Mene mi kazaa sedimentacija samo da proveram. Ne mi kazaa za bris. Imam praveno tamu pred 8 meseci samo i tolku.
Па лично за себе мораш да имаш чисти брисеви, и мене не ми побараа, ама не дај Боже да имаш некоја бактерија може да се пренесе во матка. 8 месеци е долг период, направи си нови.
Да ви се надоврзам на муабетот со Анушка, јас носам во Пролет, секогаш ми се готови за 2 3 дена, да видиш таму, консултирај се со матичен да видиш што ќе ти каже.
Да да, јас комбинирам, некогаш носев сама, некогаш плаќав они да носат преку курир, како и да е, за брзо стигаат резз од таму.
Дали Ирена ти го правеше? Ако да, ти си трета со ова искуство, а едната сум јас од тие три. Моето искуство е идентично како твоето - најди ми го мислењето на темава. Исто така, една девојка која ја знам со родено детенце - исто идентично! Те молам земи го резултатот со резерва. Јас се спремам за лапаро, од етички причини докторите инсистираат, инаку е јасно што е што. Матичната ми рече исто за во Жан, дека имаат притисок да направат гинеколошки интервенции и еве го резултатот. Јас имав крварење (кое делува на контрастот) и се појави едниот јајцевод од десна страна како влакно, но без излив, а левиот не се ни гледаше зошто контрастот под мене се гледаше. Жан ако имаат едно ок хсг, глава ќе си исечам. Како сите од кај нив завршуваат на лапаро?
Devojki gi prelistuvav site temi na forumot ama vakvo nesto ne najdov… Doktorot mi rece deka jajcevodite se preodni odma pustile ama fimbriite bile slepeni za jajnicite. I tesko ke ja prezemale jajce kletkata od jajnikot. Rece deka verojatno potesko ama mozna e i prirodna bremenost. Dali nekoja imala vakvo iskustvo?
Да, кај неа бев. Од ГАК го потврдија тоа што го напишале, освен дека сум имала мала матка. Инаку ми кажаа дека со хистеро-лапаро ќе се покаже која е фактичката состојба, можеби и не е вака како што делува на ХСГ. Верувам дека во Жан Митрев сакаат да ја развијат Гинекологија, но сметам дека ова им е тотално погрешен пристап. Фала ти што пиша, сега барем со некое олеснување ќе се спремам за следните чекори!
Како може да ти потврдат врз основа на снимка која не е релевантна? Не беа скептични? За каде се спремаш за лапаро? Секое инфо ни е добредојдено, барем меѓу себе да си помогнеме. И го пратив твоето мислење на мајка ми, ме праша дали сум пишала јас. Толку ни е идентично искуството.
Наводно по снимката го гледаат истото што е во извештајот. Еве не знам. :/ Инаку ќе одам на ГАК кај д-р Искра Крстевска, така се погоди да биде таа на прегледот закажан на МојТермин, иако стоеше дека е д-р Тофоски. Спремив документација: ПАП не постар од 1 година, брисеви не постари од 6 месеци, крвна група и медицински извештаи од претходно и ми кажаа 1-5 ден од циклус да отидам кај 8 часот на ГАК на трет кат. Треба да бидам гладна и жедна за да се направат некои испитувања и да се договорам со анестезиолог. Денеска добив, значи ќе одам во петок, бидејќи мора да е работен ден. Малку е кнап со празников, ама тоа е што е. Здравје за два дена ќе ве информирам како поминав. ☺️
Технички не е одработен како што треба, не е дека лошо ја имаат прочитано. Ако е затнувањето на самиот почеток особено, земи го со резерва за да не се грижиш, но лапаро не бега. Со лесно, те чекаме со убави вести. За Искра слушнав убави зборови, а за Тофовски многу лоши, прелоши, така да мислам дека таман ти се погодило.
Девојки, дали после ХСГ чувствувавте болка во стомакот и подуеност? И дали имавте крварење и колку денови ви траеше? Фала ви
Јас имав мало крварење (ако може така да се нарече, повеќе кафеав исцедок) дента и следниот ден и дента маалку го осеќав чудно стомакот ама ништо страшно инаку од следниот ден кревав баш се изнаиграв со внуците
Имав 3-4 дена крварење, првиот ден поголеми, следните денови послаби како менструални болки. Не беше нешто неиздржливо. Веројатно зависи и многу до организмот. Исто така избегнував да кревам тешко и да се изморувам. Бев вчера на ГАК, ми зедоа крв за испитувања (крвна слика, вирусни маркери, хемостаза и ддмери) и ме закажаа дури на 26. мај за анестезиолошки преглед. Треба да пијам микрогинон сѐ до денот кога ќе ме викнат за интервенција. Значи имам сигурно уште еден месец дотогаш.
Utre imam zakazano Hsg kaj Tolovski i sega bas poglednuvav kade se naoga bidejki ne sum od Skopje mi dava dve adresi na google Ednata adresa Jordan Mijalkov drugata Dimche Mircev, koja e tocnata ako moze mala pomos
Димче Мирчев е. Само што ќе свртиш по улицата од десно е има стрелка во тесно пролазче е, барем такс беше во ноември јас кога бев ( нешто реновираа тогаш )