Мицеларнава вода на Балеа не врши никаква работа. Трепките ми ги упропасти, почнаа да паѓаат не се тие трепки што ги имав, а јас па ги кривам маскарите. УЖАС! Шминката не ја вади воопшто, се разочарав очекував многу повеќе.
1. Maybelline Rocket Volume Mascara Маскарата е ужасна, ги слепува трепките и а потоа се рони. 2. Avon Mega Effects Eyeliner
Со гаранција најужасната "пудра" што постои. Има супер покривност додека да излезеш од дома, после 10 минути пудрата се собира во порите и изгледаш како неуспешен експеримент со излупена кожа. Мислам дека ми требаа добри месец дена да си ја повратат нормалната текстура и мекост на кожата од преголемото сушење а природно имам комбинирана кожа. Најлошото моливче што може да се најде во мк моментално. Врвот е некако премногу широк, тешко да остави и ептен малку боја а сепак нема шанси целосно да се извади од окото. Интензивна црна my ass, more like неуспешна светло сива. Against spots and blemishes.. Имав 2-3 бубуљици кога ја купив ама од кремава добив 10х повеќе, плус црвенило, плус црнки. Ќе се воздржам од понатамошни коментари.
Крем за заштита од сонце Sun dance 50 По неколкудневна употреба на кремот, на лицето ми се појави исип во форма на ситни мозолчиња што не било случај од други креми од ваков тип. Можеби содржи некоја состојка што ја иритира кожата и создава несакан ефект. Од тие причини, едно одлучно НЕ.
Aura Amazingly Resistant 413 Milkshake Ужасен лак. Тешко е да се нанесе рамномерно, а трајноста е едвај пола ден. Цена, околу 160 ден. Balea крем за сува кожа Не се впива во кожата воопшто, само ја прави мрсна. Planet Spa Silky Body Soufflé Мириса на топло чоколадо, ама хидратацијата што ја дава е многу мала. Немам ни време, а ни желба да се мачкам на секои два саати.
Овој ролон не би го купила никогаш повеќе. Не знам спрејовите какви им се ама ролонот не ми се допаѓа. Единствен плус е убавиот, нежен мирис, друго ништо. Не заштитува воопшто, по некое време дури ни убавиот мирис не му се осеќа.
Natura siberica - Foot cream - Немам ништо посебно да кажам , кремава не ми помогна воопшто а имам проблем со петите многу ми се испукани.. Цена- 5,50 евра
Ziaja Cocoa butter крем за раце Не ми ја потхранува кожата, после 1 минута рацете ми се пресуви. И да не зборам за составот: силикони, парабени.....
Коректорот на Алверде, катастрофа! Има некоја леплива структура што едвај се размачкува и лош мирис што се осеќа од километар.
Apivita propoline - шампон против опаѓање на косата Не сум задоволна воопшто од овој шампон , имам мрсна коса и мислам дека уште повеќе ми ја мрси , ми ја сплескува и изгледа како немиена Цена- 9 евра
Ова што ти е на сликата не е крем за сува кожа. Ова е маст од невен, да намената е за сува кожа, не но е крем и уште пред да го купиш знаеш дека е ептен мрсно и дека не е крем кој се впива во кожата. Прекрасен е ако се користи правилно. Јас ги мачам сувите делови пред спиење, посебно за петите нема ништо подобро. Во ептен зимски ладни денови ја користам и за лице, нормално се мачкам пред легнување со ептен мал слој. Исто и како лабело е добра. И смирување на кожата после изложување на сонце....
балеа пена за миење лице за нормална/комбинирана кожа иако мојата кожа е таква оваа пена ми е прејака и ми го суши лицето
Изгледа зависи од типот на кожа, јас имам периодов мрсна и пенава ми е супер. Особено ми се свиѓа тоа што веднаш се мие, за разлика од некои креми и гелови за миење лице.
НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НИ ЕДЕН ОД ОВИЕ *Косата цела беше со првут веднаш после првто миење, коректорот се повеќе мислам дека беше вода со боја помешан и на крај маскарата имаше WOW лош ефект
По грешка наместо самоостречките сум ги нарачала овие и тоа две,катастрофа,ќе се изнамачиш додека да ставиш и за два саати го снемува.
Такоџе,се испоќорев,се утепав од плачење,од што ми навлезе маскарата во очи.Шминката ич не ја вади.Само мицеларната од Гарниер е нај,оваа е крш невиден.
Sephora wonderful cushion - не сум задоволна воопшто од овој кармин на Сефора , многу ги суши усните дури и со балзам за усни под него. Инаку интересен е производот се нанесува со помош на сунѓерче , плус пигментираноста е врв цена- 8 евра Kenny&co - charm seduction - овој лосион за тело не ми се допадна поради тоа што не се впива брзо во кожата