Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Производи кои не би ги купиле повторно

Дискусија во 'Тело' започната од MejkApGirl, 26 јуни 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.751
    Допаѓања:
    107.212
    20241124_162652.jpg

Тешко се растопува, едвај можеш да извадиш од производот внатре, не сум задоволна. И не ја вади толку лесно шминката како што некои други средства ми ја ваделе.

Последна измена: 24 ноември 2024
    На SummerGirl и Selena01 им се допаѓа ова.
  2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    7.640
    Производиве не ги постирам како анти реклама, повеќе како искуство бидејќи лично не ми помогнале.
    1. Toboco collagen brightening gel eye cream
    Вака составот делува убаво, има некој многу суптилен мирис на лаванда ама ич не се осеќа тешко и не праи проблем. Многу е "лесна", за сува кожа како вода да ставам. Нема конзистеција и буквално како ништо да не сум ставила. Дури се осеќам позатегнато. А делот за осветлување благе везе нема. Мислам околу 800ден 30мл, што е исплатливо ако му се погоди на некого.
    2. Hada Labor обичната хидратантна крема. Имаше многу позитивни искуства особено за сува кожа. Бидејќи штом температурара надвор отиде под 20° јас станувам Сахара во лицето. И оваа крема ја има таа видеата структура и конзистеција. Што за мојата кожа не помага. И кофа крема да ставам како ништо да не сум ставила. Инаку е 1300 за 50мл. Можеби за други е погодена ама ја не би давала пари пак
    IMG_20241128_101212.jpg

3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    2.149
    После испразнување на производиве можам да го заклучам следново:

1. Шампон Yves Rocher Anti Chute - Воопшто не сум задоволна. Го земав од препорака на продавачката во продавница дека неа и помогнал со постојано користење. Скоро месец дена го користам, нема некој посебен мирис откако ќе се нанесе на коса, не се задржува мирисот, ниту дава некаков волумен на косата, а можам да забележам дека два дена откако ќе ја измијам ми станува мрсна (што не се случувало претходно).
    Не забележав некаква измена во отпаѓањето на косата (може треба да се користи и повеќе) но не одговара за мојот тип на влакно.

Дефинитивно не би го купила повторно.

910788-min.jpg

2. Balea Лосион за тело од кокос

Лосионот брзо упива но остава бела трага... Можам да забележам дека после краток период кожата ми станува ко воопшто да и немам ништо ставено..
    Мирисот е онака ништо посебно..
    Има далеку подобри лосиони овој (n)

balea-losion-za-telo-3u1-kokos-i-si-orah-400-ml-cene.jpg

3. Алверде Лосион за тело од маслинки и алое вера

Со еден збор полош лосион немам ставено на телото. Пред се кога ќе го ставам на мене ми мириса како стерилизирана болница :puke:
    Споро упива, дури и некако лепи после употреба...
    Тотален промашај :tmi:

alverde-naturkosmetik-erfrischend-losion-za-telo-250-ml-cene.jpg

4. Балеа гел за нозе од шишарки

Ми се појави проблем со испукани петици поради долго стоење во една иста положба. Го земав бидејќи е како сува кожа која и е потребно потхранување.
    Воопшто не ми помогна, има краток период чувство на ладење откако ќе се нанесе, но откако ќе упие исто како да ги немам намачкано со ништо(facepalm)

Јас не би го купила гелот повторно
    cba0e6f2a2ed40f6571c3d4c774d4b70.jpg

На theunforgiven и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.691
    Допаѓања:
    202.285
    Оф топик сум, ама гелов за нозе не е за испукани петици. Овој на Балеа е одличен за таа намена

На cocopuff, TammiB5 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    17.325
    Мене повеќе ми помага розевата него оваа.Розевата е чудо и тешко се наоѓа,цело време ја земаат,со уреа е.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.691
    Допаѓања:
    202.285
    И оваа е со уреа.

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    2.149
    Да фала ти, ја земав минатата недела и стварно кремава е чудо..

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    100
    1.Овие производи од Нивеа ми се тотална утка. Кремот-хидратација 0, а шампоните многу ја сушат косата, никаков сјај не даваат.
    Screenshot_20250115_232114_Chrome.jpg

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    12.457
    Кремава на La Roche Posay.
    Иако е премногу фалена крема, кај мене немаше никаков ефект. Имав чувство како ништо да не мачкам, буквално немав никаква реакција.
    3F33D641-9839-48D2-97FD-77EFDEC8DCED.jpeg

На franca и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.751
    Допаѓања:
    107.212
    20250118_172043.jpg

Серумов со Витамин ц. Ми го изгоре лицето. :( имам пишано во темата со серуми

На Mumoftwo30 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.672
    Исто и оваа и онаа SENSITIVE џабе фрлени 1700ден ама ај бар се тешам дека мене не ми одговара на некој друг може ќе им се погодат кремиве..

