Помош ми треба. Ние сме еден ипол месец. Скоро три недели какаме со топломерче. Не може да кака. Waја капки давам, бекутан чајче и доење... Незнам шо да правам
Бебињата на доење може да не какаат и до 10 дена. Зошто со топломерче, има мака? Прекини ги капките и чајот, види како ќе биде. Јади компот од сливи, домашен сок од кајсии ако најдеш, општо храна што протерува. Со топломерчето само полошо ќе направиш, проблем со мрзливи црева и нема да сака ниту ќе може понатаму само да се искака.
Прави вежбички со ноџињата како за возење точак, нежна масажа со некое беби масло на стомачето во правец на стрелките на часовникот без притискање, ќе се искака. Немој пак со топломерче да почнуваш.
Стај клизма малце од аптека купете за мали деца има, коа вака се мачи стави малце и ќе се искака за 3-4 мин, бидејќи тоа е течност која ја омекнува столицата и ќе се искака полесно
Епа супер за другпат да знаеш коа е зорт голем и тоа пробај, јас така му ставав по малце дека имаше почесто запек моето дека е на ад и одма какаше со тоа, бекои викаат немој мрзливи црева нема врска еве го деа си кака тедовно секој ден и сеа со кашички што јаде
Не е моментално настината, но имаше бронхитис пред 2 недели. Незнам дали е можно дури сега да исфрла шлајмови...
6+ е бебче денес каката му беше црна погуста дека веќе јаде кашички. Од што може каката црна да биде јадеше круша и јаболче и палента.
Здраво мамички . Ние сме 7+ па сакав да прашам како какаат вашите малечки , мислам пак потечно или тврдо. Еве бебе веќе еден месец кака тврдо , не се мачи за какње , не го боли меше , само сакав да прашам дали е нормално.
На 7+ какаше тврдо исто така без да се мачи ако имаше јадено банана. Сепак давај повеќе вода, чај, сокче од круша, слива. Ако има проблеми со какањето пробиотик.
Каква столица имаат/имаа вашите бебиња на 2ипол,3м? И по колку пати во денот...? Мислам ова не е нормално баш (по искуство од првото дете), малово кака па скоро секој ден 10+ пати.. кака многу течно, лигаво некогаш (ретко жолто), зеленко некогаш... и многу јако мириса, кенка и се жали, и пуцка мешето.. (од раѓање вака кака). Некогаш ке си испушти гасови и кака, јас мислам којзнае колку се искакала, тоа малку, а течно. Педијатарот рече има мала нетолеранција на лактоза, но тоа можело да се среди со тек на време некое искуство добро би ми дошло... Сега од 7 до 12 се искака 4 пати..