Ако ти е за утеха до 4ти месец неможев да ги пипнам градите од што ме болеа изнакупував меки памучни ( читај бабински) прслуци и беби дол 100 Д и тоа стегаше... Како помина 4ти месец се намали болката и престанаа да растат бар така ми изгледа. Јес да сега кога се гледам во огледало градиве ми се поголеми од стомаков а за една недела влагам у 7 ми месец Тоа е ќе издржиш ама уште малце после нема да бидат болни јас неможев на страна да легнам од што ме болеа. Со лесно Пс. Јас купив еден на НББ најголем број цел мекан памучен со дебели прерамки мн згоден, а останатите од белград ми ги донесоа
Иста бев. Сеа во 9ти месец и болни гради и се чешам нон стоп и уште растат. Хахахах тоа е .. Што не пробав па уште бабски ми фалат
А тек уште колку ќе пораснат и ќе болат одма по пораѓајот кога ќе надојде и млекото Ко се породив со ќерка ми многу ми беше смешно, главчето колку една тупаница а една цицка колку еден пренадуен балон
28 ма недела градите пак почнаа да ме болат не како што болеа до 4 месец ама пак болат. Раснат или што се дешава?
Zenichki, mene vchera mi utvrdija bremenost. Sega sum 4nedela i 4 dena. Megutoa neshto me zagrizuva. Gradite ne me bolat i ne mi se stvrdnati. Nekogash moze da osetam blagi bolki, megutoa vo princip, se meki i ne bolat. Ima li nekoj sluchaj kako mene? Fala vi mnogu
Мене мн ми беа тврди и болни до кај 17-18 недела, еве сега 4-5 недели ми спласнаја, меки се. Незнам дали е нормално или кај секоја жена е различно?
Индивидуално е.Не мора да значи дека кај секоја трудница ќе го има овој симптом.Рано е,моите први симптоми почнаа некаде после 6 или 7 недела. На темава,јас ги мачкам брадавиците со АД капки,ги извлекувам,многу ми се вовлечени и се плашам да не имам проблем понатаму.
Труднички кога почнавте да ги мачкате градите со ланолин? Јас сум 24та недела, дали да почнам да ги подготвувам за доење? Засега се мачкам со еуцерин масло и хипп путер и на мешето и на гради, колкови, нозе само незнам дали е доволно засега. И кажувајте градници за доење каде да се купат, барав во Лиска има само црн со цветчиња и розев со цветчиња, за под светла маичка не оди, во Yamamay со попустите сите ги испродале, од НББ памучните не ми се бендисуваат..
Немаш штета од мачкање. Пробај мачкај. А за градници ако можеш од некого од Х&М да нарачаш да ти донесат - ја сум задоволна.
Приметив утринава како првут имам на градите околу пупките. Дали е тоа првото млеко или ми се исушила кожата на тоа место преку ноќ? Иако се мачкам два пати на ден со бебешко масло Хип али ги избегнувам пупките незнам каде да го барам одговорот.
Во среда во 20та влегувам. Јас и ти дефинитивно ги имаме истите симптоми цела бременост имам приметено Имам втор скрининг во петок ќе прашам што е.
Околу или баш на брадавиците? Од првиот колострум баш така ми изгледаа брадавиците, како нешто закоравено