Благодарам... деенес од прејаки болки до др стигнав... и крвна слика со <25.0 бхцг иако си посомневав на се...но хсг не ми бега...
Добро би било да направи ХСГ. Јас имав исто биохемиски ама докторот ми рече ХСГ обавезно. Можно е да се утврдат некои аномалии на матката, израстоци кои не дозволуваат успешна имплантација.
Се обидуваме природно.. но засега неуспешно па би да се испитаме 2та да видиме да не имаме некој проблеем
Закажав на Гак за хсг... е сега уште стравов да го нема ќе беше супер ама ме фаќа некоја паника поточно страв што како ке биде..
Немој да се водиш од туѓи искуства, индивидуално е. Најбитно од се е што кратко трае. 1 саат пред снимањето, напиј се нешто против болки (кетонал или сл.) и б6.
Смеам сабајлето да пијам нешто за болка ? Бидејки рано ќе треба да бидам на гак... треба нешто освен влошка да си носам или ?
Јас во систина правев ама сигурно е исто. Носи си влошка иако би требало да даваат и таму. Мене докторот ми рече саат време пред снимање да се напијам нешто. Носи си со тебе апче па испиј го 1 саат пред хсг-то. Друго не ти треба ништо
Devojki zakazav za utre HSG vo Sistina, kaj dr.Daniela. Dali nekoj bil kaj nea? Ili da mi preporacate kaj kogo da prezakazam? Isto, bidejki denes e neraboten den, dali moze utre tamu da mi zemat krv za sedimentacija? Pred mesec ipol pravev krvna slika i sed mi bese 12.
Обавезно бруфен 1 саат претходно. Јас се напив рапидол с и буквално ништо не осетив а двата канали беа затнати по три пати ги одзатнуваа.
Јас на поаѓање заборавив да се напијам .. и дали и дека беа во ред каналите немав болки иако онаа номално нелагпдност... а пред да правам се мислев што е подобро и утрото во брзање го заборавив.. но сепак благодарам советиве ќе послужат и за др феминки
Da da poverodostojna e histeroskopijata daleku po verododostojna od hsg ama za zal na gak doskoro ne pravea dijagnosticka histeroskopija sega nez kako e a vo privatnite kliniki pravat ama nez kolku pari e tocno
Сега правев хсг и буквално ништо не осетив. Ми рече тубите се добри, матката добра. Малку е нелагодно кога осеќаш дека ти се полни матката со течност, ама болка никаква
Dali krvarevte posle hsg? Jas duri sega dojdov doma i gledam vloskata sto mi ja dadoa lom. Imase kafeno kako od betadine, ama imase i krv koga se izbrisav. Vi se slucilo li?
Stom si nemala bolka znaci nemas zapusuvanje i Da malku do vecerta moze da se pojavi krv ne se plasi normalno e... ti dadoa li da pies terapija nekakva da izbegnes bilokakva infekccija ?