Napisav podole vo komentar. Jas bev so athezii vo dvata jajovodi hipoplasticna. Toa znaci deka desniot ti e prooden leviot ne. Povtori go hsg-to posle nekolku meseci. Kade go pravese?
Значи породена сум со првото пред 5 години со царски. Пробуваме за второ имавме се на се 7-8 обиди но нема бебе воедно циклусот ми изостана и не добив месец дена. Од раа причина бев кај Личовски денес и ми кажа човекот се освен зошто не сум добила, дека имам дислокација на десен јајник, дека може имам запушени јајцеводи од царскиот дека ако се сум неплодна и јас цел ден го преплакав. Никакви абортуси и гинеколошки проблеми прва бременост уредна, дали имал некој ситуација после прв царски да има запушени јајцеводи или да е стерилен???
Даааа. После зафатот роди второ. А иначе има и случаеви кај што ќе родат едно и после никако не се фаќа второ. Ама опуштисе, не се преоптеретувај. Се фати се фати, биди среќна и со тоа што го имаш. Пример јас , после неколку години се фати и ми почина, после една година се фати- биохемиска, сега пак после една година се фати и чекаме. Се надевам дека се ќе е во ред, никогаш не губам надеж. Како рекол Господ така ќе тераме. Така и ти. Радувајсе на тоа што го имаш другото ќе си дојде
Еве сум. Пред 4 години со царски се породив, имам запушени јајцеводи обострано, плус гратис неубаво зараснат рез од царскиот и имам џеб на матката и слепен десен јајник за матката. Исто не сум имала никакви инфекции и гинеколошки проблеми во меѓуврњме и претходно.Чекам за хистеро лапаро и ќе видиме што ќе испадне .... Направи си хсг не чекај.
Жал ми е пто сте пропле низ тој пекол…Навистина ви посакувам многу среќа и Бог со вас ❤️ ви благодарам на одговорор ние не ни пробуваме активно сме пробале 5-6 пати у 2 месеци само ми е чудни што првото од одма еве го 5 години и тоа со катастрофална тироидна жлезда. Може и да не е тоа докторот наведе само причина и можност меѓутоа според ехо има две фоликули на лев јајник и слузницата и матката се ок дури коа го виде кога зимаше брисеви ми рече нема шанси да си неплодна ама ќе испитаме ако има потреба да не чекаме.
Кај мене навидум на ехото е се ок, матка ок, меѓутоа докторот го наведе ова како дека е можно не дека сигурно е, јас отидов ради изостанат циклус проверуваме јормони сега брисеви и спермограм па ако е тоа ок ќе се испитува ова. Не губете надеж иако ве разбирам јас на неутврдени се преплакав денес…
Абе и мене ме маткаа 3 години се е во ред и матка и хормони брисеви пап спермограм и се бла бла за на крај да не испадне ок. Мада вие ептен кратко време пробувате не глеам простор за паника ....
Mene doktorot mi napravi panika deneska od ciklus zadocner shto mi se deshava edna su godinata iskoci deka moze da e ova…vlegov tamu normalna iskociv psihicki poremetena…strashno…
Јас прочитав дека е 10.000, може тоа со анестезија е 12.300. Јас правев кај Толовски 5.000 без анестезија, и мислам дека нема потреба од тоа, си кажувам за мене, не ме болеше, само штипкање.
Женски на папот ми се појави хпв, треба да правам типизација од понеделник, ама и лани исто имав па на типизацијата ништо немаше. Прашањето ми е, треба да правам ХСГ после менструација, дали ќе смета па да треба дс почекам нареден месец?
Значи покачиле, јас знам до пред неколку месеци или година пишуваа тука било 10.000 во Систина. Јас кај Толовски лани платив 5.000 без анестезија (немаше потреба од анестезија). Може и таму сега да е поскапено.