Форумџика на годината

Производи кои не би ги купиле повторно

Discussion in 'Тело' started by MejkApGirl, Jun 26, 2012.

1. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Вчера се мислев да ја нарачам пудрава ,но сепак фала за рецензијава !

EMoonlight and koritsaki like this.
  2. јolene

јolene Популарен член

Овој. Веќе со прво користење ми ја исуши и затегна кожата на лицето и еве веќе два дена не можам да си го доведам во ред. Уствари колку пари толку музика. Со кој памет мислев дека ќе ми одговара не знам, ама знам дека од балеа произод за лице ниеден не ми се погодил.

balea-pflegendes-gesichtswasser-trockene-sensible-haut-6085751.jpg

3. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Дезодорансот Dove без алуминиум. Спречуваше потење до одреден степен ама ниеден дезодоранс ме нема усмрдено толку. Убавиот мирис кај мене трае едно 4-5 часа максимум, после само на пот мириса.

4. ванилала

ванилала Популарен член

Со оригиналниот мирис или некој друг?

5. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Да, оригиналниот.

ванилала likes this.
  6. LiveWild

LiveWild Истакнат член

Четка за сенки од авон
    Потврдо нешто немам ставено на моите очни капаци

makedonkamak and EMoonlight like this.
  7. iskraFem

iskraFem Истакнат член

catr_velvet_matt_lip_cream_0716_10horzhorz.jpg

Catrice velvet matt lip cream

Ова воопшто не е мат. |( Првиот пат мислев дека му треба малце време за да се подзасуши и да се матира ама не бре тоа сјае и после три часа исто како на почетокот. (facepalm)

sorbet and EMoonlight like this.
  8. sorbet

sorbet Популарен член

Balea тоник за чувствителна кожа
    Tоникот беше пофален на форумот и јас го купив. Најпрво мирисот не ми се допадна, а потоа видов дека прави пена кога го нанесувам на лице. Ниту еден тоник што сум го користела не правел пена. По некое време повторно му дадов шанса, но ме разочара. За разлика од тоников, пената за миење лице од истата линија е предобра.

Sundance лосион за самопотемнување
    Со овој лосион треба да бидете претпазливи бидејќи можете да завршите како oompa loompa (спојлер).
    Лосионот мириса премногу хемиски. И покрај тоа што ги следев инструкциите и направив пилинг пред да го нанесам, кожата на колената и горниот дел од стапалата ми беше портокалова и без рамномерен тен. Доколку се нанесе во еден слој се добива нежна боја. Ако сакате да ризикувате со животот ќе ставите два слоја (пример по еден слој наутро и навечер) и нозете ќе ви бидат портокалови и дланките шарени. При тоа, збогувајте се од носењето светли панталони/фармерки зошто бојата ќе се пренесе на нив.

Last edited: Jun 30, 2018
  9. angel4444

angel4444 Популарен член

1: s.he stylezone лак за нокти
    Поужасно нешто не постои. Го видов сега во несесерот додека се лакирав и ми текна :D купен ми е од поодамна сега може ја смениле и амбалажата и квалитетот не сум видела.
    Имам некоја бледо розева нијанса, има прелоша текстура ( течен е, а во моментот кога ќе го нанесеш е густ, прави топчиња меурчиња,нема шанси да го размачкаш, а и откако ке успеам некако не личи на ништо ) . Сум пробувала и 1 и 2 и 5 слоја и џабе|(.
    2: Сатва лосион за целулит
    Го користам веќе скоро 2 месеци и не приметувам ништо освен тоа што целулитот се повеќе и повеќе ми се познава :whew: Прочитав тука дека така и требало да биде за на крај целосно да исчезне ама ќе видиме :wasntme: download.jpg download-1.jpg

EMoonlight and ludamaja10 like this.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Погрдо пакување не постои! Оваа линија на кармини треба да се забрани. Капакот со селотејп го стегнав и пак се вади. Несесерот го перам не знам колку пати.А морам да го носам карминот со мене, оти многу траен не е. Дури не ни бои убаво, во внатрешниот дел на усните.
    Едино бојата е добра, интензивно корална.

567182_dbd6d30f-8876-4a07-9939-fe80181dde7a.jpg

koritsaki and EMoonlight like this.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Dior show volume lash mascara

Не сум воопшто задоволна од маскарава , ниту ги витка ниту волумен дава буквално не прави ништо. Џабе фрлени пари :(

Victoria Secret Love spell body mist

Спрејчево кога го мирисаш од шишето мириса убаво - но откако ќе се прснеш мириса како средство за чистење подови :envy:
    Дури двапати луѓе имаа искоментирано на работа (а не знаеа дека јас се имам прскано), - кој чистел со средство за подови :worried: не го препорачувам и никогаш веќе не би земала вакв спреј за тело од ВС

gentle.girl, MonMon, buba4e89 and 6 others like this.
  12. Thebadgirl

Thebadgirl Активен член

Дефинитивно ова е производ што никогаш повеќе нема да го купам. Кога ја мијам косата ми е убава се до маредниот ден значи одма почнува да ми се мрси. Го земав за да ми ја опорави малце косата пошто не беше во многу добра состојба ама мислам дека шампонов ја докрајчи. Ужас. Дефинитивно нрма веќе никогаш да го купам и не ви го препорачувам воопшто освен убавиот мирис нема ништо друго убаво кај шампонов.

