1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Производи кои не би ги купиле повторно

Дискусија во 'Тело' започната од MejkApGirl, 26 јуни 2012.

1. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Барем нешто да имаше корисно од ова чудо. Што ли очекував кога го порачав? :?:

Ќе се согласам со Мишела, со амбалажата и квалитетот се промени. Како со зејтин да сум се мачкала.

На analaki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.760
    Допаѓања:
    307
    Никогаш повторно не би ја купила пудрата импала и дезодеранс нивеа.

3. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Не би го купила повторно овој крем затоа што воопшто не ми одговара на мојот тип на кожа иако на него пишува дека е наменет за нормална кон мрсна,а кремот е премрсен делува како да е за многу сува кожа,ми правеше и црвенило на лицето и некои ситни брунчиња иако е медицинска козметика наменета за многу осетлива кожа,а кошташе 650 денари.

Исто не би го купила повторно и овој крем на Бубчен со невен наменет за деца и за возрасни, кремот е премрсен и не се впива во кожата.

тоникот на Балеа аууу многу неубаво нешто,ептен е леплив и кога ке го нанесеш на кожата мирисот како да му се менува станува неподнослив.

Шампонот за исправување и сјај на косата од Балеа,кој воопшто не ја исправува туку ја суши и ја прави крута.

Воопшто не ми одговара едноставно не ми се размачкува на кожата,се познава на 1000 километри дека имам пудра кога ке ја ставам,а ставам ептен минимално.

Ужасна маскара ,од самиот почеток беше сува и се ронеше никаков волумен ни должина не им даваше на трепките.
    Сега засега овие се продуктите кои не би ги купила повторно.

4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Шампонот [​IMG] тој првиот, ја сменија амбалажата и нешто друго сменија во него. Да го дотрошам и веќе не купувам

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Женски,чим ви се сушат и двете бази да знаете дека треба многу добро да ги затворите!
    Можеби и смешно звучи ама верувајте дека е до тоа колку добро ќе ја затворите.
    При самото нанесување на капакот базата се суши после неколку секунди,еве и минута да е..

Епа истото се случува ако не ја затворите убаво,внатре ќе си се исуши логички.
    Водоотпорна е,и има такво дејство/ефект да се суши брзо и да се зацврсти како камен со тоа што ќе ја држи сенката цел ден,тоа е поентата.

Јас затоа ја пазам подобро од очиве мои :D Веќе 3 месеци ја имам и ми се нема случено вакво нешто затоа што гледам мнооогу добро да ја затворам.
    Пробајте ако имате во план пак да купите ќе видите дека е до тоа :)

Во врска со темава не би ги купила повторно :

1. Avon - Pore penetrating gel cleanser [​IMG]
    - Никаков ефект ми немаше,обичен гел ..

2. Impala Foundation
    Паштета на лице,не фала!
    (Не ја користам со години веќе ама да си ја спомнам тука заслужува место во темата :D )

3. Miss Sporty fabulous lash mascara
    - Во почеток ја сакав многу,но веќе не.
    Брзо се исуши и никаква стана :?:

6. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092

Катастрофа... не знам со кој памет ставиле светки во крема за лице и тоа дневна :fubar:

На stefigirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    пудра од Mејбелајн |( |( |( Hикогаш повеќе, ако е за тоа, ќе си ставам жолчка од јајце, апсолутно истиот ефект
    ќе го добијам :D

8. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Може сите да пишуваме и ЗОШТО не ни се допаднал продуктот, за да имаме вистински впечаток за истиот. Бидејќи честопати еден продукт за некој е преубав, за друг е катастрофа.

1-Имапала пудрата - Еднаш се намачкав и ја фрлив. Претешка е, одвај се размачкуваше, многу се познаваше, едноставно ужас од пудра.

2-Пантене-шампон за волумен - Гарниер-шампон за волумен - Шаума (сите шампони) - Премногу ми ја мрсат косата!

3-Галафарм-лосион за петици - Едноставно не го бидува некако, немам некој резултат (иако сите прозиводи од таа колекција ми се исклучително убави)

4-МаксФактор Калорие 2000 маскара - воопшто не ми даде волумен или густина на трепките, а ја платив околу 500ден. Поубави ми беа без маскара, отколку со маскарата. ја купив бидејќи премногу ми ја фалеа.

5-Лосион за тело од Ецерин пх5,5 фактор. Најужасниот лосион, не се размачкува воопшто!!!

6-Харпер енд Хелен влошки, Евербел влошки - Не ми се квалитетни и удобни.

