1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена и нега на градите за време на бременоста?

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 14 јануари 2011.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.219
    Кај мене е баш на брадавиците :) значи тоа е колострум. Ајдеее :D

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Околу брадавиците, а они распукале се измениле некако. И тоа преку ноќ, само чешање имав вчера.
    Значи бело како првут, како да не сум избањата во животов:)

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Тогаш твоево е нешто до кожата. Мачкај нешто мрсно, можеш и ланолин или кокосово масло.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.733
    Допаѓања:
    23.219
    Јас вчера се гледав и стегнав малку на брадавиците и имаше малку како проѕирно-бела течност, дефф е колострум.

5. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    555
    Малку сум загрижена. Околу брадавиците имам неколку црвени линии, нешто како повеќе точки... имав мали гради, а сега 26+6 сум и ми се доста променети. Стриите ли вака изгледаат?

6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Да ви кажам труднички дека на школата за бременост советуваат од 30 недела брадавките да се мачкаат со маслени капки АД 3 пати на ден за да се потготвеле за доење. Јас мачкав ланолин ама акушерката ми рече џабе ми било тоа, ланолит се препорачувал после пород ако се воспалат.

На thelittle17, Isabel, Ygritte и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.446
    Здраво :Dмене ме интересира со што да ги премачкам брадавиците...за стрии користам мешавина од Оригинал Павловичева крема АД капки маслени и Пантенол, засега немам стрии воопшто (24+5 сум) ги премачкувам со таа мешавина меѓутоа пак ме пецкаат и се чувствителни на допир :(:(осеќам и благо чешање . .

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    и јас ставав ад плус крема и џабе.Неможев ни маица да облечам се ми сметаше.А чекај тек да се породиш па да видиш шо е чувствителна града :rofl:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.446
    Очекувам... :(знам дека ќе биде болно ... :) ама бар малку да спречам.... :)

10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Женски брадавициве ме убија од чешање, посебно деснава да можам цел ден ке се чешам :D се мачкам со еуцерин масло и бекутан павловичева плус ставам на брадавициве ама не се трпи... си мислев да не ми е нешто од маслото или тоа е тоа па да си трпам?:lol: (18та нед сум)

Последна измена: 6 декември 2018
    На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Мене ме интересира кога отприлика почнува оваа болка во градите, дали пред да ни дојде (како симптом) или одкако ке ни закасни и ќе сме сигурни дека сме бремени, ако е за пред доаѓање колку дена претходно осетивте итн

12. bubicko88

bubicko88 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Imam bolki vo gradite, potemni bradavici no pravev beta,hcg i iskoci negativno. dali se raboti za rana bremenost zosto imam tapi bolki vo kicmata i stomakot.

13. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Трудници и мајки едно прашање... ептен на почеток сум на бременост, 5та недела, до вчера градите неможев да ги допрам од болка и многу ми се зголемија брадавиците и ареолите, сабајлево станувам со минимална болка скоро ич и ареолите намалени... искуство некој од вас слично имала ли?

14. lakiki

lakiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    57
    Женски, се прочитав, павловичева, АД капки, јас користам од HIPP путер за тело се мачкам и кокосово масло, ете ќе купам и павловилева и АД, а сеоак сакам да казам покрај сето мачкање ми излегоа стрии на градите иако сум во 18та недела, имав мало гради и нагло ми нараснаа и почнаа мн да ме болат а седам вез прслук. исто така ако некоја знае да ми препорача нешто за вовлечени гради ќе бидам многу благодарна бидејќи нискам дека ќе имам проблем.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    2.793
    Дали е нормално градите да се вжештуваат и црвенеат и да трнат (при допир од под градата)?

16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Искрено , поим немав што значи чуствителни гради . Со првите две бремености имав болки во градите , ама не ми сметаше ниту допирање ниту облека . Тоа траеше првите месеци , па прекина , па пред породување пак . Сега со третото , 14+2 сум , уште имам болки во градите . Не можам да се жалам , не се толку интензивни како до пред неколку недели . Тука сум да прашам нешто . Дали болката во градите има поврзаност со имање млеко по породување или неме врска тоа ? Бидејќи во првите две бремености , скоро и да немав воопшто млеко , ептен по малку дури на бебињата не им стигнуваше млекото и секогаш беа со 30мл дохрана вештачко млеко . Па во глава си поврзав некако дека можеби тоа има поврзаност , бидејќи со двете деца немав и нешто поголеми болки во градите а сега имам повеќе , од првите две бремености .

17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.660
    Допаѓања:
    18.295
    Апсолутно никаква врска нема. Јас немав болки во градите воопшто, не ми беа ни осетливи а млеко имам за извоз.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Се понадевав за кратко дека можеби има некоја поврзаност , и ќе можам конечно да осетам и јас доење на бебе , ама .. ништо . Тоа е , ќе си се помачам и со третото :( . Ти благодарам за споделеното искуство . Имај убав ден :* .

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Да прашам само имам ненормално цврбење на гради па и стомак ама само ноќе не знам премногу, се прашувам дали ќе се стрии дали прашок ама па и тој го користев и претходно па немаше некој совет ?

20. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Дали станува збор за капкиве Витамин АД маслени,на Хемофарм?
    Го послушав твојот совет и решив да ги купам, ама во аптека ми се погодија млади фармацевти, тројца беа, кога ги побарав се збркаа, па ми ги дадоа овие, не знам дали ги погодија.

Прикачени фајлови: