1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Производи кои не би ги купиле повторно

Дискусија во 'Тело' започната од MejkApGirl, 26 јуни 2012.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.781
    Го добив за роденден. Воопшто не штити од потење. Ужас. Нема шанси да го купам, ниту било кој од ваквите антиперспиранти.

На Zumbulce9, hermosa, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    1. Golden Rose Lip Butter
    Кога беа попустите случајно на каса ги забележав новите путери за усни од Голден Роуз. Имаат заштитен фактор 15 и на прв поглед декларацијата ми изгледаше ок. Најмногу ме освои изгледот на производот - не можев да одолеам на боите и обликот. Го купив ова со мирис на колаче, но мене мирисот ме потсеќа на Нес кафе. Бев воодушевена првиот ден, ама потоа усните почнаа да ми се лупат и да ми се сушат за неполни 2 минути откога ќе се намачкам. Путерот сега си стои на биро, треба да му најдам некоја нова намена. Повеќе нема да експериментирам со лабела и ќе ротирам околу моите омилени: Еуцерин, Лабело - оригинал и Алверде од камилица.

2. Нивеа интимен гел
    Бев задоволна од гелот со сино капаче и сакав да го пробам овој со зелено капаче. Луѓе, мирисот е ист како да сум се прскала со машки дезодоранс. ПРЕМНОГУ е нападен за интимен гел. Безвезе го користев и едвај дочекав да го потрошам.

На ivancekitty, EMoonlight, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    308
    Correct&Conceal Palette од Golden Rose катастрофа! Тешко се размачкуваат, не даваат покривност и како грутчиња коректор се прават под око по некое време. Околу 300 ден. се и не вредат за парите воопшто.

Тушот за очи дава многу убава црна боја, но се размачкува по неколку часа.

Маскарата ги двои трепките и не дава густина ич. Ужас!

Прикачени фајлови:

Последна измена: 20 јануари 2018
    На glittergirl, EMoonlight, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    @sorbet можеш да го користиш балсамот за мачкање на кутикулите и на сувата кожа на лактите. Барем рацете ќе ти мирисаат убаво. :D

На темава, маскарава од еseence. Скоро никаква разлика на трепките немам од неа, имаат многу подобри маскари особено lash princess.
    49120700.jpeg

На t-sweet, Selest, ludamaja10 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    530
    Цена на балеа сетот и од кој дм?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    731
    Alverde Cover and Stay
    Ова е дефинитивно најдобрата пудра што сум ја имала. Нијанса која ептен ми одговараше, совршена покривност, не изгледаше како паштета ми покриваше лузни, пори, црнки ,поголеми бубулички, црвенило, не ја чувствував на лице, споро се троши бидејќи е супер покривна и ми требаше само "зрно грашок" количина.. АМА е за сува кожа, а не екстремно масна како мојата и светнував за саат време отприлика целата како лампион ( чело, нос, образи, брада ) иако ја сетирав со камена. Им ја препорачав на мајка ми и братучедка која сега почна да користи пудра ( бидејќи поприродна нели, да не ја "труе" кожата со се и сешто ) и се презадоволни.
    Цена: 220-240 ден

Вecutan сапун за лице
    Најлошото нешто што го доживеала мојата кожа. Имав период кога лицето ми беше многу исфрелно со големи бубулици црнки и се пропратно, а сапунов само ја влошуваше состојбата. Ме печеше лицето, ми се мрсеше многу повеќе од вообичаеното, бетер се исфрлаше, ми го затегаше и се што не треба. Сега си го користам дав обичниот и не го менувам, супер е.

Afrodita шампон коприва и пантенол
    Шампонов го користев пред година - година ипол и се беше супер го потрошив цел (1 литар нели ) и бев задоволна бидејќи имам доста масна коса ама ај си реков да сменам. Го купив пак и не знам дали има нов состав или пак е до мојата коса, ама нити ми ја миеше косата убаво, ми ја сушеше ептен, ја заплеткуваше, и покрај маска ми ја правеше како безживотна разлетана , коренот ми беше сплескан.. му дадов шанса 5-6 миења и на крај заврши како средство за перење прслучиња
    Единствен плус е тоа што е тоа без силикони парабени и штетни состојки како и останатите на афродита.
    Цена: Околу 100 ден.

C THRU дезодоранс
    Катастрофа. Нити спречува миризба нити ништо, тотално немаше никаква корист колку и да ставев.

Јанг Дерм третман за бубулици
    Го ставав на грб бидејќи ми беше исфрлен ( среќа не ми падна на памет на лице да го ставам) и бетер ме исфрли и ништо не помогна само бетерја влоши состојбата. И мирисот е ужас.
    alverde-cover-stay-make-up-20.png becutan_sapun_912.jpg product_21716.jpg d1028acd0feb96085581d15b8227eacd.jpg young-derm-krem-protiv-akni-2.jpg 18._far-hcon-sl-02.png
    Фармаси балзам за коса
    Го добив како поклон, полн е силикони И ЗА ЧУДО косата пак ми е сува, разлетана, никаква едноставно колку и да стаам. Едино мирисот ми е океј.

