Каталина штом ти испукале мачкај ги со време ,после кога ке почнеш со доење ке ти биде потешко ,со АДкапки или на памукче кантарион и стави го на пупката нека постои ,ке заздрави од кантарионот имам слушано и за масло од невен ако можеш да најдеш исто по неколку капки на памукче
И мене исто ,се нервирам,јас ги мачкам со павлодерм,ама ме болат пупките,и мене исто ми се лјупат по малку ,и сега почесто ги мачкам ,тоа го приметив овие два дена,дали е страшно???
вака идни мамички мене во текот на бременоста кон крајот на 8 месец ми дадоа капки АД да ги мачкам градите две капки АД со малку павловичева за да не ми пукаат пуките ко ке доам,е помогнаа но малку за во болница си зедов крем Мам кеар ко почнав да доам ми помогна како да не се разрнам ама сепак боли бидејки пробива млекото сите минуваат низ тоа и не се кој знае какви болки боли ама се трпи.поз
да не те излажам мислам дека беше 85 ден и мислам дека ја нема на рецепта ама толку е маж ми ми ја купи нз да не те излажам ама имало и некоја 800 и неш а го имале истиот ефент има упатство таму ке ја измиеш градата па ке ставиш и пред да му дадеш да цица пак ке ја измиеш.само не е скапа а има ефект.
не не за испукани брадавици за против разранување на брадавиците ко се почнува да се дои кај некој доилки се појавува крварење вцрвенување и сл.па затоа е таа крема. сеа ке ја сликам и ке ви пуштам слика.
Јас прашав во зегин оваа маст е 220ден ги има две врсти едната мора да се замиваш ко ке го ставаш бебето да цица, а друга немора можиш одма да го ставиш не е штетно
Jas si zedov eden prsluk mek,bez zica i korpi od Sara fashion.Baska ke si go upotrebuvam koga ke dojam oti prslukot ima otvorcinja napred i e specijalno dizajniran za doilki.Epten go bendisuvam
Јас почнав да се мачкам со павловичева и еуцерин уље за против стрии на градите...е сега никаде не прочитав дека некоја се мачка со еуцерин на градите.Тоа е само за мешето или...?
Уште од самиот почеток на бременоста почнав да се мачкам со павлодерм на градите, стомакот и споилерите и нормално со обично млеко за тело по другите делови на телото. И општо си имам големки гради (сега уште поголемки- за поголема радост на мм ) а и брадавиците ми се зголемија меѓутоа сега за сега (фала богу) немам никаков проблем, меки се и мазни без никакви корупки, а и не ме болат. Се надевам дека така и ќе остане. Иначе тој дел со брадавиците бидејќи е доста осетлив, малце ме копка како ќе биде со доењето (иначе сакам да дојам), али сите ми викаат: Нема поубаво чувство од тоа кога ќе си го доиш бебулето
мешиња мене по малку ме фака страв многу ми се меки дури не ги ни осекам си викам да не немам млеко,не се секавам точно ама мислам ми беа мн поголеми и потврди и немав проблем со доењето
Читав некаде на форумов дека кога ги мачкате градите, треба и да се извлекуваат брадавиците. Како тоа да се извлекуваат, јас само што ги пипкам со мачкање ме болат и се ежам, а камо ли да ги стискам и тегнам. Од секогаш сум била чувствителна, особено на десната. Зошто се извлекуваат и мора ли секоја девојка да го прави тоа или се прави одредени (во какви) случаи? Може звучи смешно, извинете ама стварно ме интересира и плаши и ежи помислата да го направам тоа.
јас не сум компетентна да ти одговорам затоа што фала богу го немам тој проблем, моите брадавици се надвор
Баш вчера кога се туширав и мачкав со крема ги потстиснав брадавиците и приметив дека малку потече течност. Ете се спремаат градиве мои за доење
Mene stav mi e od doenjeto mnooogu,imav loso iskustvo ama izdrzav maski Sega koga znam sto me ceka....mi se placeeeee,vi posavuvam na site da si doite I da si imate mlekce,koe e nezamenlivo za bebeto I bliskosta so prasuleto koga cica ne se opisuva,za tie ocicki izdrzav,ke izdrzam pak
сега ке ти биде второ искуство и сигурно полесно пошто веке еднаш си доела ,ако не имај си при рака кантарион , или мачкај ги од сега со ад капки , не те прашав со што имаше проблем со брадавиците или ?