Последнава недела секое сабајле, како мали жолтко бели топчиња (исто како гурулки на очите после спиење), такви ми се појавуваат. Кај вас има нешто такво? Нормално ли е?
Девојки јас имам проблем со градите...поточно со едната града.Ммммајде да бидам уште попрецизна-брадавицата.Таа ми е пикната внатре,мноогу ретко ми излегува.Кога се бањам пробувам да ја извада,излегува но не цела.Со син ми имав проблем,никако не можеше да цица од таа града (нормално немаше што да фати)пробавме и со фештачка брадавица но не одеше, па од таа града го измолзував млекото и му го давав од шишенце,па по некое време снемав млеко од таа града а од другата имав (другата ми е нормална ) Ве молам за совет,дали постои некој начин,нешто...да може да ми се нормализира брадавицата?
^подобро речено...како засушена лимфа, ете такава боја и толку тврдо, некое попроѕирно некое си е бело.
јас имам како жолти лушпи мали ситни како ронки... некогаш ги има некогаш ги нема некогаш градите ми се подуени некогаш не,,,,,сигурно е нормално и кај тебе и кај мене
Тоа можеби е затоа што се зголемува хормонот на мајчинството пролактинот и затоа се појавуваат тие жолтите, бидејќи млекото има таква боја, бледо жолтеникава.
ќе мачкам ќе пустам само нека пораснат да бидам цицкалеста после нека овенат ако сакат не ми е гајле ббарем малку да го порадувам мажето ми.... да му тресам цицки
хахахахах ме изнасмеа...да тресеш цицки... Мене кога ми се зголемија цицките со син ми ми беа цврсти не можев многу да му тресам цицки на мм
ааааа и моите биле поголеми кога ме виде мама вика лелеее ма уште сега ти поттекле а додека се породиш A пак кога ке доиш хахахаама не се до толку или оти ги имам на мене не жабележувам ама де малце се
Дали во текот на бременоста освен другите промени на градите можно е вените на градите да станат по забележливи?
А од која недела на бременоста почнуваат да се познаваат повеќе? Јас правев дури 3 теста за бременост и испаднаа нег. меѓутоа гледам позабележителни вени на градите и некогаш имам болки во стомакот и половините.
покрај моите 3 нег. теста за бременост какви се жансите да сум сепак бремена? и + сум поправена 2 кг..
Витаминска маст и Е витамин. Иако само и витаминската врши работа. Инаку рагади, запушени канали, мастит , ајде да не ве плашам, само мачкајте се повеќе пати на ден и ќе биде се во ред.
Јас за нега на брадавиците ја користам оваа маст Lea Mamma на Фитофарм http://www.fitofarm.com.mk/MK/proizvodi ... aspx?lId=1. Ми ја препорача матичната, се со цел да ги подготтвам градите т.е. брадавиците за доење. Исто ја користам и кремата против стрии.