На Acka22, sorbet, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.410
    Допаѓања:
    105.693
    Lush caca noir henna

За кнава имам пишувано во темата за Лаш производите. Ми се допадна каков ефект ми даде на косата ,но не е таа нијанса што ја очекував...баш како што треба да биде црна

На Selest, hermosa, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Катастрофа!
    Oil free a светев како Брилијант да сум ставила...
    Првиот пат кога ја пробав ок беше, дали заради тоа што ставав крема која ми го сушеше лицево премногу, ама сега е ужас.
    И ја дадов на сестра ми, нејзе и одговара, има нормална кожа, но вели дека многу мала количина нанесува бидејќи во спротивно и нејзе и светело лицето.

На MonMon, Hipster, sorbet и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Adicka

Adicka Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    Black mask od DM za vadenje crnki. Voopsto ne e korisna!

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    3.844
    1. Гел за туширање алпи фреш
    Беше на акција во веро и ми се допадна мирисот па решив да го земам. После неколку употреби приметив дека акните на грбот ми се уште пораспространети и кожата на грбот почна да ми се масти. Според мене има многу поквалитетни гелови за туширање.
    4.jpg

2. Ебелин туфери
    Премногу се тенки. Со нив ја вадам шминката и кога кружам низ лицето се распаѓа цело туферчре. Оние на септона се најдобри според мене.
    manicureessentials_ebelinwattepads.jpg

3.Балеа 3 во 1
    Го земав баш поради тоа што беше доста фален на форумов но за жал премногу е груб за моја кожа, ми ја суши и предизвикува црвенило. Не би препорачала за некоја која има осетлива кожа.
    Balea-3-in-1-Cleansing-Peeling-Mask-With-Fruit-Acid-150-ml.jpg

4. Орифлејм гел за околу очи
    Гелов наместо да ме освежи баш обратно, кожата околу очите ми ја направи сува и делував многу уморно. Не вреди воопшто. За нигде е и обратен е фект дава.
    love_nature_eye_gel_aloe_vera.jpg

На EMoonlight, sorbet и Luminary им се допаѓа ова.
  11. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    никогаш повеќе не би купила нивеа шампони-косата ми ја прави многу мрсна(можеби само кај мене е вака..)

На ludamaja10, EMoonlight и la.malparida им се допаѓа ова.
  12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    2.722

Еј, значи не сум само ја шо имам кашлано од СЕКОЈ парфем или дезодоранс од АВОН, без разлика дали е машки или женски? Ја затоа прекинав да ги нарачувам. Многу чудна работа е тоа...

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Го платив поскапичко за да иди во канта по прво нанесување.Ужасно.

На ludamaja10, EMoonlight и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Те прочитав на 2 пати дека го критикуваш производов, а самата во описот имаш спомнато дека не си го користела според тоа како вработената ти кажала да го користиш. Си одлучила сама да користиш помала количина од она што те упатиле. Пааа....можда не е до производот :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.410
    Допаѓања:
    105.693

Да , може да е точно, но мојата коса беше кратка, три коцки ми стасаа на целата коса дури и ми остана од кната и не знаев што да и правам. :) затоа немаше логика овде целата кна да ја употребам. Очекував барем малку да ми ја затемни косата ете барем на коренот..

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    3.844
    13599725_1379911225358748_1592920406_n.jpg
    Шампонов ко демек ја трга мрснотијата од косата и целта е ефект свежа коса но мене косата ниту ми ја направи таква туку се угушив ужасно од хемикалиите кои ги има за на крај пак да останам со мрсна коса.

На Intuicija1 и Flower27 им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Тоа гелот на Балеа не е за осетлива кожа туку за комбинирана. Јас го користам предобар е.

18. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    3.844
    Мојата кожа е цела филозофија хаха, имам комбинирана и јас односно мрсна т-зона а образите ми се суви, осетливи и склони кон црвенило. Гелов продолжив да го користам од време на време но стрикно само на помасните делови од лицето.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Да ја пробаш пената на балеа таа плавата и таа исто е многу добра.

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Спреј за фиксирање шминка од Балеа
    Воопшто не одговара на масна кожа бидејќи одма засветувам како лампион и не ја чува шминката подолго време. Пишува дека го матира лицето, но не ја врши таа работа. Ме печат очите кога ќе се напрскам иако ги држам затворени. Исто така ми се појавуваат пукнатини на одредени места (околу устата, меѓу веѓите).

Мирисот му е убав, мириса освежително. Добро си ја врши работата како појачување на сенката за очи и хајлајтерот. Вака ќе продолжам да го користам додека не ме изнервира.

На ludamaja10 и hermosa им се допаѓа ова.