На koritsaki и fbaby им се допаѓа ова.
  12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    12.457
    Јас ја користев за сува и иритирана кожа и апсолутно никакво подобрување. Барем немав негативен ефект, кај некои и негативно делувала па се утешив дека можеше да биде и полошо.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    491
    Маскава за коса, ужас невиден. Има една многу густа структура едвај излегува од амбалажата. Кога ќе ставиш на коса само ја заплеткува дополнително и ја мрси ненормално. Од Тинекс ја земав 300 денари беше, еднаш и никогаш повеќе. Единствено позитивно е само што преубаво мириса.

pnfm8ejxnh6p.jpg

Ова што е на есенс не знам што функција има. Некоја гел маскара за трепки и веѓи (ајде за веѓи го зедов) ама буквално ништо не им прави на веѓите. Ги мокри малку веѓите и цел саат имаш чувство дека водичка имаш низ нив. Никаква функција. Не давајте за џабе 180 денари.

17329564-0_product_300Wx450H.jpeg

И прајмеров на Есенс, со него имам love-hate relationship. Кога ставам на лицево и кога ќе почнам да го размачкувам почнува да "бега" некако од прсти и дополнителен проблем е и што ми прави како грутчиња по лицето, не се впива лесно и мака мачам рамномерно да го нанесам. Откако ќе го нанесам се осеќа лепливост, ужасна лепливост. Ама па откако ќе ставам после него течна пудра лицето стварно е стакло и дава таков заматувачки ефект. Чуден е многу.
    310vbTFfjhL._AC_.jpg

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    64.015
    Vichy Slow age дневната крема. Пече на очи, едвај чекав да ја дотрошам и на раце ставав за побрзо.
    Штета, ноќната е преубава. Screenshot_20250129_162301_Chrome.jpg

На SummerGirl и Selena01 им се допаѓа ова.
  15. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Толку одвратен мирис на ацетон (?!) во козметика одамна не сум почувствувала.
    Кога ќе отвориш нијансата е далеку потемна од она што го гледаш на шишенцето и според етикетата.
    Не знам што има внатре што толку лошо мириса, ама дефинитивно не може да биде безбедно за лицето.
    Втор пат нанесов и ќе оди во канта.

На SummerGirl, joy1, KittyAgnes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    1.365
    можда тоа што содржи спф не ти одговара? иначе која е ноќната?

17. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    64.015
    Веројатно, ама сепак не треба да пече толку. Не е дека си ставав во очи, само од испарување ваљда или со потење, немам поим.
    Од истата линија има и ноќна крема:
    https://viafarm.mk/p/3888/vichy-slow-age-nokjna-nega-50ml

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    2.149
    1. Шампон Garnier - Grow Strong
    Океј состојки, мириса прекрасно на прва ноо после ден ипол косата ја прави мрсна. Не дава никаков волумен, мирисот се губи после половина час. Едвај чекав да го потрошам, не би го купила повторно.
    IMG_9401.jpeg
    2. Маска за коса - Garnier Biotin hair grow
    Ова е една од полошите маски што ги имам користено до сега. Откако ќе се стави на коса нема никаков мирис, не ја омекнува косата и делува исто како да немам маска ставено. Едвај ја чешлам после тоа. Големо НЕ од моја страна.
    IMG_9402.jpeg

3. Organic shop - mousse
    Претходно користев на Зиаја пилинг од јагода кој мирисот ми траеше и прв пат се заљубив во производ кој мириса на јагода. Па одлучив да го земам овој производ со надеж дека ќе биде исти или барем сличен на пилингот.
    Откако ќе се нанесе на кожа дава толку чуден (неубав) мирис, кожата лепи, не се упива добро. Дадов шанса повеќе од 7-8 мачкања секогаш исто. Дефинитивно не е производ за мојата кожа.
    IMG_9403.jpeg

На anggell, SummerGirl и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.751
    Допаѓања:
    107.212
    20250311_170314.jpg

20250311_170606.jpg

Benton крема за лице со алое и прополис- гел крема , ми ја понудија во coslovemetics да ја земам, ми рекоа дека е супер за масно лице и сл. Нема мирис, геласта е кремата ама густа , се впива веднаш и по некое време лицето ужас масно. Исто и не чувствувам дека негува. Катастрофа.

Крема со спф 50 на La vie en Rose- кремата е пола силиконска, остава мат финиш што дури ми е шубе да ја користам. Чувството е чудно. Чувствувам дека не се впива останува како "маска" на лицето. Ќе ја искористам летото за тело.

Organic shop спреј за тело- мирисот е супер иако не очекував така да мириса, мириса на мастики , повеќе на цреша ми мириса, нема ни ш од шеќерна волна. Воопшто не е траен, само 10 мин и толку. Ми кажа една членка тука на форумот, ама ајде сакав да го пробам :)

Алверде коректор во вид на стик-
    Не е пигментиран воопшто, тврд за употреба. (n)

На H.VAGA, SummerGirl и Selena01 им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    37.095
    IMG_20250312_190148.jpg

Шампонов го купив по препорака. Помагал за опаѓање на косата. На мене не ми помогна, а и ме чешаше главата после секое миење.