Производи кои не би ги купиле повторно

Дискусија во 'Тело' започната од MejkApGirl, 26 јуни 2012.

1. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    483
    Јас на есенс сапунот за веѓи го имам користено. Мене ми е ок. Само четката треба да се навлажни или да се испрска сапунот со спеј вода малце.

Овој стик без алуминиум од дм. Не знам дали е од него ама до сега се немам исфрлено под пазуви на ваков начин. Читам на интернет дека имало сода бикарбона и она ептен сушела и доаѓало до реакција.

Прикачени фајлови:

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.854
    Од него е, јас исфрлив од содата. Болни грутки имав го фрлив

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Momzilla

Momzilla Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.546
    И јас го користев истиот, и првпат во живот ми се деси да ми се исушат пазувите, ми се појави црвенило, и многу и ме чешаше.

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.931
    Допаѓања:
    66.363
    Првото разочарување од Lancome.
    Со бустерот се јаде некако, без него маскарава е шит.
    Screenshot_20240216_195658_Google.jpg

На VirgoStar, Selena01, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  5. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    1.496
    Оваа кремче му помогна на цел тик ток, само мене не :D Штотуку го истрошив и второто пакување, ништо, ама баш ништо ефект од него. :shake: Review-La-Roche-Posay-Effaclar-Duo--1050x1050.jpg

На Cosmic Girl, simoncelicius, Salome и 4 други им се допаѓа ова.
  6. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.555
    Првите 3-4 недели беше одлична. Не се размачкуваше, убаво ги правеше трепките, јас како што сакам, нежно и природно да изгледаат трепките. Не ги слепуваше, ги расчешлуваше, даваше нормален волумен и должина, убаво изгледаа, одлична маскара за секој ден на почетокот. После тоа се исуши и не можеше веќе да се користи. 1 месец максимум беше тоа што можев да ја искористам.

2 пат ми се случува ова со маскара од Catrice во последно време и мислам дека нешто е до формулата на нивните маскари, не конкретно само со оваа, брзо се сушат некако.
    Купив уште една од нив што им е нова, треба да ја пробам деновиве, ќе видам дали и таа ќе биде вака со трајноста, ако и таа се исуши за 1 месец, веќе не планирам да купувам од нивните маскари. А, ми се допаѓаат на почеток, само на секој месец да менувам маскара некако не ми е океј финансиски :rofl:.

На SummerGirl, marchi-cool и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  7. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.598
    Побарав маскара која дава волумен и не пресликува, ми ја понудија оваа. Ок, не пресликува, но за волумен е научна фантастика. Освен што ги собира трепките на куп ништо друго не прави. Четката е нискобуџетна, ниту издолжуваа, ниту дава волумен. Не би ја купила повторна.

Screenshot_20240304_093312_com.android.chrome.jpg

На koritsaki, Selena01, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    7.670
    Ги препорачуваат пошо се нови и поскапи. Ако сакаш од ГР земи ја класичната, сега не памтам пошо одамна ја користев дали ми се чинеше, ама мислам не. Или една црвена металик, таа стварно беше добра. И една жолта, освен ако не смениле квалитети пошо јас последно ги користев во далечната 2015/2016.
    :D:D:D

9. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.555
    Го згрутчува лакот, се познаваат како грутки/топчиња, особено некои поединечни марки на лакови ужасно изгледаат кога го користам ова. Плус и кутикулите/околу ноктите ми се направија со ранички, личи како да сум се исекла на неколку места (како papercut). Не го препорачувам. (n)

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    7.670
    Офф леле, јас па го обожавам. Лак користам од ГР најефтините. А за кутикули немам проблем. Единствено можеби ми ја суши кожата на прстите ама тоа е моментално затегање и одма поминува со крема. Евентуално да пробаш со лак од ГР и да ставиш крема на прстите.

На FridaodaMk и marsilia им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    107.716

Мене па трепките ко лепеза ми ги правеше :lol:

На OmniaVanitas и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482

Golden Rose - Miss Beauty High Definition Mascara

Ја зедов да ја пробам, плус беше понова. Не е за трепки како моите. Со еден слој не е ништо посебно. Ако нанесам неколку слоеви е можеби ок (не е) ама не е тоа што јас го барам, плус изгледа како да ги натежнува трепките веќе после неколку минути. Почнува и да се рони. Оставив некој период да отстои и пак ја пробав ама не е за мене. Сега за сега си останувам на Essential High Definition Lift Up & Great Volume Mascara (која пак е постирана погоре како маскара која не е добра за некого, а од мене е постирана како омилен продукт на месецот) ама како поминува време почнува малку да ми ги слепува трепките, но користам дезинфицирана четка исто од маскара на Golden Rose - Cat Walk Mascara (портокаловата) за расчешлување и ок е.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    7.670
    Новите модели на маскари од ГР се заникаде. Уште периодот кога извадија таа металик колекцијата стана многу лош квалитетот.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Се вратив да допишам, дадов денес уште една шанса: за 10 мин половина од маскарата ми беше пресликана на кожата... Многу лошо, дефинитивно лоша маскара. Ја избришав целосно и си ставив од Essential High Definition Lift Up & Great Volume Mascara исто од Golden Rose ама која разлика!

15. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Balea сув шампон за коса
    [​IMG][​IMG]
    Непотребно силен мирис што никако не се ветрее, туку е страшно загушлив.
    Обично не ми смета парфимирана козметика, ама ова е страшно силно, што не е проблем со кафеавиот пигментиран спреј.

Essence Space Glow кармин
    На почеток сѐ фино, по некое време откако почнав да го користам почна многу да се разлева и топи во самото пакување, се прекршуваше и кога се нанесува на устата се рони. Да напоменам го купив зимава, не е до топлото време.

Schwarzkopf спреј за коса
    Го користевме и јас и дечко ми, страшно многу ја слепува косата и збогувајте се со чешлање сѐ додека не ја измиете темелно косата.

Maybelline Lash Sensational маскара
    Ме разочара најпрво самото четче, ми ги слепува трепките, не се двојат никако после, тешко е и за измивање.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.854
    Црвениот спреј од ДМ последно и јас се мислев дали да го земам, нели е тоа за виткана коса спреј, дали ги оформува локните и ги зацврстува? Што ефект уствари дава на косата?

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Никаков да ти кажам, само ќе ти ја исполепи косата, јас барем не бев задоволна.
    Мене ми е благо брановидна косата, дечко ми има локни, не му одговара ни нему.
    Подобро да најдеш некој крем за оформување локни отколку ова.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    3.634
    0qpbbjnhcitv.jpg
    Многу убав парфем, но за жал не трае многу на мене. :doh:

SSG_Body_Cream-souffle_RASPBERRY_360-ml-.jpg
    Од оваа линија неможев никаде да најдам рецензии. Ми личеше интересен и си го собрав, се излажав за сите пари. Мирисот е одвратен, после некое време откако ќе ставип на кожата се лепи. Едвај чекам да го завршам. :puke:

На marchi-cool и SummerGirl им се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.854
    Ајјј ова за тело и јас го имав поужасно нешто не сум купила,не се мачка, како желе е, се лепи, се чувствував како небањата со него.

20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.185
    Допаѓања:
    4.348
    245x840.jpg
    Бидејки незнам што прави, на мојата кожа не прави ништо освен што свеетнува малку кога ке напрскам 5 минути и то е се...

На simoncelicius, Karamela12, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.