Го добив за роденден. Воопшто не штити од потење. Ужас. Нема шанси да го купам, ниту било кој од ваквите антиперспиранти.
1. Golden Rose Lip Butter Спојлер Кога беа попустите случајно на каса ги забележав новите путери за усни од Голден Роуз. Имаат заштитен фактор 15 и на прв поглед декларацијата ми изгледаше ок. Најмногу ме освои изгледот на производот - не можев да одолеам на боите и обликот. Го купив ова со мирис на колаче, но мене мирисот ме потсеќа на Нес кафе. Бев воодушевена првиот ден, ама потоа усните почнаа да ми се лупат и да ми се сушат за неполни 2 минути откога ќе се намачкам. Путерот сега си стои на биро, треба да му најдам некоја нова намена. Повеќе нема да експериментирам со лабела и ќе ротирам околу моите омилени: Еуцерин, Лабело - оригинал и Алверде од камилица. 2. Нивеа интимен гел Спојлер Бев задоволна од гелот со сино капаче и сакав да го пробам овој со зелено капаче. Луѓе, мирисот е ист како да сум се прскала со машки дезодоранс. ПРЕМНОГУ е нападен за интимен гел. Безвезе го користев и едвај дочекав да го потрошам.
Correct&Conceal Palette од Golden Rose катастрофа! Тешко се размачкуваат, не даваат покривност и како грутчиња коректор се прават под око по некое време. Околу 300 ден. се и не вредат за парите воопшто. Тушот за очи дава многу убава црна боја, но се размачкува по неколку часа. Маскарата ги двои трепките и не дава густина ич. Ужас!
@sorbet можеш да го користиш балсамот за мачкање на кутикулите и на сувата кожа на лактите. Барем рацете ќе ти мирисаат убаво. На темава, маскарава од еseence. Скоро никаква разлика на трепките немам од неа, имаат многу подобри маскари особено lash princess.
Alverde Cover and Stay Ова е дефинитивно најдобрата пудра што сум ја имала. Нијанса која ептен ми одговараше, совршена покривност, не изгледаше како паштета ми покриваше лузни, пори, црнки ,поголеми бубулички, црвенило, не ја чувствував на лице, споро се троши бидејќи е супер покривна и ми требаше само "зрно грашок" количина.. АМА е за сува кожа, а не екстремно масна како мојата и светнував за саат време отприлика целата како лампион ( чело, нос, образи, брада ) иако ја сетирав со камена. Им ја препорачав на мајка ми и братучедка која сега почна да користи пудра ( бидејќи поприродна нели, да не ја "труе" кожата со се и сешто ) и се презадоволни. Цена: 220-240 ден Вecutan сапун за лице Најлошото нешто што го доживеала мојата кожа. Имав период кога лицето ми беше многу исфрелно со големи бубулици црнки и се пропратно, а сапунов само ја влошуваше состојбата. Ме печеше лицето, ми се мрсеше многу повеќе од вообичаеното, бетер се исфрлаше, ми го затегаше и се што не треба. Сега си го користам дав обичниот и не го менувам, супер е. Afrodita шампон коприва и пантенол Шампонов го користев пред година - година ипол и се беше супер го потрошив цел (1 литар нели ) и бев задоволна бидејќи имам доста масна коса ама ај си реков да сменам. Го купив пак и не знам дали има нов состав или пак е до мојата коса, ама нити ми ја миеше косата убаво, ми ја сушеше ептен, ја заплеткуваше, и покрај маска ми ја правеше како безживотна разлетана , коренот ми беше сплескан.. му дадов шанса 5-6 миења и на крај заврши како средство за перење прслучиња Единствен плус е тоа што е тоа без силикони парабени и штетни состојки како и останатите на афродита. Цена: Околу 100 ден. C THRU дезодоранс Катастрофа. Нити спречува миризба нити ништо, тотално немаше никаква корист колку и да ставев. Јанг Дерм третман за бубулици Го ставав на грб бидејќи ми беше исфрлен ( среќа не ми падна на памет на лице да го ставам) и бетер ме исфрли и ништо не помогна само бетерја влоши состојбата. И мирисот е ужас. Фармаси балзам за коса Го добив како поклон, полн е силикони И ЗА ЧУДО косата пак ми е сува, разлетана, никаква едноставно колку и да стаам. Едино мирисот ми е океј.
Lush caca noir henna За кнава имам пишувано во темата за Лаш производите. Ми се допадна каков ефект ми даде на косата ,но не е таа нијанса што ја очекував...баш како што треба да биде црна
Катастрофа! Oil free a светев како Брилијант да сум ставила... Првиот пат кога ја пробав ок беше, дали заради тоа што ставав крема која ми го сушеше лицево премногу, ама сега е ужас. И ја дадов на сестра ми, нејзе и одговара, има нормална кожа, но вели дека многу мала количина нанесува бидејќи во спротивно и нејзе и светело лицето.
1. Гел за туширање алпи фреш Беше на акција во веро и ми се допадна мирисот па решив да го земам. После неколку употреби приметив дека акните на грбот ми се уште пораспространети и кожата на грбот почна да ми се масти. Според мене има многу поквалитетни гелови за туширање. 2. Ебелин туфери Премногу се тенки. Со нив ја вадам шминката и кога кружам низ лицето се распаѓа цело туферчре. Оние на септона се најдобри според мене. 3.Балеа 3 во 1 Го земав баш поради тоа што беше доста фален на форумов но за жал премногу е груб за моја кожа, ми ја суши и предизвикува црвенило. Не би препорачала за некоја која има осетлива кожа. 4. Орифлејм гел за околу очи Гелов наместо да ме освежи баш обратно, кожата околу очите ми ја направи сува и делував многу уморно. Не вреди воопшто. За нигде е и обратен е фект дава.
никогаш повеќе не би купила нивеа шампони-косата ми ја прави многу мрсна(можеби само кај мене е вака..)
Еј, значи не сум само ја шо имам кашлано од СЕКОЈ парфем или дезодоранс од АВОН, без разлика дали е машки или женски? Ја затоа прекинав да ги нарачувам. Многу чудна работа е тоа...
Те прочитав на 2 пати дека го критикуваш производов, а самата во описот имаш спомнато дека не си го користела според тоа како вработената ти кажала да го користиш. Си одлучила сама да користиш помала количина од она што те упатиле. Пааа....можда не е до производот
Да , може да е точно, но мојата коса беше кратка, три коцки ми стасаа на целата коса дури и ми остана од кната и не знаев што да и правам. затоа немаше логика овде целата кна да ја употребам. Очекував барем малку да ми ја затемни косата ете барем на коренот..
Шампонов ко демек ја трга мрснотијата од косата и целта е ефект свежа коса но мене косата ниту ми ја направи таква туку се угушив ужасно од хемикалиите кои ги има за на крај пак да останам со мрсна коса.
Мојата кожа е цела филозофија хаха, имам комбинирана и јас односно мрсна т-зона а образите ми се суви, осетливи и склони кон црвенило. Гелов продолжив да го користам од време на време но стрикно само на помасните делови од лицето.
Спреј за фиксирање шминка од Балеа Воопшто не одговара на масна кожа бидејќи одма засветувам како лампион и не ја чува шминката подолго време. Пишува дека го матира лицето, но не ја врши таа работа. Ме печат очите кога ќе се напрскам иако ги држам затворени. Исто така ми се појавуваат пукнатини на одредени места (околу устата, меѓу веѓите). Мирисот му е убав, мириса освежително. Добро си ја врши работата како појачување на сенката за очи и хајлајтерот. Вака ќе продолжам да го користам додека не ме изнервира.