Да скапо изгледа ама еве хипотетички во мојот пример Битола е на 45 мин возење а Скопје е на 2 и пол саати...значи тродупло пари за гориво, цел ден нема да си дома, треба да ручаш Скопје и кога ќе видиш пак 10 илјади денари ќе потрошиш, можеби и повеќе а вака за 3 сати си дома, a до Скопје е повеќе малтретирање по патишта...од тој аспект пример јас би одела побрзо Плодност него кај Толовски @MariaSky Значи 12 е, не и наплатиле повеќе на другарка ми...и таа беше без анестезија, презадоволна беше од се, рече докторот само на процедурата го видов, ама сестрите и другиот персонал беа супер
Zdravo,petok imam zakazano hsg vo Plodnost,se javiv mi rekoa ne treba nisto osven cisti brisevi,gladna zedna da pojdam i cetvrtok na lesna hrana da sum,prasav za sedimentacija mi rekoa ne treba.Ke ve molam nekoja dali ima iskustvo sega brzo sto bila,koja e cenata?falaa
Jas pravev pred 10 dena Opusteno samo Mozes so anestezija 15.000 mkd a bez e 12.000 Koga stignuvas vo soba odis se od tebe soblekuvas i ti davaat spavakja i ke ti pustat infuzija kolku samo da se opustis ako si bez analgezija(svesna si samo dole ne osekjas bolka) Pripremata e malku stresna i dodeka te sterilizira odvnatre vo matkata so gaza i betadin e neprijatno Koga ja vbrizguva tecnosta za da ve snimaat na rentgen e neprijatno isto no ne e bolno ama sekoj razlicno go dozivuva Jas izdrzav bez anestezija Ne boli nisto ne se stiskaj Celata postapka na snimanje e 5min Mozes da se konsultiras so medicinskite sestri i ke ti kazat kako e postapkata Samo pozitivns misla ))
Cisti brisevi i bez infekcii- nosi go so tebe rezultatot (mene samo me prasaa go nosev so mene) Drugo nisto…
Da tocno i jas bez anestezija bev No site so mene so bea vo sobata bea so anestezija preplaseni bea A nema potreba…
Мене чудно ми беше само бидејќи првпат правам, а за страв не јас се пораѓав та од ова ли ќе ми е страв.
Јас правев вчера ХСГ кај Толовски и можам да кажам дека супер поминав. Еден час претходно испив Ибупрофен 400. Исто како обичен пап тест воопшто немав болка никаква само 10 секунди нелагодност. Ви препорачуваам на сите да си направите да не чекате не е страшно. Сакав да ве прашам после колку денови се препорачуваат односи?
Mene me sovetuvaa da otidam kaj tase me prima bez zakazano gi vide rezulatite Negov sovet bese tri meseci da se obiduvame deka ovaa postapka e kako stimulacija ili kako terapija na janjicite Inace jas nemav nikakvi bolki nitu krvarenja i odnosi imav sledniot den vecerta Tase sumamed mi dade samo Obiduvajte se i srekjno so uspeh❤️
Deneska pravev hsg dobro pominav,dvata mi se proodni ne mi dadoa antibiotik,imam krvarejne ama ne mnogu mi rekoa deka e normalno samo aku e obilno da se javam.so sreka na site
Поздрав феминки, Јас имам една ќерка пет и пол години,и еве 7 месеци де обидуваме за втора бременост.А во првата бременост немав ниеден проблем,со еден обид останав бремена! Хормони испитував и излегоа резултатите супер перфектно иако наполнив сега 35 години. Ај матичната ми рече да направам едно HSG дека се друго е супер! Денеска наравив HSG кај Толовски и резултатот е многу разочарувачки (билатерално обструктивни туби) Дали е од царски рез,дека ќерката ја родив со царски? Јас не се сеќавам на некоја инфекција досега! И што е интересно ич немав никаква болка во процедурата на HSG,а што читам тие што имат затнати туби,имат болка во процедурата на HSG! Дали има некој со слично искуство како моето,и кои се наредните процедури,ве молам да споделите искуство,многу лошо се чуствувам,не можам да заспијам И матичната толку дрска,одма штом го прочита извештајот ми рече ааа одма на ивитро! Јас и реков ама докторке нели има други процедури што може да следиме на пример како лапароскопија.... Овие матичните не сакаат ниту да не сослушат до крај,зборуваше од другата соба... Ве молам споледете ваше искуство,врвни доктори и клиники за мојот случај Повеќе сум учела читајќи по форуми и chatgpt одколку од докторите.. Секое споделено искуство ќе биде и трошка надеж за мене и добро упатување за следните чекори.. Прегратки ❣️
Јас имав оштетена туба од инфекција, и да појдеш на мислење кај ивф специјалист мислам ке ти предложат прво лапароскопија, да се санира проблемот па може природно ке си останеш бремена ако не тек после ивф. Појди кај Димитров во Систина