Производи кои не би ги купиле повторно

Discussion in 'Тело' started by MejkApGirl, Jun 26, 2012.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Утка беше пудрава, утка остана. На мајка ми исто и земав, демек сигурна дека ќе ја биде. Катастрофа, двете сме незадоволни Леплива, остава траги насегде, едноставно не лежи на лице. пори не се познаваат , покривност има средна, но на лице изгледа.....како нашлакана. Не се слева со кожа, лошо ептен.Изгледам бледо и нездраво кога ја користам.Џабе контури, руменила.Да ја домешам уште малку и право во канта.

Benefit-Hello-Happy-Flawless-Brightening-Foundation-Review.jpg

Единствена маскара која нормално ги зголемува трепките и згуснува, не ги лепи и не се рони, убаво се чисти ...но, се размачкува. И кога користам база и без неа. Ја имав земено како замена на онаа Зен маскара д Фармаси, ама ништо.

0aca2fd68c7f807103b30a2e61e822e3.jpg

Прв пат купив производи од Хедера вита, и не знам дали би му дала шанса на брендот за други производи. Три маски, преубаво пакување, хијалурон, против акни и третата не знам што е. Како кеса со отвор, баш погодено пакување, само да беше како што треба тоа внатре. Буквално нема разлика дали ќе ги искористиш маските или не. Ниту оној моментален ефект после миење, на меко, чисто...

Anti-age maska za lice - Hyaluronic ACID, 30ml_0.jpg

mira.mira likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од пудрава имаше и мини пакување. Јас ја земав и среќа што не го земав големото. Катастрофа , јас не дочекав да ја потрошам директно во канта отиде. Се лажеме по Бенефит по слатките пакувања :D инаку не вредат воопшто

buba4e89 and Ginger^ like this.
  3. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Производството на ова чудо наречено туш за очи треба со закон да се забрани.
    Ај што кога нанесуваш се разлева како со водни бои да црташ, нема пигмент, туку и при бришење со марамица не се отстранува туку само се доразмачкува како флека. Пробав со масло за отстранување шминка плус гел да измијам, едвај излезе.
    IMG_20220318_135234.jpg

IvvaNeo, buba4e89 and koritsaki like this.
  4. koritsaki

Маскарава :swear:
    Катастрофа, ништо не прави на трепките. Директ во канта.

5. Касија

Касија Популарен член

True alchemy serum vitamin C
    Го имав користено и многу бев задоволна, но последното пакување со новата пумпица им е катастрофа, многу брзо ми оксидираше, не знам дали некој друг има проблем со сменетите пумпици, ама јас баш се разочарав, а омилен серум ми беше.
    EcoGolik_db5897d37cf681f44b1f01ff787f9715_40eb135579c99318ff61469e58967883.jpg

ана.1230 likes this.
  6. prashinka

prashinka Истакнат член

lister.png

Не вреди производот.

7. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Зошто? Послаб е од тој со минт на амбалажата или?

8. prashinka

prashinka Истакнат член

Само овој ми е пробан (минтот бев во план да го земам, но во последен момент се предомислив). Ужасен е, здивот како на расипано ми смрдеше.

Indiegurl likes this.
  9. LanaDelRey♡

LanaDelRey♡ Активен член

Речиси се од Алверде и Балеа. На Алверде одвратно мирисаат производите, а на Балеа се неквалитетни.
    Многу ретко нешто да ми се погодило. Пофалби имам само за амбалажите, прекрасни и слатки се. За украс да ти седат во соба на полиците.

10. anggell

anggell Форумски идол

Искрено се изненадив, повеќето производи на Конопка ми се супер, ова за лицето ми беше катастрофа. Му давав неколку шанси ама џабе, се исфрлав цела по образи и на чело, а јас имам чисто лице. Најверојатно за раце и тело ќе си ја користам.
    IMG_20220322_075037.jpg

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Маскарава е ужас.:envy:
    Ги слепува трепките, дава волумен ама ги прави како пајакова мрежа, ужасно делуваат трепките, остава грутки, а плус не се ни вади убаво. Ја вадам со мицеларна, после тоа мијам лице и уште црно излегува, ќе си помислиш конечно си ја извадил, легнуваш и утредента пак се будиш со црно измачкано под очи.
    Сум имала и други водоотпорни маскари, ваков проблем сум немала. Плус додека ја носам остава некои траги црни ушљакани под око. Ист проблем имав и со зелената Lash princess, но трепките ми беа многу поубави. Никогаш више. (n)

Kimberly11, Hecate, warrior and 8 others like this.
  12. Star_dust

Star_dust Популарен член

Имам неколку лакови од оваа линија на ГР.
    Џабе пишува rich color кога ни после втор слој нема јака интензивност.
    Дефинитивно најслаби лакови кои ги имам користено.
    مناكير-قولدن-روز-رقم-25.png

EMoonlight likes this.
  13. koritsaki

Тотално разочарување, солидна покривност, ја користев како пудра врз течните пудри никогаш самостојно, оксидира по некое време :(
    Искрено прв пат ми се случува камена пудра да оксидира. Катастрофа. Од Фенти белата пудра ја имсм користено и таа ми беше одлична.

Дојдов до пола и за жал почна да ме исфрла. Не значи дека кај некој др нема да одговара, но очигледно мене некоја состојка не ми одговараше

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

На почеток на месецов го пофалив продуктов како најидеален за мрсна кожа,ама истовремено бев исфрлена а не знаев од што. После неколку дена една членка ми се пожали дека се нафрлала исто па ми предложи да го прекинеме продуктов некое време. И навистина исфрлањето беше од него. А баш убаво ми прилегаше барем мене и покрај затегнувањето што го даваше.
    8BB54F82-858F-40AC-BD19-FEB680AFEAC6.jpeg

Bananki023, ана.1230 and koritsaki like this.
  15. Серотин

Серотин Истакнат член

Everyday XL . (сите типови)
    Два /три месеци ги купувам резултатот е прокиснувам на секои 15мин,лепакот не лепи убаво.
    НЕ за eвридеј. ED_sensi_range_photos-05-2.png

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

38102A7270C850F-Dove-krem-na-ruce-antibacterial-75ML.jpg

Нит омекнува нит е against dryness. Башка што лепи, веројатно од анти-бактериското дејство што наводно го има.

Cherry333 and Flower27 like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не вложувам во скапи маскара поготово не во оваа. Мини е.
    Тешко се вади точно е, само не дава интензивност уопште. Едина позитивна работа е што е убаво четчето.

Пенава воопшто не ми одговараше, па ја дадов. Многу ми го нафрла лицето и дадов многу шанси ама ништо.

koritsaki likes this.
  18. koritsaki

Големо НЕ за маскарава. Ми се допаѓаат вакви четки , но не очекував дека ќе биде толку голема :)освен тоа ништо не прави на трепките :(

19. Hecate

Hecate Истакнат член

Добро што видов баш се мислев да ја земам .

koritsaki and Lavender4 like this.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Како се зафркнав со оваа маска ќе си пукнам од мака, не е ефтина а мало паковање, ефект нула.
    Демек покрива бели влакна и сјај на косата дава, ништо од ова, катастрофа :envy:
    Имам веќе 5,6 бели влакна а многу мразам фарбање и мислев дека ќе ги покрие така пишува барем, мислам дека уште толку ми светнаа :@, плус косата ми ја направи тесто, јас од коса со волумен ми ја залепи за глава...

Attached Files:

cooll likes this.