EMoonlight and Aschenputtel like this.
  13. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

ziaja_svila_proteini_krema_za_ruke_100ml_835.jpg Демек за суви раце кремава, ама бетер посуви ми ги направи, ужас, никогаш повеќе |(

Kitty23, buba4e89 and EMoonlight like this.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од дезодорансов и пудрата за коса на Балеа не сум воопшто задоволна , дезодорансот не штити воопшто (касно видов кога Мишела пишала дека не е воопшто добар но ајде 70 ден само беше), а пудрава за коса ја лепи ненормално косата ,наместо да и даде волумен уште толку ја слепува , како лепак да имаш на косата. А колку се радував кога ја купив , единствено мириса префектно цветно ама ете џабе!! :(:@

15. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Значи кремава е многу лесна ама кога ќе ја нанесев на лицето некако како да ми жежеше и утредента ми излегуваа гнојни бубулици. Ужас, џабе фрлени пари.

16. Harper

Harper Популарен член

На моето лице па оваа крема е најубавото нешто што му се случило. Ја користам под пудра и пудрата преубаво легнува врз неа. Не матира којзнае колку ама за мојот тип на кожа е доволно.

А баш читам многу девојки не се задоволни :?:.

17. beautys20

beautys20 Популарен член

Најгрозното нешто што сум го купила до сега !!!!!!
    Нијансата е light to medium претемна и портокалова , покривност 0 барем до 1 да имаше ужас !!
    Исто е чувството како да се мачкате со обична крема е така и со таа само што ќе имате портокалови флеки по лицето , а толку е течна и мрсна!!!! Не ја препорачувам никако ќе прежалам 450 денари :puke:

Attached Files:

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас го користам овој спреј на ВС од стара амбалажа и многу ми се допаѓа мирисот. Исто така го имам и во нова амбалажа и мислам дека е еден од поубавите. Се е прашање на вкус, пробај го ако сакаш црвено-жолтиот може ќе ти се допадне.

Dust and koritsaki like this.
  19. sofija014

sofija014 Популарен член

1. Мицеларна вода Балеа
    Првично ја користев за целосно да ја отстранам шминката, но лицето по вадењето ми беше како затегнато па затоа ја користев само за очите. Пече премногу, маскарата ја прави како грутки и воопшто не отстранува убаво. Се чудев и зошто при чистењто се прави мала пена, никогаш ниедна миц.вода не ми била таква.
    SAM_8099.JPG
    2. Афродита крема со невен
    Сакав некоја убава крема за нега на лицето, некоја хранлива и смирувачка па се одлучив за оваа. Лесна е, брзо упива и лицето е многу меко, но мене премногу ми ги затвори порите и ми се нафрли лицето откако почнав да ја користам. За оние кои имаат масна кожа со акни, митисери не ја препорачувам.
    calendula-zajedno-nova.jpg
    3. Балеа крема со овошна киселина
    Го користам 3 во 1 гелот од оваа линија на Балеа па сакав да ја испробам и кремава. Ја нанесував пред спиење, лицето го матира но истовремено остава леплив филм над кожата што воопшто не ми се допадна. Утредента имав преситни гнојни акнички кај челото образите и брадата. Не продолжив со користење бидејќи како што кажав, не поднесувам кога имам леплив филм над кожата, имам чувство како сите нечистотии да ми се лепат за кожата.
    4010355492845-1467411_org.png
    4. Сиен бб крем
    Мислам дека ова е најлошата бб крема што ја имам купено. Ја купив набрзина без да прогуглам нешто повеќе околу неа. Јас земав медиум нијанса бидејќи бев исончана ама ја утнав, но покрај тоа текстурата е премногу лоша и не може да се распредели убаво и за 5 минуту бев буквално портокалова. Исто и мирисот ми е многу чуден. Памет за друг пат да не си се залетувам одма.
    Lidl-Cien-BB-Cream-review.jpg

EMoonlight, Luminary, sorbet and 3 others like this.
  20. Saraahh

Saraahh Популарен член

Дефинитивно оваа ББ крема. Демек за мрсна кожа. Ја користев некои 5 - 6 дена и целото лице ми се нафрли со огромни акни, кои станаа грозни. И еве, после скоро месец, уште не можам да си го управам лицето. А, не сакам ни да зборувам за тоа што нема никаква покривност, и дава уште поголем сјај на кожата.
    Ужас.:puke: