1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена и нега на градите за време на бременоста?

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 14 јануари 2011.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    исто како и телото и градите ги мачкам со бекутан масло и со лосион од макадамиа и ванила.. не сум купила некоја посебна крема или лосион за брадавици

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.332
    Допаѓања:
    249.303
    ^^^
    Девојки дури сега гледам дека сте ме прашувале во врска со кремите за градите и стриите.
    Не се скапи, околу 200 ден е едното, а 200 другото, но јас не ги користам редовно.Почнав некаде од 8-ми месец.
    Онаа што е за гради, ланолинот, кога го користев осетив разлика, брадавиците ми беа помеки, не ме болеа и чешаа, а за стрии, незнам, мрсна е кремата, содржи состојки кои ја прават кожата помека и поеластична, ама ете јас заборавам да се мачкам.
    Јас не ја правев кремата за стрии оти вака ми е поефтино, плус се што се става внатре го содржи и оваа крема на Lea Mamma, а и речиси сите креми се со ист состав, па што и да земете ќе ви биде од корист.
    Немаат парабени, и се сосема безбедни за трудници.

3. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Bebaa, во ПМС градите се чувствителни и болни на допир, зголемени и тешки како резултат на прогестеронот кој се лачи после овулацијата. Доколку не настане оплодување, доаѓа до нагол пад на прогестеронот, градите олабавуваат, болката и чувствителноста се намалува и тогаш добиваш менструација. Доколку почувствуваш намалување на напнатоста во градите, тоа е скоро сигурен знак дека не се случила бременост.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    пред 3 дена почна да ми течи млекче :)

5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Што е најефикасно за мачкање на брадавиците во бременост? Моите веќе почнаа да распукуваат и да болат. ;(

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    прашај во аптека сигурно че ти понудат нешто добро....можи је малце глупо ама имам слушнато дека добро било грепките да се мачкаат и со салото најбргу омекнувале.пробај така да ги смириш болките додека си купиш некој крем :)

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    да имам промена,сега се поголеми како пред циклус кога бев,јас имам инаку мали гради па сега ми годи промената инаку сум во 14 недела

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Освен минималната промена на почетокот ич не ми се сменија во големина.

9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    И кај мене има голема промена. Абе нека растат нема проблем само стрии да не ми се појават и брадавициве да не ми испукаат. :)

10. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Оваа тема е соодветна донекаде за моето прашање.Градите ми се зголемени и сега неможам да носам прслук со потпунки а незнам пак кој број да купам за да го носам моментално.Дали треба да биде ист број на градник или 2 броја поголем и секако бес потпинки?

11. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Сето тоа е индивидуално....пример јас сеуште го носам истиот градник,градите ми се малку само зголемени,брадавиците набрегнати и секако многу чувствителни се......Мозис да земиш обичен градник без потполнки и поголем 1-2 броја за да си послободна.... :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Поголема промена сега доживувам него ли во бременоста

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    има уште промени |( потекоа :D

14. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Јас пред да останам бремена бев со гради како да имав јајца на око на мене ама ко почнаа да си минат месеците се осекав ко Цеца да сум гради уф уф само си се радував хаха ама после доењето ми виснаа како да се пифтии и сеа мора прслук со потпунки за да ги крене хаха

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Мене почна да ми тече малце како вода, сигурно е првото млеко појма немам
    А пошто градите ми се зголемија ми излезе и некоја стрија
    Јас се мачкам со павловичева ма џабе
    некој предлог

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    јас ќе правам маст деновиве, маст што е ефикасна за стомакот сигурно, ама би требало и за градите, за стрии:
    2 лажици големи сало и топиш во 9 води, водата да биди млака, кога ќе се соедини во првата вода го прецедуваш и така 9 пати и после му ставаш малце крем за тело или раце што има убав мирис, и му ставаш во салото за да не мириса на сало, го ставаш во пластично стаклено нема врска и се мачкаш преку еден ден.
    Девојкава нема ниту една стриа на стомакот, поченете порано со мачкање!
    А инаку за градиве мои, уште пред да дознаам дека сум бремена, ми пораснаа ама и ме нервираа брадавиците, особено од левата града, неможев прслук да поднесам во никој случај, сеа не ме нервираат брадавиците ама растат и се тврди, треба ново бројче да земам, мало ми е ова :rofl:

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Uuu goolema promena vo posledniot mesec...zgolemeni gradi areoli golemi i temni,bradavici ispaknati,edna kupa veni isprepleteni i sekako najnovoto so go zabelezav sinoka se striite pod areolute.. :) daj bize da imam mlekce,drugoto voopsto ne mi e bitno :)

18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Немам искуство со бременост, но сум слушала, па пренесувам.

До сега сум кажала на неколку мајки ту би, и имале успешна борба со стриите.

Свинска маст, најдобро е домашна, се става во повисоко канче и се „плакне под тенок млаз вода“ - ова се плакне значи дека матите со вилушка под постојан млаз вода додека маста не стане снежно бела. Можеби ќе треба да ја матите 5-10 минути, зависно колку е чиста, па затоа можеби најдобро е сопругот да поработи на темава. :) Се мачка по целото тело, наутро и навечер. Не остава флеки на облека и не мириса на маст, ако добро се измие/измати. Готова е кога ќе стане пенеста (ако ова ви помага)Знам дека некои ставаат етерично масло или невен или перфимирани креми, ама тие содржат хемикалии па се поштетни во секој случај.

Во однос на регадите, се става масло од кантарион, на вата за да стои во периодот кога детето не цица, веднаш ги мекнее и не дозволува создавање на нови. Многу е важно масолото да е домашно, за да сте сигурни дека нема бои и ароми. Пред доење само се брише градата со газа.

На Acka22 и ddevojce им се допаѓа ова.
  19. brosbros

brosbros Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo, ima li nekoj da mi pomogni. Vo sedma nedela sum i veke ima srceva reakcija, gradite me bolea i mi bea podueni a sega ne me bolat poveke i gi osekam kako da se po meki. dali e toa problem problem? ili pod hitno da odam kaj dr?

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Нема потреба толку да паничиш.Некои девојки воопшто немаат никакви симптоми а се бремени. Сакам да кажам дека кај секого е различно. Според мене немаш потреба да одиш на лекар,меѓутоа ако ти сметаш дека ако одиш и ти каже нешто поконкретно лекарот тогаш...оди,ќе ти биде мирна главата.