Промени во бременоста - што најмногу ви се допаѓа?

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Aug 30, 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Mi se dopagja sto gradite mi se zgolemeni , vo ocite imam nekoj poseben sjaj, site mi posvetuvaat golemo vnimanie :D pa uste koga ke mi porasne stomaceto :inlove: , a prethodno ne bev nervozna sega sum epten , se nesto me nervira , premnogu nervozna sum i na momenti mi ide da zaplacam ;( :D

Lolo5 and jasmin like this.
  2. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Промени во бременоста - што највеќе ви се допаѓа?

Многу ми се допаѓа бремена жена кога стомачето само што почнува да расте. Кога се облекуваат во широчко :) Една школска сега во четврта година остана трудна, абе секој ден ја пипкав за стомачето и ја прашував што и се случува :)

Lolo5, Victorya and Amore like this.
  3. mysterious

mysterious Популарен член

Па некако имам впечаток дека секоја жена додека е бремена се менува на подобро..По е чувствителна,по убава...Посекси ми е некако...
    А најсекси ми е кога ќе видам некоја слаба,секси жена на плажа и кога ќе и го видам огромниот стомак однапред! За мене,нема посекси... :$ :lol:

Lolo5 likes this.
  4. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Мене ми е слатко кога жената е здебеленка и тоа кога и се познава на лицето и станува побуцкаста :D Облечена во широки блузи...Незнам, некако посебен сјај има во очите на бремените жени :D :lol: :$

Lolo5 likes this.
  5. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Стомакот дефинитивно,онака во облека за трудници.... :mm: ...Онака кога гледаш некоја трудница која постојано јаде(јас :$ :$ )

Lolo5 likes this.
  6. slavica999

slavica999 Популарен член

Најмногу ми се допаѓа што едноставно зрачиш. Лицето ти бидува бебешки мазно а очињата светкаат како на мачор. Хормоните лудуваат па стануваш преосетлива на секој допир. Сексот те води до лудило а уште повеќе него зашто дотура материјал за да го доправи бебушот :lol: И градите ти се зголемуваат а првите 5 месеци имаш секси меше кое ѕирка и проѕирка од маичката - блузата а тебе не ти е гајле ;)

Lolo5 and SimonaTino like this.
  7. nevesta

nevesta Истакнат член

што секогаш дома имам торта и чоколадиииииииииииииии :lol: :party:

Schwanger, Lolo5, skenco and 2 others like this.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Освен што имаме телесни промени кај секоја од нас....како поинаку ве смени бременоста; размислувања, емоции, однос кон луѓе, сваќања понаикви и сл.?

Lolo5 likes this.
  9. minne92

minne92 Активен член

Jas sum ista ne sum se smenila se odnesuvam isto kako i porano gi pravam istite raboti sto i porano ,,e sega rabotite kese smenat od koga kese porodam,,poveke ke sum zafatena ppveke obvrski nema da e kako porano,prvo ke gledam,kako ke mi odgovara so bebeto potoa mene. 34nedela ne sum se zdebelila premnogu no se osekam kako krava se mi e macno i tesko da pravam ,, toa e samo smeneto kaj mene

[mod-kirilica:3dqpf7il][/mod-kirilica:3dqpf7il]

Lolo5 and Rabbit like this.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

смени нормално дека смени :!: бидејки сум 17 недела нема промена кај килажата.
    други промени:се мислам за најдобро за бебушот од кога ке се породам,нормално и во бременоста,се чуствувам посреќна,испилнето,емоци има ама нема плачење-тоа беше повеке порано,проблемите што уште ги имам сакам да ги решам на добро-а порано сакав само да ги решам :D на некој начин гледам посветло во животов :)

Lolo5 likes this.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

дефинитивно голема промена во животот секако на подобро...

Lolo5 likes this.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

за мене позитивно :) изгледа бебушот ме натера да постанам себична и да си го сакам само своето

Lolo5 likes this.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Izgleda stanav sebicna I poodgovorna..i da gledam samo za svoeto....gledam da obezbedam se za bebeto prvo a potoa za nas...izgleda mi raboti majcinstvoto veke. :)

Lolo5 likes this.
  14. Daci07

Daci07 Активен член

Премногу промени и тоа на подобро секако....Најпрво во организмот промена на се...на апетит,промени во килажата повремени главоболки но сите тие се слатки болки :) Се чувствувам разгалено од сопругот нон стоп е околу мене,ми угодува ме разгалува хехехех...одвај го чекаме новиот член во семејството и веќе полека полека се е спремно за него ;)

Lolo5 likes this.
  15. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Па, никогаш во животот не сум станала во 6 од спиење за да јадам, не ме фаќа сон на сабаље, на вечер заспивам како јагне уште во 11 часот, преку ден секако преспивам. 4 та недела сум, незнам дали има врска тоа со ова....
    Потоа, мм многу ме разгали, по телефон ми се јавува многу почесто, без посебна причина.
    Похрабра сум, и сега некако се чувствувам посамоуверена, имам поголема самодоверба и тврдам до крај за тоа што мислам дека е така ( ако се работи за бебето, некое мислење ако ми дава некој или да ми дава предлози ) цврсто си стојам на зборот мој ..
    Одвреме навреме ми се гади, еден ден можам да јадам нешто друг ден неможам да поднесам. До вчера цигара неможев да замислам да запалам, мисе гадеа, ама денеска пробав и добро ми беше, не ми се гадеше воопшто...

Lolo5 likes this.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Denovive mnogu osetliva stanav..bukvalno sum kako malecko dete mi.se place.za se...osetliva

Lolo5 likes this.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Тоа што мажот ми ме разгалува како мало бебе, сјајот во очите и среќата на лицето.
    Си се смешкам секој ден и си го галам стомачето и му зборувам.
    Мрдањето на синко.
    Помислата дека ќе го гушкам и бакнувам , ќе го држам в раце, животот ќе има поубава смисла.
    :l:

Lolo5, iki26, karibian and 5 others like this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Најмногу ми се допаѓаше тоа што косата ми беше сјајна, густа и цврста, растеше како луда. Сега без коса останав.
    Ноктите цврсти, долги и сјајни - сега лом.
    Кожата мека, мазна и без влакна, ич не ми растеа.
    Сега пак по старо.

Lolo5, iki26 and Acka22 like this.
  19. victoria

victoria Форумски идол

Од збор до збор... Ова со влакненцава најмногу ми се бендисуваше :)
    Едвај ако бев два пати на депилација преку цели бремености

Lolo5 and Annath like this.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Косава ми расте како луда, мека како свила... згусната дупло. И не ми се масти толку брзо.
    Нокти убави лични, ги сечам многу почесто. Конечно ми се оправија.
    Немам многу влакна(не дека сум ги имала претходно) и ич не ме боли на депилација кога одам. Мераци.:)

Lolo5, didisi and Asistentkа like this.