Мојот прв и единствен симптом пред да направам тест беа промени на градите...ме болеа повеќе од вообичаено како пред добивање (дури и додека се движев) и вените ми се изразени...Болката ми беше на страничниот дел,... Се надевам нема да ми се зголемат многу, бидејќи си ги сакам вакви малечки Но, за секој случај - од кога е препорачливо да се започне со мачкање со препарати за стрии?
Девојки, колку време ве болеа градите кога останавте бремени ( тие што ги имале овие симптоми) ? дали таа болка бесе константна во целата бременост или пак по некое време се намали. Мене еве 5 дена премногу ме болат градите( 11 дена пред да добијам), дури и кога се качувам по скали, кога побрзо одам, премногу ме боли . Инаку треба да добијам на 05. Болки во градите имам пред да добијам една недела и кога ке се намалат тие болки тогаш добивам. Ве молам некоја од вас нека ме посоветува , нека ми објасни како идат овие работи во бременоста затоа што во првото тромесечје од бременоста можеби некоја го имала овој симптом на бременост ..... Благодарам
Јас за некој ден го привршувам 3ти месец, и градите ме болат, потечени со видливи вени како што ми беше пред да добијам. Не знам за натаму ама од искустава можно е цела бременост да е така, бидејќи градите се припремаат за доење и се си е нормално.
сакам да ви кажам стар бабин рецепт за испукани брадавици: Се толчи семе од босилок и 1 лист од шипка потоа 1 лаж од босилекот и 1лаж од листот од шипка се мешаат.Се полива со 250 мл врела вода. Тоа да отстои 10 минути, се цеди и облози се ставаат на брадавицата
jas sum bremena 16 nedela i denes za prv pat zabelezav od gradite mi tece Edna tecnost ne e mleko nesto kako voda ama pogusto i da ne recam kako leplivo bas mi deluvase cudno i se osetiv zbuneto ..dali nekoja od vas ima vakvo iskustvo ? pozdrav
Zdravo devojki,sakam da prasam vo vrska so promena na gradite vo bremenosta,osven sto mi stanaa mnogu pogolemi,po osetlivi,i pupkite nekako po cvrsti,se poznavaat i preku prslok,na levata grada vo predelot na kafeaviot del kako nekoj otok nesto da zabelezuvam,nekako mi e po osetliva od drugata i poveke me cesa,glegam da napravam sporedba so dr no posto ednata neli e pomala nemozam nekako da gi sporedam.a i ja cuvstvuvam kako potopla,jas po priroda sum panicarka golema i vednas mislsm na najlosoto ,a duri vo petok imam za ginekolog pa ke prasam tamu sto e,no do togas ako nekoj ima informacija ve molam pisete..
Мене десната ми е осетлива но отоци немам приметено иако имам мал секрет кога ќе се стиснам после мачкање. Им ставаш нешто на пупките? Најдобро покажи на матичниот!
Zenicki ve molam da pomognete koj znaete, jas sum vo sredina od bremenosta i uste od sega mu se mislam kako ke dojam, a sakam.... Moite bradavici se cel zivot uvleceni, so toa sto izleguvaat povremeno sami ili jas ako gi izvadam namerno, no problemot mi e toa sto mi se nekako mnogu osetlivi i kako zivnati mescinja se, kako da ne se dosozreani od so sedele najcesto vnatre, e sega dali znae nekoja care nekoe, da se mackaat so nesto za da gi dosozream,zacvrastam.... neznam kako da se izrazam )) bidejki tolku se kako zivi, so se osetlivi na obleka sto gi dopira a tek, za bebusot kako ke bide koga ke treba da cicka pozz
Zdravo Sakam da prasam nesto, neli za vreme na bremenosta se zgolemuvaat gradite, epa sakam da prasam dali posle poroduvajneto i otkako ke prestani da se doi deteto, t.e koga poveke ke nema mleko zenata dali gradite se vrakaat sosema vo normalnata sostojba ili pak ke ostanat pogolemi ? Pisete mi tie sto imate iskustvo ))
Jas sum 21nedela i 6dena,od promeni koi gi zabelezav na moive gradi se sako zgolemeni i potemni areoli i ispaknati bradavici, i tek tuk po nekoja vena, vo obem gradive ne se mrdnati a ne me ni bolat...dali e toa vo red? Inaku nosam korpa B kako i pred da ostanam trudna,seushte mi odgovara taa korpa. Na kolku meseci kaj vas se zgolemija gradite?
Јас до 8ма недела го дпев синчето, па поради крваеење 3 дена бев хоспитализирана и така го одбив, една недела се врзував со пелена дури не ми запре скроз млекото, па ми беа најнормални, празни висилки после две доени деца хехе, а сега пследнава недела гледам набрекнати, натежнати, синко пак ми се навртува, дури и пробав два три пати дан ми надошло пак млекце ама нема ништо, само болат и од самиот допир на маицата особено пупките.. @kuklaaa Хехе, не мила, се смалуваат дури и помали се од претходно, само истегнати и свиснати, со стрии, ама ќе видиш, откако еднаш ќе фи користиш за да го нахраниш своето бебе, веќе никогаш нема да ги гледаш со исти очи и да ти претставуваат секси адути, барем со мене бидна така, незнам.
Мене прво градите ми се зголемија, па после другите симптоми се појавија. Почнаа од 2 месец, до 5 растеа, послем престанаа да ми растат.
Од самиот почеток чувствував болка на допир и почна да се зголемуваат, секој месец се поголеми беа, а сега дека дојам се посебно големи. Од моја бројка 80 мислам стигнав до бројче 95 сигурно
Hahaha znachi samo jas sum izrod, koga ostanav trudna mn me bolea i malku mi bea nabreknati togash malku se zgolemija posle 2 meseci pak se smalija na prvobitna golemina i dosega nisto :/