Mojot septum e pogolem, za histeroskopija bese 100% sigurno samo za laparo ne se nadevav, Tofoski mi preporaca
Ве молам искуство за Др Вероника Кокоромановска -Толовски. Добив препорака за кај неа, меѓутоа не сум запознаена со процесот. Дали боли, колку пари чини итн..
Јас правев со неа кај Толовски, супер помина. Малку боли колку што памтам, 2 сек. 5000 ден беше. Резултати одма. Целиот процес е 5 мин.
Утре ќе правам хсг на државна, ќе ми биде 12/13 ден од менструација, дали некоја од вас правела хсг во тие денови, се плашам бидејќи е малку покасно од што треба но ми рекоа дека може, искуства?
Мислам дека не би требала толку доцна, т.е. во овулација си скоро сега, можда имаш оплодена јајна клетка веќе, што се вика. Можда можеш да одложиш за следен месец.
Zdravo devojki , posle dve neuspesni IVF , konecno eden doktor se seti da mi kaze da napravam Hsg , (drugite vikaa nema Potreba bidejki bevme so maski faktor, a sum gi prasuvala) ova se rezultatite. Dali ima nekoja so slicno iskustvo Dali ima nadez, mnogu se razocarav…
Чудно како сте стигнале до таму без ХСГ, ваљда ради машкиот фактор. Сигурно ќе ти препорачаат лапароскопија или само хистероскопија за да видат што се случува во левиот рог на матката, зошто секако сте на ИВФ, матката ви е важна да е спремна и како што треба. Додека јајцеводите се ок колку што разбирам. Не би се плашела на твое место. На прва делува страшно ко ќе читаш, ама не е. Да си се опуштиш. Каде го правеше ХСГ?
Не се стресирај,проодни ти се јајцеводите.Имам другарка со ваква дијагноза,спонтано остана бремена. Стресот е главен фактор за се.На мм му рекоа дека нема скоро ич подвижни сперматозоиди па ете втор пат сум бремена по природен пат. Како што ти кажа и членката,да си се опуштиш се ќе биде во ред!
Bravo ! Ti posakuvam lesna bremenost! Se borime 4 godini za potomstvo , dve invitra neuspesni 7 transferi eden spontan, mnogu bev frustrirana zosto Nikoj I na na moe baranje ne se potrudi povekje da me upati na hsg. Ova go napravi samo dr Trajkovski i mnogu sum blagodarna, ke vidime sega Koj e sleden cekor. Ti blagodaram za poddrskata I odgovorot , mi znaci mnogu!
Ах па ти, што си ги чекала да те упатат? И така на приватно си го правела. Слободна воља си е тоа крај краева. Многу работи ги направив на слободна воља и сега, ама треба ова - повели, ама и она - исто така повели, еј па се имаш? Епа имам, ако ве чекам вас, уште толку голгота. Ај ќе си видиш со Трајковски, ќе ти каже што следно.
Девојки вчера правев хсг кај Толовски процедурата е 5мин издржливо е исто како агресивен гин.преглед. инаку цената е 5.500ден. А докторката што го прави е префина.И да на 8ми ден од циклус го правев
Сакам да споделам искуство во Толовски. Хсг ми правеше др. специјалист Костадинка Ѓуроска. Дијагнозата беше делумно проодни но сепак незадоволителни. По препорака на матичен гинеколог следен чекор е операција.лапароскопија и евентуално отстранување на јајцеводните канали. Среќа што отидов на уште едно мислење во Жан Митрев каде ми кажаа дека во Толовски им е застарена опремата и не се трудат докторите доволно. Новиот хсг испадна целосно проодни. Неспоредливо искуство. Толовски како на лента и машинерија за пари
Кој го изведе во Жан Митрев ХСГ? Јас го имам истото искуство во Жан, обратно од твоето. Може си имала и грч во текот на процедурата првиот пат. Вториот си знаела што те очекува, а може и првата процедура помогнала односно ги прочистиле и сега се досредиле. Така да не би судела на твое место искрено. Во Жан голгота имав.
Не судам... Споделувам искуство што сметам дека поради лекарско неискуство ќе отидов на безпотребна операција.
Па истото ти го кажувам и јас, заради неискуствпчвото во Жан и јас ќе завршев на операција. Кај кого во Жан правеше? Јас кај Ирена. У Жан многу се фини да критикуваат. А Ирена што ми правеше ХСГ со крварење кое и го потенцирав. После доктор во Ремедика ми кажа дека можела ендометриоза да ми направи.
Прв пат слушам дека Хсг може ендометриоза да ти направи. И тоа доктор да го каже, хм. Не се плаши, не може ендометриоза да ти направи. Може ендометритис изгледа тоа спомнал, ама тоа е нешто сосема друго. Тоа е инфекција е и затоа превентивно даваат антибиотик да пиеш после процедурата.
Др. Јелена. Јас кажувам од мое искуство, пристапот, односот пред и по хсг. А за квалитетот на хсг сликите,неспоредливо со толовски
Не, иречно кажа ендометриоза. Бидејќи ендометријално ткиво е во прашање и со хсг може да го разнесе и по туби и стомачна празнина каде што има излив.