Јас имам правено кај Толовски пред година ипол снимките беа чисти,а и секако они ќе ти кажат во моментот дали ти се проодни.
Мислам дека е недоразбирање, два пати правев хсг кај Тофовски и нема такво барање, точно на 7ми ден да ти е седиментацијата. Провери утре најрано во било која лабораторија, ќе имаш за саат-два резултати, гледам дека работат до 14h, јави се со резултатот да ти закажат за во понеделник ако има простор.
Благодарам на сите! Утре сабајле рано ќе испитам седиментација, резултатите се готови за половина час (конкретно прашав во Биотек, сигурно и во другите лабаратории е исто). Од Толовски ми рекоа штом имам резултати, да се јавам да прашам дали докторите ќе ми излезат во пресрет за понеделник. Се надевам на позитивен исход од целиот процес. Поздрав до сите!
Jas iskrreno da ti kazam za hsg povtorno bi napravila brisevi. 6meseci e mnogu vreme pominato. Sedimentacijata ne ti garantira deka vaginalno nemas bakterija. Sepak kontrast e vo prasanje i ako nedaj boze imas nesto toa prodira dlaboko i mozes da si napravis pogolemi problemi. Najdobro namerno ti kazuvam,napravi si povtorno brisevi i sledniot mesec napravi go hsg-to. Da tolovski ne ti baraat brisevi no za tvoe dobro e da gi imas najtaze sto mozes.
Мене ми закажаа хсг 8 ми ден од циклус, седиментација имав со целосна крвна слика пред 1 недела, кога се јавив ми кажаа нова да направам и да им се јавам колку ми е. Инаку правев во Авицена, резултати за пола саат.
Здраво, се мислев дали воопшто да го споделам моето искуство, ама решив да пишам, не со цел да се исплашат членките што треба да прават HSG, туку чисто да бидат спремни. Моето искуство не е баш најдобро. Пред неколку денови го правев испитувањето. Толку ми беше болно, што уште не сум свесна низ што пројдов. Дека траеше кратко тоа да, но болката беше неиздржлива. Причина било тоа што едниот канал не ми бил прооден, но за среќа пуштил, задоцнето ама пуштил. Значи се е индивидуално, кај секого е различно во зависност од состојбата. А плус и ќе додадам дека др беше доста груба, абе хорор доживеав за 5 минути. Мислам дека уште не можам да се соземам. Не бев психички спремна бидејки од прочитани искуства бев убедена дека не боли. Сепак се е индивидуално
Девојки, не сум воопшто во тек како се одвива целата процедура. Би замолила некој да им објасни што се ми е потребно и кој период од циклус треба да се направи? Конкретно кај Др. Органџиски дали знаете колку е цената, и кое му е работното време. Никаде не најдов таква информација.
Потребни ти се чисти брисеви и седиментација под 12. За кај Органџиски не знам како е, јави се и прашај, ама лично за себе да си имаш чисти брисеви, инаку и мене кај Толовски не ми побараа.
Дечки ги знам цениве без анестезија, но да не знае некој колку е со анестезија во Систина и Жан Митрев? Се си мислам нема да издржам, болка ни најмала не трпам.
Не е болно и не е потребна никаква анестезија. Не знам дали некоја од членките правела воопшто со анестезија. Искрено ние жените што све ќе претрпиме па ова не е ништо. Стварно е 2 минути работа и искачаш си функционираш нај нормално. Немаш потреба од страв.
Dva meseca po red sedimentacijata mi e 20, sega 30, Utre sum na konsultacija so doktor ispitav oovoj mesec porano da imam vreme da mi prepise nesto dodeka ne dobiam za da si zakazam Hsg. Krvna slika,mi e se uredno zabi se vo red,brisevi cisti a sedimentacijata si stoi dodusa jas mn retko imam sedimentacija pod 20. No sega veke nemozam da cekam za HSG mi treba za vaucetot da dostavam. Dali nekoja clenka go imala istiot problem dali ke uspeam da ja normaliziram za 10tina dena so antibiotici
Здраво феминки, дали некоја има искуство за ХСГ во Систина и кај кој доктор? Ве молам споделете искуства. Фала ви.
Јас правев пред 10-тина дена од прилика. Имам споделено искуство, погледни малку погоре. Ако ти треба нешто дополнително пиши ми
За Систина слушнав некој д-р Несторовски најдобро ги правел, ептен внимателно. Не ги препорачувам Жан. За кардиоваскуларни - секоја чест! За гинекологија никако, со исклучок на еден професор што го имаат еден ама вреден, ама тој за други работи си е стручен.
Здраво, правев хсг и ми препорачаа да правам лапорадкопски “преглед” зафат за да се види состојбата на јајоводите затоа што вака не им е јасна сликата. Дали правела некоја од вас негде и колку чини тоа
Каде правеше ХСГ? На државно инаку лапаро 1500 денари. Систина на проценка на доктор, но од 150000 ден па нагоре. Ремедика 63000 па нагоре.