А каква е процедурата, колку време трае? Колку однапред треба да се закаже? Има потреба прво да одам кај матичен или можам да си закажам дирекно?
Ne sum seuste odela, zvonev za informacija mi rekoa najdobro da se javam na prv den od ciklus da zakazeme. Mislam deka nemate potreba od maticen Mozete direktno da si zakazete
Ако ти е висока седиментацијата подобро да одложиш за нареден месец. @SenzeRR лани кај Толовски платив 5.000, во Систина 10.000 (сега покачено е). Кога ќе добиеш циклус ќе се јавиш и ќе ти закажат, обично закажуваат од 8-12 ти ден од циклус, ти требаат чисти брисеви и седиментација под 15 толерираат кај Толовски . @Gaia_25 значи и кај Толовски покачиле?
Ох од Систина што набива цени и Плодност... све друго на нив се ориентира. Значи хсг процедура од 10 минути со све да седнеш и да станеш и да се облечеш. Самиот процес не е 3-4 минути. Кој пиша пред некој ден серклаж 50 илјади врти сучи... 1000 евра во Систина
Јас на мм му викам леле до мај јуни уште еднаш ќе покачат за пораѓај цениве како доаѓа на квартал си ставаат само плус и плус.
Јас правев серклсж во Систина, околу 50000 плус некои испитувања после ( крвна слика и сл) вкупно 60000 Претераа со цениве ама заради тоа што државното здравство не ни р сјано- им се може на приватните.
Денес се јавив кај Толовски и ми кажаа 5000 денари само заборавив да прашам дали може попладне да се закаже.
Од некоја причина, испаднаа непроодни...односно едниот бледо. Нелогично ми е. Изгубена сум и толку многу разочарана.
Кај непроодни јајцеводи обавезно препорачуваат лапароскопија, кај мене едниот е тотално непрооден, а другиот полу прооден, се препорачува лапароскопија за да ги одстранат за да не дојде до хидросалпинг што може да предизвика спонтан абортус, кај мене немаше хидросалпинг и одлучив да не ги отстранувам, но може да направат проблем понатаму, а кај непроодни јајцеводи секако се оди со ивф, среќа имам успешно ивф но цело време под стрес затоа е подобро да се отстранат.
Јас сакам следен месец да правам хсг. Што одстрануваат ако испаднат јајцеводите непроодни? Што се случува ако се малце проодни?