1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.489
    Допаѓања:
    37.291
    Ниту крварење, ниту болки имав, најнормално функционирав.

2. Malinka4

Malinka4 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, денес ми кажаа дека имам тубичка на јајцеводот односно ми е проширен и треба да правам лапароскопија да ми го извадат едниот канал дека може да дојде до вонматерична бременост. Многу сум исплашена некој искуство со ова

3. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    138
    Имаше и односи и антибиотикот го пиеше,не смета штом си останала бремена да знам и јас

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    3.149
    Да, два дена само пауза од хсг, а антибиотикот го пиев 7 дена. Си имавме односи, и ти викам пиев пентоксифилин и серапептаза и пробиотик све за да може да заздрави слузницата дека надразнета малку од контрастот. Ништо тоа не прави проблем. Ајде само позитивно и со среќа :l:

На Love&bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    37
    Ne e nisto strasno laparoskopijata, imam jas praveno i mene mi e izvadena edna tuba, ako si vo moznost pojdi kaj Dimitrov vo Sistina, eden den te zadrzuvaat vo bolnica, nemas nikakvi bolki. Srekno ♡

6. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    456
    За кај Толовски како е процедура за закажување? И дали имаат они гинеколог таму кој што ја прави процедурата или си одиш со својот?

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    3.149
    Јави се негде ден два пред завршувањето на циклус, на 8ми ден закажува. Имаат свои гиниколози се менуваат мислам двајца беа. Имај седиментација барем два три дена пред направено, и брисеви може и до 3 месеци да се стари.

На Rozevata, *Ива и Joanna28 им се допаѓа ова.
  8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Чекаш да добиеш, правиш седиментација во било која лабораторија (~100мкд) и се јавуваш кај Толовски да ти закажат најдоцна 10ти ден од циклус (ако е седиментација <15)
    Носиш само лична карта и пари тие се имаат и гинеколог и влошка ми се чини даваа :)

На Rozevata, *Ива и Ladyme им се допаѓа ова.
  9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    П.с не ми се лути ама се изнасмеав на прашањето дали си одиш со својот гинеколог, тие колку се ажурни упат не им се дава уште да им викаме ела со мене до кај Толовски :D:D:D

На 91magi, Rozevata, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    456
    Па и јас затоа со скепса прашувам ама другарка што била ми кажа дека соработувале со нејзината матична и можело и она да оди кога ќе се договорат, они дури ја прашале ама баш тој период била отсутна па и правел друг гинеколог...

11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Аааа е така се погодило да нејзината матична соработува со Толовски. Јас два пати имам правено проодност таму, еднаш ми беше еден стар маж гинеколог што велеше дека работи во некоја ординација на БитПазар а втор пат беше жена што има веднаш тука до Толовски ординација.
    Апсолутно небитно е кој ќе ти се погоди, постапката е 2мин и ќе биде се ок :)

На Anyshka, *Ива и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.489
    Допаѓања:
    37.291
    Они си имаат гинеколог.
    Кога ќе добиеш циклус се јавуваш да ти закажат, обично од 8-12 ти ден од циклус, ти требаат чисти брисеви и седиментација под 12, Толовски толерираат под 15.

На *Ива и Rozevata им се допаѓа ова.
  13. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    456
    Кај Толовски ми рекоа да не сум алергична на пеницилин и сега од кај да знам тоа.. Знам дека матичната не ме боцкаше пеницилин ама па Оспен сум пиела..

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.489
    Допаѓања:
    37.291
    Во Систина испитуваат мислам.
    И јас никогаш не сум се боцкала со пеницилин.

На *Ива му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    138
    Фала за одговорот за природно многу тешко не се надевам, ХСГ правев заради документи за ваучер за ИВФ

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    456
    Мене како мала ме боцкале и еднаш сум се исфрлила и од тогаш веќе не. Долго време не ми давале ни сирупи ама после почнав да пијам и имам пиено и амоксиклав и оспен, ама тоа дека се имам исфрлено како дете ме мисли.
    Можеби е побезбедно да направам во Систинаџ дупло е цената ама сега здравјето е пред се.
    Тика читам повеќето кај Толовски сте биле, има ли некој препорака за доктор во Систина? Дали Дракулевски прави ХСГ?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.489
    Допаѓања:
    37.291
    Штом си се исфрлила подобро во Систина.
    Јас за друго кога бев ме прашаа дали сум алергична на пеницилин, не бев сигурна и три дена ме тестираа, ама ова за хсг со контраст друго е, и ова мислам во Систина читав било 4-5.000

На *Ива му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MB993

MB993 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    110
    Доколку си се исфрлила значи алергична си. Кај Толовски нема шанса да те примат јас кога им кажав дека сум алергична само што не ми спуштија слушалка. Систина ќе мора да закажите и таму без проблем ќе ви направат.

На Anyshka и *Ива им се допаѓа ова.
  19. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    401
    Nikogas ne veli nikogas,staro izreka. Jas so dijanoza zapuseni kanali,napraveno laparo-histero neuspesni invitra poradi dijagnozata,ostanav prirodno bremena sega si se guskame so beba. Veruvajte i vo nevozmoznoto.

На 91magi, Rozevata, MB993 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    456
    Закажав ама сега како што се приближува денот ме фаќа страв.. Читав тука некои паѓале во несвест од болка :worried: Јас немам болни менструации и страв ми е да не ми дојде шок..