Clinique chubby stick - super strawberry Оваа нијанса воопшто не ми се погоди. На рака нешто се гледа ама на уста ко да немам ставено ништо. Инаку го имам pudgy peony и тоа е баш супер нијанса , јако розева боја , сепак нијансата не ми се погоди овојпат
Дефинитивно најлошиот шампон што некогаш го имам користено, ми ја уништи косата уште при миењето почна да станува како тесто, откако ја исушив бетер беше, како да сум ставила мастика во косата, како слама, чешел не можев да ставам, едвај ја оправив косата
До сега толку да не бидам задоволна од некој производ не ми се има случено. Фрлени пари! Наместо да ти помогне во чистење на првутот, косата ти се мрси после еден ден и врие од првут! Ова е прв пат да купам производ од Syoss и ќе биде и последен!
Orea регенератор.Ни малку не ми ја омекнува косата,ниту пак убаво мириса.За расчешлување за мене не можам да кажам за мене ама гледам дека ќерка ми баш се мачи да се исчешла.
Ужас!! Тешко се нанесува на коса, тешко се размачкува и уште потешко се плакне. Јас волку лош шампон мислам дека немам користено до сега. Косата почна да ми се мрси после едвај 2 дена, почна скалпот да ме чеша и дури и се исфрлив на некој места... Уште вечер оди во канта!
Знам дека ја фалев оваа маскара,но... искрено се разочарав. Обично не ми допаѓаат маскарите од Авон. И реков на оваа ќе и дадам шанса, ми ја фалеа. И јас ја пофалив, но после неколку недели маскарата почна да биде ептен течна што на четкичката се познаваше и почнуваше да се згуснува. Неможев да нанесам маскара солидно. И ја фрлив. Џабе дадени пари. И повеќе нема да дадам шанси на маскарите од авон.
1 Seconde na Bourjois No. 3 Само од оваа нијанса не сум задоволна. Наредниот ден од лакирањето е излижан, а доколку се нанесе 2 слоја тешко се суши. Инаку останатите се во ред.
Ја купив за некои 215 денари во Космо на попуст,ама да си купев некоја од Есенс за истите пари ќе беше многу попаметно.Не ми се допаѓа воопшто,четката гребе и не ми пушта боја како што јас сакам,по 10 минути треба да ставаш ако сакаш да ти бидат трепките како со некоја друга маскара.Ако сакаш трепки со волумен и должина ова не врши работа. Исто и оваа,не ми се допаѓа,не би ја купила пак,се исуши за експресно време помалку од 1 месец,а и пред тоа баш и не беше ништо посебно. Мислам дека е време да престанам да експериментирам со маскари,нон стоп купувам нови да ги пробам наместо да си купам нешто веќе проверено и квалитетно
На почетокот кога почнав да ја користам подлогава/базава за сенка ок ми беше, сенката ми траеше цела вечер не се размачкуваше и не ми се собираше во капаците... ама некако почна пребрзо да се суши и веќе воопшто не си ја врши работата како што треба. Дефинитивно не планирам пак да ја купам и да фрлам 300 и кусур денари во ѓубре... ако знаете некоја добра замена за ова препорачајте ми пошто без ова сенка да ставам не доаѓа во предвид.
Овој шампон ми ја активира себореата и првутот кој со години не ми се имаше појавено Од тогаш, после 4 години, сеуште се мачам со истиот проблем.
За истата работа се жалеа и оние што ја користат базата за сенка на Артдеко. Има и некои девојки што ептен претпазливо ја чуваат па им трае долго, но очигледно е дека при контакт со воздух смесата се суши и си губи од квалитет. Можеш да ја пробаш базата на Есенс, потребно и е повеќе време да се исуши на очниот капак ( но ништо страшно), а е супер замена и си ја врши работата. Башка поевтина е, околу 200 денари. Имаш и варијанта од Авон, ама ако не те мрзи да чекаш. Не знам дали е на попуст во тековниот каталог, не ги следам баш, но се имам лично уверено дека е супер подлога. За цена точна исто не знам, но поскап е од Есенс сигурно.
^ Подлогата од Авон е одлична, јас ја имам користено, и ја користев многу долго време, а нe е скапа, 239 денари е во моменталнава брошура. Цената и варира од католог во каталог. 1. Тушот за очи од Голден Роуз. Незнам дали да зборам одделно за тушот или четката, но како и да е, нема шанса никогаш повеќе да го купам ова нешто што не може туш да се нарече. Познат е по прецизната четкичка, која е мизерија, лесно се витка -премека е што и е најголема маана, не е прецизна, не е цврста, не е флексибилна како што треба, обавезно забегува лево-десно, горе-доле, не можиш да си го нацрташ окото, треба ептен ептен полака, раката стабилна да ти е, а не како мојата да ви трепери нонстоп, значи чудо ви треба за да се нацртате со овој туш. 2. Гарниер ББ Крем Може има најмногу покривност од скоро сите ББ кремови, ама смрдеата на алкохол што испарува од него праве да ми се сврте у глава додека се шминкам! А да не спомнувам дека го земав летно време, пошто нели да не сме како цемент у лице, ББ крем у замена за преку ден, и плус со СПФ се сите, ама , за овој едно голем не. Се потам летно време на одредени делови од лицето многу, и го земав оној за мрсна кожа, и пак бев лом со него, а и лицето ми се шараше и при најмало потење, ич не ми одговараше, за следното лето, друг ББ крем ќе пробам. (ББ кремот на Каротен, точно дека мириса чудно некако, грдо чудно, и дека има помала покривност на лицето од овој, ама ми дава таков убав природен сјај на лицето, како крем дури ми е, и плус, помалку ми се масти лицето со него)
Леле знам, истото ми се случи и мене. Супер функционираше, ама што дека кога одма се исуши и сега повеќе од пола е полна а е неупотреблива и сува. Јас користам подлога од Авон моментално, океј е, ама ништо спектакуларно. Добро се размачкува, и боите изгледаат појаки и поубави, ама не трае како оваа од менхетен.
Да да Менхетен подлогава топ е за трајност, само што ете баш како што пиша - до пола ми е негде а веќе е сува нејќе ни да се размачка ни ништо. Доста ја фалат подлогата од Есенс па таа ќе ми биде следна да ја испробам... се надевам дека ќе ми се погоди.
Oвој дезодоранс од Балеа е одвратен !!! Го купив како демек ај поефтин е да го пробам, ама не, многу е лош. Прво мислев дека ми се причинува, бидејќи сум навикната на мирисот од рексона розевата, но овој дезодоранс мириса на усмрдена мишка. Е баш така мириса. Јас немам проблеми со миризбата на потта, и сакам да мирисам чисто и свежо, а со овој дезодоранс тоа сигурно нема да го добијам. Вчера после туширање ставам од ова ср*њево и кога осетив колку лошо мириса заврши во кантата. Плус ненормално многу остава бел траг. Како да се имам шлакано со брашно а не со дезодоранс. После ова, рексоната не ја менувам за ништо.
кремава од орифлејм за тело е си реков ајде да ставам малку и на лице првиот пат ништо не ми беше а сега кога ставив мислев дека кожата ми гори ама само на лицето на рацете не од што може да биде ?
Епа кремата е за тело, не за лице, кожата на лицето е осетлива неможе да ставаш кремови за тело на лицето
Од тоа што кремава е наменета за тело а не за лице. Кожата на лицето е многу потенка, понежна и поделикатна, неможе производи наменети за тело да се употербуваат и на лице. Ќе си направиш некоја глупост, си постојат специјални креми кои се наманети само за лице.