Jehovini svedoci neznam na koj isus mu veruvaat nekoj nivni izmislen spored nivni pravila i kriteriumi kako nim im odgovara. Za muhamed e suvisno e da se diskutira toa e se samo ne vera ismejuvanje na ona sto e sveto. Edna e Vera Pravoslavna Hristijanska se drugo e izmisljotina!
Малку е чудно тоа што во свет во кој има толкаво шаренило на разно-разни вери, ти да тврдиш дека има само една вера, и од сите вери баш православната да ти била таа едната, а се друго измислено Да си се родела во Јапонија, сега за тебе таа една права вистинска неизмислена вера ќе беше веројатно будизмот или хиндуизмот.
Ova so gifovive so potsmev nimalku ne e interesno. Vaka li ve ucat na vasite sobiri? Jas druze sum rodena kako dalmatinka no voopsto ne se cuvstvuvam kako katolik. Moite se pravoslavni hristijani a isto i jas. Dodeka pravoslavnata hristijanska vera e rigorozno kriticna nasprema drugite religii,sistemi idejni celini Hristijanite se dolzni da imaat razbiranje,postuvanje i ljubov sprena lugjeto koi neguvaat razlicna religija i ideologija. A toa e zatoa sto covekot kako covecko bitie e sozdadeno od Edinstveniot Gospod Isus Hristos e sozdaden da gi pocituva i saka svoite braka @EvAngelos
Не би ја променила ни под разно никогаш.Сите вери ги почитувам ама мојата вера не ја менувам ни за маж ни за ништо. Ми има нешто влезено во глава не знам дали сум прочитала некаде или ми кажале ама вака нешто беше ,,Оној кој еднаш ја променил својата вера не може да биде достоен за наредната бидејќи е он предавник на Бога каква сака нека е причината".И до некаде се согласувам со ова.
Дечко ми е православен христијанин, па ако останам со него би ја променила, зашто да не...ама за муслиманска религија не би никад, немам ништо против, ама јас лично не сакам.
Што би било тоа нешто посилно од љубовта и вербата кон Бог за да си ја променам верата? Вербата кон друг Бог? Или можеби девојка на која и смета мојата религија? Никогаш.
Искрено НЕ, ако би требало некој да менува, нека смени тој . Да се замислам како припадник на друга религија нема шанси! Верувам во господ, одам во црква , имам куќна слава и.т.н , но попови нејќам да видам! Толку ми се одмилени и одбивни тоа е чудо, ми се темни ко ќе видам поп.
Јас никогаш не би ги променил моите убедувања за жена во животот. Ако ги променам тоа би било само кога јас лично ќе почуствувам потреба. Не само во врска со религија, туку и за многу други работи.
Слична би рекла, ние не веруваме во икони на пример, празниците да, но кај нас порано се слават , од таа причина и реков дека никогаш не би ја променила за муслиманска, а вака со слична, е ок.
Познавам муслиман кој е од мешан брак ( мајка македонка) си ја смени верата и се крсти во Јован. Си зеде и презиме македонско. Старото име и презиме му с сменети. Неговите браќа си се понатаму тоа што беа, а заедно живеат. Чудни се патиштатс божји. На крајот од денот сите сме луѓе од крв и месо. @ilyan Кај ги спомна поповите. Минатат година се погодив кај мајка ми еден месец пред Велигден и дојде поп да крстува вода дома. Кога зеде за политика да ми филма оти тој од вмро бил и битно револтиран од политика, ми идешеда го избркам.