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Маскарата Шок од АВОН никогаш повеќе , ми се исуши во рок од две недели... а да не го заборавам парфемот Лола :puke:

10. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Од смоква нема ни с,ниту пак од лавандата,мириса на некои треви.
    Остај мирисот па и не пени :x Пола гел го потрошив за да се избањам убаво.Никогаш веќе..
    Ужас,ја стурга устата ко мислиш пилинг да и правам :|
    Остава некоја бледа боичка,од која после некое време ми се прават многу гадни бели линии :x

11. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Нивеа шампонот и регенераторот за исправање на косата, не само што не ја исправа,туку и ја мрси и слепува косата.

На Anne.Dz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Catherine Arley пудрите и течната и камената
    Поодвратни пудри немам користено. Одамна беше доудуша 2ра година средно, ама од тогаш не ни помислив да ги земам повторно ниту ќе ги земам. Цело лице ми се направи со бубуљици, а имам доста чисто лице.
    Башка што личеше како паштета да имам на лице. И камената не беше ништо поарна.

Мaybelline mascara one by one volum express
    Ко бајаги што поголема долку подобра ама не било така. Ми ги лепи трепките уште ја немам дотрошено, ама па мајчината не се исуши веќе 4 месеци и повеќе е почната
    Жолтата е дефинитивно подобра.

Маскарите на орифлејм сите до една ми се погодија катастрофа, т.е сите што сум ги користела.

На analaki123, AlanisM и esperanca им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Морам да ги додадам и следниве производи на листата:

Катастрофално сјајна пудра, која изгледа убаво само првите 10 мин откако е нанесена. После 10 мин. светнав ко сијалица :x Во неа има ситни светки и никако не ја препорачувам, зошто лицето изгледа како со зејтин да е мачкано :x

А стиков колку гадно мириса, тоа е чудо :puke: Мислам, вака фино мириса, али во допир со кожата се претвора во нешто најодвратно :puke:

Оваа пудра мислам дека ни човек со екстремно мрсна кожа нема да може да ја размачка, а не дај Боже да имаш нормална или сува кожа :worried: Катастрофа, ја суши кожата и ми направи лишаи кога ја користев. Општо, Буржоа пудрите од мене имаат едно големо НЕ :!:

Колку грда седефаста розево/виолетова боја испушта не можам да ви опишам! Уште по првото нанесување го фрлив, џабе потрошени пари. :worried:

И уште нешто, никогаш не би купила повторно пудра на Гош и на Фреш Минералс.

14. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Лелеееее истото искуство и јас го имам со перливе, значи стварно пола саат нанесувам руменило!
    Не би ги препорачала ни јас и покрај тоа што даваат природен сјај, квалитетот не им чини.

15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    :puke:

Прикачени фајлови:

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.181
    Допаѓања:
    23.177
    Никогаш поќе не би ја купила, за џабе фрлени пари 140 денари, катастрофа е нити покрива нити ништо, клаваш и по 5 мин немаш ништо.

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Овие се во глобала, други не ми текнува.

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Маскара под просек, не знам зошто се згнав да ја купам.. никаков посебен ефект не прави и плус очите ми солзат..

Пудрава можеби е ок, ама не е за мене.. ми го исуши лицето, лишаи, не мошам да се опоравам 2 месеци :(

Ништо посебно е млеково за чистење, ама баш.. а и како пече во пределот околу очи.. чудо едно.. :puke:

Коса катастрофа, тесто, и плус првут.. охохооо колку сакаш :^)

И заслужено шампионско место тадааамм... ја земав кремава пред некој ден.. ја ставаш, лицето ти светнува, почнува да ти се поти и ова чудо да се разлева некако.. никакво впивање на моево лице џабе фрлени пари.. :(

Прикачени фајлови:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bо моментов не ми текнуваат многу,ке надополнам некој друг ден,ама овие дефенитивно не би ги купила пак :^)

BB cream miracle perfection cream
    Garnier

E баш овај над мене,значи го ставаш на лице и свети како лампион,некако неприродно ми изгледа,плус баш е жолчка-паштета изглед,маж ми фати еднаш со влажни да ме бриши сум изгледала како Cнуки,и од тогаш не ја ставам,ке му ја дадам на некој :wasntme:

Mаybelline falsies mascara

Hе знам зашто не ми се погоди маскарава,сите ја фалат,на сите им е омилена,а јас ке ја ставев и по пола саат како ништо да не немам на трепките,плус четкичката многу ме нервираше :^)

20. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.116
    Овие шампоните од Авон Натуралс што се. Ама ниеден од колекцијата не ми се допаѓа, а и многу фатив првут од нив. Жива Катастрофа се