...Долго време го користам и сум презадоволна, го нанесувам и немам гајле до следното утро дека ќе се испотам, и плус преубаво (нежно) мириса. Не знам што ми требаше да го сменам со овој на Гарниер, какви 48 часа, после 3 часа се потам
Многу задоволна!!! Трае цел ден, не остава ни малку бело и цената му е пониска од Нивеа, Гарние и сл. кои не ги бива ни за оcвежувач на простории, колу 130 денари.
Прочитав за сапунов на форумов, сто и нешто е во Космо, и го купив. Мразам сапуни и немам користено, ама овој е на природна база и реков ајде. Читав поплаки за мирисот, мене воопшто не ми пречи, дури не го ни осеќам. Кога го отворив си мирисаше ко и обичен сапун за перење пр., само непарфимиран со јагоди, море, алое, дрн дрн. Сапун ко сапун. И е преубав. Многу, многу квалитетен. Насабајле и навечер се мијам, џам фацата, меко, меко, неам зборови. Јас обичниот го земав, ама сакам вака во кутија 4 комплет, не знам зашто немаа. Како и да е, повеќе од одличен е, топло препорачувам.
Немаат затоа што јас последните им ги собрав , ако си гледала во Космо во Центар. Што се однесува до мирисот, читав коментар дека секој сапун кој нема пријатен мирис е природен и нема хемикалии, се што е парфимирано има хемикалии, неможе сапун од козјо млеко и пивски квасец доколку е природен да мириса убаво, кога пивскиот како и пивото мириса специфично, така и другите сапуни, само сапунот од невен имал попријатна миризба ама рачунај невенот е цвет кој по природа и има некој пријатен мирис. Инаку супер се сапуниве, најпрво почнав да се мијам со тој од пивски квасец и најредовно го користам, го пробав и со мед и пшенични никулци, приметив акните ми се сушат и порите ми се чистат и стеснуваат, па ќе видиме.
Абе мириса за мирисање, ама некако нормално ми мириса, не онака како што добив претстава од читање дека ќе е нешто неподносливо. Мириса на сапун + млеко, океј е. Не е убав, не е ни неиздржлив. Битно си ја врши функцијата, мазна кожа, сигурно ќе земам и пилинг, т.е. кутија.
Презадоволна од кремата за тело на Giordani Gold White.Иако сум скептицист за порачки од Орифлејм, сепак тука квалитетот им е на ниво. Кремот бргу се впива во кожата, лесно се нанесува, кожата ја прави мека, свиленкаста, а мириса неодоливо... И покрај сите други производи на Нивеа кои ми се допаѓаат, ова млеко за тело ми е дефинитивно own: Многу е мрсно, не се впива брзо, и некако не знам, лепливо ми е и за саат време, ко да не сум ставала млеко за тело. Баш така.
Презадоволна сум од пилингот за лице од рози на Рефан. Убаво природно ми мириса, ексфолијацијата е нежна и не ми го суши лицето. Си го користам во комбинација со кремата Queen Rose исто на Рефан (прилично долг период ја употребувам и кожата одлично ми ја поднесува), ова ми е добитна комбинација. :up:
Орифлејм како бренд не го почитувам многу, слободно можам да кажам и ич, меѓутоа кога станува збор за грижа на раце и нокти, овие два производа ми се неприкосновени. Маслото е прекрасно, кршење, лупење на нокти? Ноу веј ! Исто и кремата, само маслото сепак ми е нешто неприкосновено. Јас од најстраствениот и најзагрозен грицкач на нокти, пуштив нокти ко од реклама со негова помош! Сум користела и многу поскапи производи, но ефект, ни приближен! http://mk.oriflame.com/catalog-images/p ... 1290_3.png http://mk.oriflame.com/catalog-images/p ... 1288_4.png
Пишман сум што го купив, да барав шампон што прати првут немаше да најдам.. Гнаса. А ова е еден од најубавите гелови за туширање, преубаво мириса и трае. со еден потег ваде се живо од лицето Колекцијава ми е поклон и ми е при крај. Нека отвараат Victoria's Secret во Македонија најубави парфеми имаат ..
првпат после dove антиперспирантот решив да сменам и да земам некој друг и сум задоволна од својот избор прилично е нов и ефтин ама е ок ги задоволува моите потреби не остава трага и убаво мириса и најбитно мене ми трае скоро цел ден еве го bu антиперспирант розевиот го имам моментално
Морав да прашам...јас имам такви ситни бубулички на челото, а т-зоната ми е мрсна...кој од овие сапуни би ми одговарал???
на сапуните не пишува за каква кожа се па најверојатно се за секаква кожа, јас имам исто комбинирана, незнам точно кој од овие би ти одговарал, но најверојатно оној со пилинг и од козјо мелко (има еден без ништо само со млеко), јас најредовно го користам тој со пивски квасец.
некако се мислев околу цената, ама сепак се решив и ја да си купам од апсолутниот хит на Фемина - овие сапунчињава, па ќе ви кажам каков ефект имаат на мене. за мирисот не се потресувам нешто многу бидејќи тоа миењето трае минута-две само, после тоа си ставам крема, а и ако има ефект на мирисот ќе му прогледам низ прсти.