Овде без ред некако се докториве.. требало пред да почнеш ако ете има машки фактор, да се исклучи целосно женски фактор. Сите испитувања хсг, мутации, брисеви, пап, торч све да се испита и после да почнете ин витро. Направи хсг не се плаши, секое нешто за добро е ќе знаеш на што си.
Јави се кога ќе имаш циклус и ќе ти кажат кој ден, обично закажуваат од 7-12 ти ден од циклус, мене ми закажаа на 8 ми ден, ти требаат чисти брисеви и седиментација под 12, кај Толовски толерираат под 15. Читам бременостите ти завршувале со спонтан, дали имаш испитано генетски мутации?
Правев Хсг во Август кај Толовски на 10ти ден од циклус и се сеќавам дека беше последен ден што го толерираат. Има членки на форумов што имале хидросалпингс и успешни бремености откако ги отстраниле јајцеводите, но ти не донесувај прерано заклучоци, може не е тоа случај кај тебе. Сепак не сум сигурна дали хидросалпингс со сигурност се дијагностицира со хсг или најсигурно е лапароскопија.
I preku vaginalno eho se gleda ako ima golema količina na Salpings i preku HSG se gleda moja drugarka so edno invitro rodi sin so vtoro invitro spontan po treto invitro da pravo nemase kanali božja sila i volja se spremase za treto invitro čekaj čekaj nema ciklus ženava trudna 6ta nedela na priroden nacin bez kanali Lugje ženi raberete edno deka ako bog saka sve moze kaj nas i lekarite sto e nevozmozno kaj bog sve e mozno on e moken i silen za sve ne gubete nades nikogas.
Одложено за нареден месец... Толовски не закаше да ризикувам кај нив ради алергиите. Отидов во приватна клиника, ама не се погодивме со термин, а сега и се испоразболев. Ќе чекаме. А може и да се изненадиме месецов... дај боже.
Не, интолерантна на некои антибиотици и не им се ризикуваше. А алергична на што не друго...и автоматски... Докторот, а и докторката што дојде - само пофални зборови. Многу ми се допаднаа, пристап на место пред се како луѓе.
Да имам и мутации за кои самата си испитав после 2рото ивф(многу читам по форумов )бев кај др.Јани ми препиша мора по 2 клексани ,не знам зошто им е тешко на докториве за ивф да ги вметнат во терапија
За вакви случаи се изначитав. Некои не ни знаат, ни па испитуваат, дознаваат по родени деца случајно.
Брисевите колку може да се стари за хсг? Јас во петок треба да добијам, па можеби е најдобро деновиве да направам, после нема да имам време ако ми закажат на 7ми ден од циклус
Брисевите не ти ги бараат, ти за себе треба да си ги имаш како чисти. Ти бараат само седиментација под 12-15. Закажуваат од 7-10 ден од циклус, они се ќе ти кажат, ти јави им се чим добиеш. (дај боже да не добиеш)
Ти требаат брисеви не постари од 6 месеци. Кај и да отидеш ќе ти ги побарат. Прегледот се прави од 8-14 ден од циклус, барем мене така ми рекоја и така направив.
Воопшто не е болно, односно тоа не може ни да се рече дека е болка, само осеќаш дека нешто поминува низ тебе. Мн брзо се прави нецели 5 мин.
Брисеви треба да имаш чисти лично за себе за ако имаш некоја бактерија да не се пренесе во матка и седиментација под 12, Толовски толерираат под 15, кога ќе добиеш циклус ќе се јавиш и ќе ти кажат кој ден од циклус да одиш (дај Боже да не добиеш). Мене кај Толовски не ми побараа, само кога се јавив ме прашаа за седиментацијата колку ми е, читав и на членки не им барале брисеви, треба да си имаме лично за себе.
Zdravo treba da zakazam naredniot mesec za HSG, spored poveketo iskazi poveke bile kaj Tolovski. Dali nekoj e bil vo Zan Mitrev, da spodeli iskustvo?