Форумџика на годината

Производи кои не би ги купиле повторно

Дискусија во 'Тело' започната од MejkApGirl, 26 јуни 2012.

1. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    16
    Screenshot_20251213_185844_Chrome.jpg
    Не очекував пастата да ми ги избели забите буквално, но не се приметува па никаква разлика. Единствено добро нешто е што го освежува здивот и ја неутрализира миризбата.

Screenshot_20251213_185938_Chrome.jpg
    Го зедов руменилото затоа што многу ми се допадна нијансата, но од друга страна многу се рони и кога ќе нанесам со четката на лицето излегува голема количина од производот која е тешко да се распореди рамномерно .

Screenshot_20251213_190722_Google.jpg
    Обичното лабело на Мелем е многу поубаво, ова не е воопшто хидратантно, а и грда боја остава која тешко се брише.
    Screenshot_20251213_191416_Google.jpg
    Моливот за очи на Импала е многу лесен и прецизен за нанесување, но многу се размачкува отпосле, како зомби изгледам .

На SummerGirl, Cosmic Girl, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.659
    Допаѓања:
    12.521
    1041.jpg

Чуството е како лицето да сум го миела со шампон за коса.
    Има и некој чуден грдичок мирис.
    Не ми се случило со други маслени чистачи, а имам користено различни (јер корејци нудат избор :D ). И течни и балм имам замано, ама ова не било случај. Пече на очи, иако на очи не го ставам (ретко користам шминка).

Would not recommend, 2/5 реално.

На SummerGirl и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  3. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.721
    Screenshot_20260109_135908.jpg
    Како може корејска козметика да има волку лош состав. Го купив демек 180 мл за помалку од 300 ама џабе парите. Има мирис на сапун кожата сува чкрипи. Ќе се искористи некако едвај ама никогаш веќе не го купувам

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    459
    upload_2026-1-16_12-41-19.jpeg
    Го зедов овај сетинг спреј, пошто многу го гледав дека го користат и фалат, а и претходно имав од црниот исто на аура потрошено две шишенца и многу ми се допадна, единствено шо беше негативно то што заради типот на прскалка многу брзо ми се трошеше и ко го видов портокаловото паковање ајде реков него ќе го пробам, ама воопшто не ми се допадна. Значи лицето изгледа свежо, не велам не, НО шминката по 2-3 часа како да се топи, ми се размачкува, воопшто не седи. Поубаво ми стои и траи ако не прснам ништо отколку ако го прснам портокаловиот спреј, и читам други мислења и ми е чудно зошто само кај мене така,а другите сите го фалат. А црниот на аура значи топ, шминката цел ден не мрда.

На simoncelicius, SummerGirl и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  5. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.721
    Screenshot_20260117_153616.jpg

Ау полоша крема за раце не знам дали сум користела. Настрана информацииве за составот ама тплку тежок и грозен мирис има тоа чудо нешто. А имам читано доста го фалат за хидратација за омекнување на кожа... за ништо не го бива. Дава некое чуство на измазнета и мека кожа ама никаква регенерација и опоравување на испукана кожа. Среќа ефтина е па не ми е мака за парите

На Slatka28, Мис Стоун, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    2.252
    Шампонов е ужасен, го зедов мислејќи дека имам мрсен скалп нема да го суши. Ем ми ја плетка косата ем мрсна, како неизмиена, ужас :sweat::sweat::sweat:

Прикачени фајлови:

• IMG_4610.jpeg
      IMG_4610.jpeg
      Големина на фајлот:
      54,5 KB
      Прегледи:
      49
    На Aleks.mar, Мис Стоун и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    459
    Апсолутно ништо не прави на мојата коса. Му дадов 3 шанси, се излажав за џабе.

На WhiteCat33 и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    7.786
    1) Eucerin кремава ја фалат по интернет, дека навечер е одлична за стапала. Мене не ми помогна, едноставно не вреди за парите.

2) Неутрогена - како вода е, барем за мојата кожа не помага. 2/10, минимална хидратација и после 5минути ништо.

3) Clinique - да можев да ставам минус десет од десет нема да е доволно. Апсолутно не вреди за парите. Можеби ако немате премногу сува кожа ќе помине, ама се на се за тие пари има и поубави креми.

IMG_20260129_201149.jpg

На WhiteCat33, Aleks.mar и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Slatka28

Slatka28 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2024
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28

I jas edvaj ja potrosiv a tolku mn ja falea.
    .pametam kako dete majka mi ja koristese...dali stvarno bila dobra no nesto smenile ne znam...no sega definitivno ne e..podobro obicen vazelin da stavis na racete nego taa krema

Garnier definitivno ne e toa sto bese
    .porano ja koristev linijata za lice potocno pilingot za mrsna i nekoi dr proizvodi so jaglen. Zboruvam pred petnaeset godini. Nekade so sfrodota slicni mi bea duri i garnier podobri..a sega mozebi samo da go preporacam shamponot od oves..drugo nisto..i maski za kosa kupiv od med i edna crna na garnier i se ziv uzas...tolku ja mrsat kosata abe...

Последна измена од модератор: 9 февруари 2026
    На Aleks.mar и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.226
    Мал пример дека вирални производи не секогаш се стварно добри и за сечија кожа/коса. Многу сакав да ми се погоди маскава, многу шанси дадов, едноставно ме правеше како тесто во косата и после тоа ниту се стилизираше ниту нешто помагаше.
    Screenshot 2026-02-09 at 11.38.21.png

И оваа крема многу ми ја исфалија, мене воопшто не ми одговараше. Мислам дека е до маслата и восоците, сите пати кога ја ставив ме исфрла.
    Screenshot 2026-02-09 at 11.39.05.png

На Aleks.mar, Isabela23, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    64
    Rossen за коса. Имам сува коса мене воопшто не ми одговарааа