Со истите сенки исто ми се случи а и не се трајни воопшто. И маскарите ко да не се тоа што беа порано.
Моментално ја користам кремава и за чудо, задоволна сум. И тоа навечер под неа користам анти ејџ крем, и двете се впиваат. Имам комбинирана кожа на која и треба влага. За мирисот не знам што да кажам, пд короната не ми е сеуште вратен 100%
Алверде спреј за волумен. Не лепи и ја хидрира косата. NOT! Излепена, крута на допир, ни х од хидрирање. Можда дава минимално волумен ама ефектот е благо речено катастрофа. Не знам зошто пак им дадов шанса на алверде, сѐ што имам пробано е ужас. Никогаш повеќе.
Estee Lauder- Advanced night repair eye cream- Џабе толку пари фрлив за оваа крема. Изгледа густа , а всушност е нешто како гел кој што многу тешко се впива во кожата , колку време и да помине кремата не се впива , си стои на кожата и по неколку саати од нанесувањето. Доколку некој друг ја користи , кажете ми дали и кај вас е така? Се викав ставам многу од неа , ама не.. Најлошото е што по нанесувањето доколку малку сум се доближила до самото око ,почнува да ме пече , по некое време престанува ама ете зошто да се случува тоа. Никогаш сум немала нешто вакво со друга крема. Беше на попуст ама и пак не вреди за парите воопшто.
Шаума шампонот за суви врвови и масен скалп. Мирисот од шишето е убав, но ова е единствен шампон кој после миењето косата не ми мириса никако. Апсолутно на ништо. Дури откако ќе ја исушам со фен мириса на пот. Во однос на мастењето не врши никаква функција, исто ми се мастеше косата а врвовите си беа исти. До сега од сите нивни шампони бев задоволна, овој е чиста утка.
Ова е препарат наменет за домашна употреба.Пишува дека дава сјај и мекост и се става на мокра коса пред шампонирање на косата и треба да стои минимум 10 минути(што повеќе тоа подобро) и е наменет за ептен третирана коса(бланш, сува...итн) Јас го користам околу месец дена, може е краток период ама искрено јас не видов никаква разлика.Поради тоа не би го купила повторно.
Не знам кој ѓавол ме натера за прв пат во животот да купам туш во форма на фломастер. Се суши за брзо време, мора неколку пати да поминеш за полна, црна линија, окото си го изиритирав. Кај очи со паднати капаци би било уште потешко, со течните тушеви ми беше полесно да направам линија, со овој чувствувам влечење на кожата и како последица на тоа резултатот е неправилна, испрекината линија. Не чувствувам леснотија при нанесување, нема острина и создавање тенко опавче како со обичните течни тушеви со меко четче, се враќам на нив отсега.
Нешто најлошо што сум купила за мојата коса од шампони. Косата никогаш полоша не ми била, шампонот е за мрсна коса и за волумен, јас иако имам мрсен скалп ретко купувам шампон за таа намена бидејки косата повеќето ми ја сушат и покрај маска што користам редовно. Ама овој шампон ми ја направи како слама, сува, без сјај, волумен 0,многу поефтини шампони даваат волумен на косата, а во однос на мрсење ептен минимална разлика има ама за таа цел па косата е метла. Цената не му е мала, а многу лош ефект дава, од мене 0, не што нема да купам никогаш ни овој не го користам до крај.
Го купив за Дм да му помогне за раст на коса и волумен,а пишува дека дава хидратација и потхранување,но ништо од тоа нема. Само што ќе ја измие и исуши му е спласната и мрсна. Воопшто не е задоволен.
Ova cudo t.e puter za telo od DM. Go zedov na brzina mi trebase nekoe i samo sto go otvoriv doma bidejki ne moze da se mirisni zatvoreno e, mirisa na limon ili nesto uste po skisnato.. i odma se razocarav ama ajde rekov valjda nema da trae mirisot tolku.. i go mackav na telo na suvi delovi (noze poveke) no dodeka nanesam se isusilo.. po golema glupost ne znam dali sum kupila...
Шампонов дефинитивно не е за виткана коса, не прави ништо посебно за локните, а при миење ми ја заплеткува косата. Исто така, многу грдо мириса на влажна коса, а на сува нема никаков мирис. Ептен е безврска шампонов.
1. Natura siberica - шампон за волумен на косата Не ми се допадна бидејќи ми направи првут. И ме чешаше главата од него. 2. Natura siberica - Anti-ox wild blueberry- има прекрасен мирис на боровинки, ама е многу чудна структурата на гелот , не можам да го наречам гел баш , мус.. Кога ќе го нанесеш на лице , имаш чувство како да си нанел крема. И имам чувство дека не чисти добро. Може поидеален би бил за нормална кожа. 3. Балеа - лак за коса - колку и да нанесувам од лаков за коса , не прави ништо , по некој саат е како да не сум нанела воопшто. Не го препорачувам воопшто 4. Garden of panthenols roll on - Мириса прекрасно , убаво е што нема алуминиум и алкохол внатре , но воопшто не штити. Мислам еден од најлошите ролони што сум користела досега.
Кремава за лице не би ја купила повторно. Ставив неколку пати само, и не верувам дека ќе ја користам за лице повеќе (веројатно ќе ја дотрошам на тело). Претешка е за мојата кожа (иако имам сува кожа) и чувствувам слој кога ќе ја нанесам, како да не ми дише кожата. Исто така ми се исфрли лицето (на места каде што никогаш не сум имала акни претходно), и најверојатно е од неа бидејќи акни имам само по 1-2 пред циклус на исто место секој пат. Баш ми е жал, многу сакав да ми се допадне кремата. Пишува дека е за осетлива кожа, хидрира, и плус има СПФ, но не била за мене.