mene ushte me bolat. petti sum. ama ne me bolat ko vospaleni na pochetokot shto bolea. zemi lanolin za bradavici kolku da ne ti pukaat
A ve bolea li sekoj den isto? Jas sum 8 ned i 1 den i me bolea mnogu i mi bea podueni do 4,5 nedela.Potoa splasnaa, pa ke me nabolnat i kje mi se podujat ama ne kako na pocetokot . Dva dena gi osekam dva ne i tie denobi duri ne gi osekam poluduvam od grizi
Не се оптоварувај со тоа, градите не болат цела бременост и не се цело време подуени. Ќе се зголемуваат со текот на бременоста, но нема да те болат. Носи удобни градници кои нема да те стегаат. Мене на почетокот ме болеа, неколку дена, после престана болката, а ми се повторуваше за кратко од тежината кога ќе го соблечев градникот. Болката во градите не е постојан симптом, па не треба да се нервираш поради тоа.
Gradite mi se katastrofa Potemneti bradavici kako katran em mi se zgolemija toa krukcinjata mi zafakaat pola grada maz mi me zeza vika sega kako crnkite vo tie pleminjata od afrika sum Ispukani kapilari, veni milioni..ali se nadevam nema da ostanat taka
Epa jas konecno so pogolemi gradi posto imam mn mali gradi i sega vo bremenosta mi se zgolemija i se raduvam taka malce vazna sum so pogelemi gradi da vidam i jas kako e inaku mene na pocetokoto na bremenosta me bolea a sega veke ne,bolkata sig e periodicna taka da ne grizete se ke pomine
Мамички сакам да ве прашам. Дали некоја користи маст за брадавици? И каква? Препорачајте ми некоја убава
Мене да. И посебно брадавиците ми беа многу нежни не можев да ги допрам и не носев градник некое време, не можев.
Mene me bolea mnogu,pa prestanaa.Sega nekogas me bolat nekogas ne.Sinoka me bolea denes ne.Odma strav me faka
Ланолин на Лансинох. Алтимејт бест Таа е за по породување, додека доиш, но некои викаат дека е добро да се почне во бременост. Не се секирај, помалку болат па пак болат. На крај осми деветти мене престануваат да ме болат, за пак да почнат со надоаѓањето на млекото...
Da, no postepeno se smirija. Inaku ne mozev da se cepnam. I sega se osetlivi, no ne kako na pocetokot.
Јака болка немав во ниеден момент. Во почетокот почесто се случуваше да ми натежнат па после два саат ништо да не осеќам и се така најизменично. Сега на два три дена се случува да натежнат остатокот од времето ништо.
Здраво убави женички/мамички. Сакам да прашам, дали појавата на вени кои не се многу изразени но сепак ги има е еден можен од знаците на бременост,прв пат до сега ми се јавуваат...не ме болат градите воопшто на допир? За 2 дена треба да не ми дојде...
Не знам дали симптомот е поврзан со бременоста или не, ама низ десната града имам трпки. Што ме болат, ме болат, што растат, растат, ама оваа со трпките ми е чудно. Се мислев да не спијам многу на десната страна или да не се потпирам на таа страна, ама се вртам и последните 2-3 денови, целосно ја избегнувам ова страна, и пак трпки трпки (како ниско волтажна стуја). Да не се полни прво десната со млеко па така да изгледа процесот? Уште во цутот на втор месец сум Некој слично искуство?
Јас неможев да си ги допрам градите првото тромесечие ме болеја многу. И уште во 11 -12 недела ми се направија стрии премногу нагло ми порастија и сега еве градник имам два броја поголем од пред бременост. Кај сите е различно, да не ти е во мисла прашај си доктор.
Мешиња јас сум 16+4 и градиве ми се многу болни огромни а имав нормално гради.Зборот ми е до кога вака ќе болат? И зар уште ќе растат...ми испукаа виолетови стрии се наполнија и огромни ми станаа...оно пролактинов е висок сега сигурно но дали се испитува сега или тресам глупости? многу ме болат ги мачкам навечер но не стивнува болката и ми тежат аууу...