito za banjanje na Chicco,dva relaksatora, edniot e so vibriranje i muzika i igracnica isto na Chicco skoro voopsto ne koristena Ako nekoj e zainteresiran ke postiram i sliki
Jas pak go imav doma( doduse koristeno od vnuk mi) i ne mu go staviv. Zosto? Zosto bese premnogu kratko,a sin mi so golemko vratce,taka reci bez vratce i mi bese strav da go nosi. Bolkata pri vadenje na zabi ja imaat site bebinja,nekoi poveke nekoi pomalku,no zabi mora da niknat. Mislam deka denes,kolku pomalku imame,tolku poveke lukzusi si pravime samite. Ako kupila edna majka nesto,mora i jas. Slicen primer na ova mi se t.n gakicki za odviknuvanje !?!?
Nekade procitav deka dokolku kilibarnoto gerdance se koristi na druga osoba mora da se mie na protocna voda. Taka navodno se procistuva od prethodniot sopstvenik i moze da go koristi naredniot.
И без тоа мора да се мие еднаш неделно и да се става на сончева светлина.Кога купувате килибарден гердан гледајте бисерите да не се сите исти.Тој е по калап правен и не е оргинал.
Мајкички не се карајте одма таман работа да дошло до 2000денари пу пу скрајда да е хехеххехехее.... Ми беше само намерата дека се занесуваат со цени за децава а не дека не би го купила. Сакав да видам на старо зашто има некој што не се ни носени од алергиска реакција, па ако не е носено зашто да не. Може и на мојот нема да му одговара па зашто џабе фрлени пари. Имам другарка лани на малата и го стави и за еден ден одма имаше реакција па го подари на некоја др другарка такво некористено.
Само да кажам не користев за првото не користам сега ни за второто. бебчето ми е 10месеци и има едно запче немавме никаков проблем додека да го извади а братучедками има два месеци поголемо бебче од моето т.е годинка и уште од мало има герданче и имат мака со вадење заби температура вознемиреност и баш некни на роденденот зборевме за тоа. Е сега има ли дејство тој гердан незнам.