Кој да знае со труднички состојби. Мене во 13та недела ми престанаа преку ноќ еве денес сум 21+5 пред 2 дена пак почнаа да ме болат. Ми изгледа дека нема правило
Мене чудна работа немам болка ептенн малкуу и тоа најмногу на допир, спортски градници носам еве ме 9 недела сум ама немам болки скоро ич. Да не нее енешто во ред чим не ме болат? Вчера ставив инаков градник стандарден да видам да не е до то па после ќе го извадам пошто напочетокот ко ќе го соблечев таквиот градник имав болки..
Мене и за време на овулација и за време на добиено знаеа да ми пораснат минимално и болни ги осеќав но ова почна да ме плаши..
@Snow white јас сум 30та недела, па интензивна болка во гради немав во ниеден момент од бременоста. Не се оптеретувај со такви симптоми. Секој е различен.
@Ano Напрајв проба од вчера ставив стандарден прслук од овие со жица што се и сега нема ни 1 минута го отепетлав и ко паднаа осетв и болка и тешки, уххх ми подолесна малку оти матичната ми имаше кажано дека еден и единствен знак за миссед е градите да ти спласнат наеднаш нема друг знак ни крварење ни ништо.. Јас дека спортски градници само користам и зато можи не ме болеа лабаво е и поголемки ги земам за комотно да ми е.. ЕВЕ ЗА ТИЕ ШО ИМААТ БОЛКА АКО НЕСАКАТ ДА ГИ БОЛИ НЕКА ГО СМЕНАТ ПРСЛУКОТ ОД ПЕНТИ СЕ СПОРТСКИ ГРАДНИЦИ 230 ДЕНАРИ ВО БОЈА СЕ
Јас сум 35+2 и поголеми ми се. Овие 2 дена забележувам и како да ми тежат сигурно веќе се спремаат за доење од 75 дојдов до 90 И брадавиците почнаа да ме болат, Од кога почнавте да се мачкате со ланолин? Имам купено ама си велам да не е рано од сега да се мачкам.
Zdravo na site. 30ta nedela sum trudna i na bradavicite mi se imaat pojaveno kako zolti grutcinja koi nikako ne omeknuvaat ili pagjaat. Gi mackam so pavloviceva i eucerin ulje ama uste se grubi i na sam vrv na bradavicata se. Od mobilen sum izvinete na latinica.
Откако имав позитивен тест еве па се до ден денес 16+1 сум Градите мн ме болат, и мн ми се големи. Од прслук 85полн. Стасав на 100ка празен (итоа и тој ми е кнап) Валјда нормално е
Тоа ти е колострум. Додека се тушираш трљај нежно со фротирски пешкир, и мачкај ги редовно со ланолин, тоа најмногу помага.
Мамички, јас сум 14та недела и многу почнаа да ме чешаат градиве... од што може да е? Некоја со вакво искуство?
Здраво. И мене ми се направија нешто слично како на Ели. Јас сум 35та недела бремена и на брадавиците веќе некое време имам како нешто жолто ама како внатре да е не може да се избриши со крпа или да се фати, а не боли ама навистина не знам што би можело да е. Дали некој имал сличен проблем или некој совет за што да правам?
Веројатно е колострум. Нема потреба да го чистиш. Само се чисти, паѓа како зрнца ако е потврдо. Ако ти пречи фати ја едната брадавица, стисни ја и со нокт, прст исчисти го нежно.
Нели ланолин е едино чаре? Така читав тука. По групи на фб само дознав да се внимава да е чист ланолин. Не ми текнува само кои брендови беа споменати.
Овој што гп пиша ели и на lansinoh има чист ланолин. Инаку се користи и во време на доење и не се измива пред подој. Затоа е многу битно да е сертифициран и од проверена фирма. Толку е масен што и да сакаш не можеш да го измиеш.
@Ano а каде може да се купи Lansinoh, дали го има во сите аптеки во Скопје, и дали може да се мачкат брадавиците со ланолинот од 32 недела?! Инаку јас употребувам кокосово органско масло уште од 15 недела...
Јас го гледав во виола аптеките и во ДМ. За во другите не знам би те излажала. Можеш да го користиш кога сакаш. Покрај за брабавици пишува дека е за многу оштетена кожа за потхрана. Само да не се изненадиш од цената, малку поскапичок препарат е, без разлика дали тој на медела или лансхинот ќе го земеш.