Зависи кои ти се приоритетите, најпаметно е според мене чоек да стани Евреин, иако можеби тоа си носи некои ризици.
Јас ова прв пат од тебе го слушам дека e невозможнo преминување во јудаизам. According to the halakhic definition, a person is Jewish if their mother is Jewish, or if they convert to Judaism. Halakha - Jewish law and jurisprudence, based on the Talmud. https://www.myjewishlearning.com/article/the-conversion-process/
Ама има tricks. Не можам да сум Македонка што практикува јудаизам Религијата е неразделива од етникумот - за јудаизам. Е сега, ако речеме дека јас можам да се осеќам како Еврејка и решам да се конвертирам во јудаизам; што ме спречува да се осеќам афро-американка е прашањето
Cекој нема проблем со тоа да се откаже од потеклото. Aкo нема, може да стане јудаист. Ох бре муко, тоа нека важи за другите твои профили прво. Психо.
Леле јас прво бев Будист, па кога сакав подлабоко у корените да навлезам од кај влечел Буда инспирација, навлегов у Хиндуизам, ведите почнав да ги читам е тука си ебав 100мајки коа почнав една медитација богиња да сум станала па преку ноќ едни интрузивни мисли коа ми надојдоја, ќе умреш, убиј се, од рак ќе умреш, нема смисла да живееш и тоа така придружено со некои емоции на тежок очај, али све ова преку ноќ непосредно по медитацијата се дешава никогаш пред тоа не сум имала такво спиритуално искуство и некоја вжарена топка во стомакот почна да ми гори и не престануе цел ден и почнуе да се шири кон градите, ко да сум у пекол се осеќав, некоја тензија негативна и на крај кулминација се почуствував као да сум сама у универзумов некое екстремно чувство на самотија, многу страшно искуство. не беше паничен напад.
Да дораскажам за среќа не беше тука крај, пошто веројатно ќе завршеше со суицид. ...значи како што ги читав Ведите кои на почетокот многу ми се допаднаа, затоа што имаше морална основа цело тоа учење, но посакав да не остане на теорија туку да го применам у пракса со некоја медитација. Барав на интернет некои хиндуистички веб страници, и ми искача една а на почетната страница пишуваше you have potential to become God/ Goddess ме заинтригира, и како скролав надолу гледам различни типови на медитција.. и една од нив how to become a Goddess и ја уууу Богиња јбт да станем dope и другиве уопште не ги погледнав, ја сакам Богиња па после све ќе иам и таму све точкиве ги следам чекор по чекор..(види претходен пост, прво вжарена топка па интрузивни мисли..) ...како што поминуваше времето (минути се во прашање) се повеќе се интезивираа негативните чувства кои се x100 од нормално негативни, му се јавувам на брат ми пошто веќе почнав да паничам а он знаеше дека медитирав му велам цела испаничена ја не можам да се вратам, (мислев дека душата ми заминала негде) во тој момент воопшто не размислував за христијанското учење, не можев да идентификувам што се случува како сама у цел универзум да сум, интруизвните мисли се повеќе надоаѓаа една по друга најстрашни могуќи мисли, и наеднаш ми доаѓа мисла од негде дека тоа што јас го направив е првиот грев направен во космосот од страна на луцифер, и ја без размислување почнав да се каам најдлабоко за таа постапка и да го молам Бог за прошка, и само по некоја минута сите демонски ентитети ме напуштија а јас почувствував мир и спокој...од тогаш па наваму, имаше долг период на spiritual warfare. Кога му раскужував на другаров будист ми вели абе нешо као плацебо ефект ти било ок мисли си што сакаш ја знам.
Точно така тоа е првиот грев на ѓаволот да биде поголем од Бог а воедно и првиот грев на нашите прародители Адам и Ева кога избрале од дрвото за познавање на доброто и зло ѓаволот ги измамил дека ќе станат како богови ако изберат. Добро е што си се извлекла од сето тоа и си се вратила на вистинскиот пат и јас лутав долго време многу години бев навлезен во будизмот се до пред некоја година кога со опсежни истражувања со помош на Светиот Дух увидов дека сето тоа е превара. Не постои име ниту начин под небесата под кои можеме да се спасиме освен Господ Исус Христос кој плати откуп за нашите гревови на крстот.