Здраво Бремена сум 15 недела и ова ми е прва бременост, забележувам на градите како нешто закоравено, ко залепено, како со наслаги да ми се, како нешто да излегува од нив Треба да се мачкам со нешто? Природна работа е? Стварно не знам што да правам Поздравче
Малку е така? Не е баш да тече туку како на брадавицата да се закоравило? Ако да - колострум би требало да е. Ок е. Ништо не треба. Никаков третман.
Јас сум во 23та недела и секогаш кога ми е ладно, кога ќе ми се наежи кожата, градите болат неиздржливо. Нормално ли е тоа? Инаку од почетокот на бременоста ми се случува ова.
Веќе сум 30- та недела па сакам да прашам дали е убаво да почне да се мачкаат брадавиците со некој крем како подготовка за доење? Читав поназад за ад капките но дали има и некој крем? Многу ми е страв да не имам проблем со брадавиците како крварење и слично.
Имам промена во градиве потемни ми се од предходно брадавиците што никогаш не било така ... чудно ...
Normalno e,bebe gleda maltene crno belo da gi najde polesno e toa. A zaso gi mackate imate nekoja maka? Jas znam lanolinot e ako se razraneti mada i togas prvo so mlekoto se macka posle so preparati
Јас ја доев ќерка ми до 14 месеци и никаков проблем немав со брадавиците. Само пред и по доење ги миев со топла вода. Сега сум 22 недели бремена и не можам да поднесам да ме допре мм на гради . Многу ме боли и одма ми иде нервоза. Чудно многу. И тоа е природно. Поради осетливоста на брадавицата се поврзуваш повеќе со бебето. Како некој природен релаксатор и стимул на нежност. Бебето е многу нежно кога пие млекце. Само на прво кога ќе тргне заболува. Ама природа. Дај Боже сите мајки да можат да си дојат
Јас ги мачкам целите гради со бекутан маслото за бебиња, премеки се, а и дека малечки гради имам знаеш како светат хаха по секако ќе набавам и ланолин за после пораѓај, го фалат многу тој на медела
Ми кажаа дека бил добар овој ланолин, за брадавици, го има некоја користено да каже искуства? Или сепак тој на Медела да си го земам?
Пурелан на медела е супер, јас неколку пакувања потрошив. Не се мие пред подој. За овој не знам. Ама земи големо пакување, мало не се исплати. Ке му најдеш примена и за друго.