Isto I jas I so prvata bremenost I so vtorata normalno e uzuvaj se rasprasav veke retko se slucuva kaj zenite ama mozelo I nisto cudno ne e so lessss I uzuvaj se citkame
Женчиња, да ве прашам дали користите нешто за болку на градите. Јас неможам да спијам од толкави болки, ниту да се истуширам како треба, ниту да ги допрам. Ставам само листови од зелка. Тоа малку ми помага. Ама сакав да чујам од вас искуства.
Мене oвие 2,3 денa ми е oк пред тoa oд се.ми се гадеше сaмo геврече јадев a градите некoгaш.мнoгу кaкo дa ми висат и тежaт a некoј денoви не
A mene mie cudno sto gradite ne me bolat kako proslata bremenostsamo navecer po malce.kako e kaj vas?
мене првите недели ме болеа сега ми тежат кога сум на работа со прслук мислам ке ми го скинат прслукот хехех а болка немам ниту јас
Imam edno prasanje pred 5 6 meseci bev bremenai mn me bole gradite no ne mi bea oteceni no za zal se sluci spontango izgubiv bebeto e sega veke edna nedela imam nekoj simntomi kako gadenje bolki vo dolniot del od stomakot i gradite mi se nekako mn porasnati dali moze stanuva zborza brmenost nemam zemeno test da proveram mislam da nee rano i dali ke pokaze testot tocni rezultati zatoa sto na 3 ovoj mesec dobiv menstruacija pisite mi
na forumiv citam deka gradite rastele ... Dali ce mi se vratat vo normala posle porogjaj ne sakam mn golemi gradi poshto jas imam malku pogolemki ne sakam da mi se napravat i pogolemi od sto gi imam sega .. Dokolku ne mi se vratat vo normala sto treba da napravam Pisetw odgovor plssss Strav me fajcat
После породување ќе ти се зголемат уште повеќе затоа што ќе ти се наполнат со млеко. Но доколку доиш по 2-3 месеци се регулира лактација и си се намалуваат.
Дали некој има сличен проблем Во текот на бременоста ми птемнеа целите гради, не само во пределот н пупите и алвеолите туку зборам за целите како некои жолто-кафени флеки ми се појавија. Како да ги одстранам :
Мене ми се многу пораснати, со изразени ареоли и брадавици кои исто така се поголеми, Болни на допир се сеуште. Редно е да купам поголем градник
Na koleskata moja vo bremenosta i se pojavija ama po telo i edna taka pogolema imase vo vratot,od dermatolog i bese receno da ne gi tretira so nisto deka posle poroduvanje ke se povlecat.I vistina se povlekoja ne odma otkako se porodi,ama vo prvata godina posle bremenosta se se dovede vo red.
Zdravo feminki. Od utrovo sum malku ispanicena vo vrska so gradite. Vo 14ta nedela sum od bremenost i slucajno denes koga odev da se tusiram na ogledaloto zabelezav deka imam mala vdlabnatika na dolniot del od desnata grada. Vo delot kade sto vsusnost gradata se vitka. E sega gradite mi se pogolemi malce od koga zabremenav no stravot e dali ovaa dlabnatika e rezultat na promenata na gradite radi bremenosta i radi nivniot rast pa ne se simetricni ili ne daj boze nekoj simptom za nesto loso. Dali nekoj imal vakvo iskustvo ili sepak treba da odam da si proveram
Jas sum 10+1 pa gradite mi porasnale i vejke nosam pogolem gradnik i seuste custvuvam bolka pri dopir
Dusicke ne mi se kosi, majka mi mi ima kazano deka koga ke dois, ako bradavicite ne se ispapceni, treba nezno da gi tries so frotir krpa t.e. da gi masiras kruzno za da ispapcat ubavo a mozes da koristis i silokonski bradavici za doenje, i toa go imalo, pred nekoe vreme slusnav od majka koja gi koristi posto ne i izlevale dovolno bradavicite... Pozdravce