1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проект Писта (Project Runway)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од LivingGlam, 20 мај 2011.

1. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Блузичката(а.к.а парталот) што го направи девојката беше жива смешка па уште заврзано од позади.За барбиките јас вака "креирав" кога бе мала :D ,па тука не изостанува и тоа болерото или што и да беше(материјалот како за завеси). Јас поужасно нешто во сите сезони што сум ги следела немам видено. Најголем впечаток засега ми остави тој ќелавиот :tmi: (му заборавив име).

2. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Јас до сега не сум гледала но планирам да ја почнам 11та сезона. Е сега нови натпреваручи се секоја сезона? И поврзани ли се сезоните?

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.732
    Луѓе ставајте во спојлер кога пишувате нешто за било која сезона. Вчера прочитав од Алиса дека
    ќе си оди Емили пред да ја погледнам првата епизода
    додека го ставам во спојлер мислењето.
    Инаку
    интересна ќе биде сезонава, имаат дизајнери со голем потенцијал, а и ми беше мило што си замина Емили, се изгуби, едно парче да не може да склопи. :|

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    ^Извини многу :f: ќе пазам повеќе

За се опревадам малку, секако на пола епизода ќе сфатеше кој ќе си иде :lol: на пистата веќе беше ептен јасно. Па неможам да си поверувам колку беше ужас

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Колку сезони има?Јас само на ТВ што ја имам гледано,на Фокс Лајф мислам :?:

6. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Едно од најомилените парчиња што се појавиле во серијава досега...
    Прекрасно!

На MissDior и do-re-mi им се допаѓа ова.
  7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Ништо посебно од последниве епизоди... нема некој посебен талент во сезонава и ми е една од најдосадните досега.
    Сакаат да внесат нешто интересно со предизвиците и со мажите што се слекуваа, а талент меѓу дизајнерите дефинитивно недостасува. Право реално шоу се направи ова, некогаш го сакав затоа што се разликуваше. |(

На OneDirection му/ѝ се допаѓа ова.
  8. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016

Потпишувам со две раце. Многу е слаб изборот на кандидати сезонава. Ама ќе ја догледам, а ми фали и М. Корс.

9. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Го гледа некој уште ова?

Еве привршува и сезонава. Кој мислите ке победи?

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Многу ми е жал што Даниел не отиде во финале... :(
    Згреши што покажа само црни парчиња, имаше и поубави во изборот.
    Мишел ептен ме нервира! Колекцијата е интересна, ама ме нервира некако женава, не можам да објаснам зшто ]:)
    Најзлобно суштество испадна Лајана, насмеана со сите а најголем оговарач, завидлива. Мило ми беше кога испадна.
    Сега за никого не навивам, Даниел ми беше фаворит.

11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Истото мислење го имам за Мишел карактер - :puke: , ама пак она што го спрема за финале ептен ми фати око.
    Стенли ептен млако, за џабе сите му се плашеа :^)
    Индијанкава, ептен ми е на срце, повеќе ко карактер, помалку ко дизајнер.
    Даниел (мој фаворит за победник) покажа дека погрешниот избор скапо се плаќа.

И така колку да ми е интересно на финале, типувам на Мишел.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Заврши и оваа сезона... Послаба од било која до сега.

За момент се понадевав Патриша дека може да победи, ама сепак - крајниот избор беше очекуван за мене.

И што се случува со Тим Ган...Со годините изгледа омекнува...или продукцијата му наметнала таква улога.
    А бе порано човеков беше могу пообјективен и со конструктивни критики, а сега сите ги тапша по рамо |(

Тешко дека следна сезона ќе гледам (ако воопшто има таква).

13. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.732
    И јас сакав Патриша да победи. Стварно беше оригинална и креативна, а и ептен ми беше срцка. Мишел сите битно ги испооговара, ама нема везе. Нина не ја сакаше Патриша воопшто, дури не ја ни искоментира нејзината ревија нешто посебно, па многу беше јасно. Стенли целиот се изгуби за греота. Слаба сезонава, ептен.

14. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Исто и јас сакав Патриша да победи.
    Не дека Мишел беше лоша, ама имаше и подобри од неа. Многу ја форсираа и уште поправен и дадоа, бог да чува. Ако не ја местеле за да победи...
    И Даниел ми се свиѓаше, штета што не го оставија барем колекцијата да ја прикаже, сигурно ќе беше поинтересна од онаа на Стенли.

15. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Конечно нова сезона - 12та по ред. Моментално ја гледам првата епизода, едвај ја дочекав на интернет
    (http://vidbull.com/sfrjd1nhe8qa.html)

Импресии ќе мора подоцна да пишам, за фаворити сеуште е рано ;)

16. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Бидејќи поминало времето за едитирање, морам да напишам нов одговор :)

После гледање на првата епизода - сум задоволна. Има 16 дизајнери - 15 нови и 1 вратен дизајнер од претходната сезона. Хајди ми беше преубава во првото појавување - носеше кошула со риги, моден тренд, нели?!

Има интересни дизајнери, и како ликови и како креатори. Како и секој прва епизода - започнува со предизвик, па така и овој пат. Имаше успешни креации (Bradon, Sue, Alexandra - според мене), а имаше и неколку грешки :) :) Helen ми е интересна, ме интересира што ќе креира во иднина, Timothy е дизајнер кој не употребува технологија и слично.. Би требало да е добра сезона.

Како жири - Zac Posen, Nina Garcia и Kate Bosworth како специјален гостин. Има две новини - Тим е додаден во жирито како член кој во одреден период од серијалот ќе може да врати еден од отпаднатите дизајнери; и моделите кои излегуваат на сцена, излегуваат како анонимни т.е.жирито не знае која е чија креација.

Има ли и други гледачи на Project Runway? Се надевам Да, за да не си водам монолог :P

17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Eте, бидна и 12-та сезона. Гледав епизода по епизода секоја недела, ама нешто не ми се коментираше многу, зашто ретко кога се согласував со одлуките на жирито...Освен во финале!

Конечно, после толку сезони, да победи комплетно изграден дизајнер, сталожена личност, со неверојатна харизма, а најважно од се: great set of skills.

Ако се сеќавате на Ања -премногу харизма, никаков квалитет. Сет Арон - технички одлично поткован, визија - not so much.

Последниот победник е претходниве двајца во едно.

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    За активните следачи и гледачи (како мене), денес почна Project Runway All Stars, трета сезона :D
    Се враќаат многу интересни ликови, 8 од претходните сезони и плус 3 победници.

Водителка е Alyssa Milano, а натпреварувачите се: Jeffrey Sebelia, Mychael Knight, Korto Momolu, Irina Shabayeva, Seth Aaron Henderson, Ari South, Viktor Luna, Melissa Fleis, Christopher Palu (тогашниот ми фаворит :lol: ), Elena Slivnyak, Daniel Esquivel.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.732
    Во тек е прва сезона на Under the Gunn. Хајди имала некои обврски, па не можела да снима нова сезона и решиле да направат вака со Тим. Сосема е мала разликата во концептот, има ментори тука, учесници од минатите сезони. Го гледа некој? Малку е потапа од вообичаено, а и гледаноста била разочарувачка.

20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Јас го гледам, ама не е тоа тоа. Има талентирани дизајнери, ама ми недостига нешто, веројатно Хајди, досадно е без нејзината енергија :)

Ник дефинитивно не го бива за ментор, иако ми беше еден од омилените карактери во шоуто. Навивам за тимот на Мондо. Ања отсекогаш ми била... така малце одбивна :) и не беше фер последната епизода. Мораше еден да испадне.