Баш ми е жал. Потполно те разбирам. И јас на природно еднаш забременив ама исто заврши со ран спонтан. Многу тешко ни беше и на двајцата. Оттогаш голгота и борба. Ама нема откажување. Наредно 3то Ивф се мислам во Ремедика. Во недоумица сум уште каде да правам.
Ви кажуваат ли причини? Јас немам еден само. Неколку се. За ИВФ јас бев за Грција ама ете, ова бидна. Сега со трансфузиолог се договараме, ама ајде да не зборам нешто што не разбирам.
I kaj mene imam mnogu prichini. So endometrioza sum plus hidrosalfinks. Odime chekor po chekor. Se shto kje treba kje se napravi i ispita. Nekoi od ispituvanjata gi imam i na svoja raka napraveno bez da chekam na doktorite. Dosega shto imash od ispituvanja napraveno?
Тромбофилија, хсг што е дискутабилно и треба да се повтори, а сега трансфузиолог што не ми изнапиша да испитувам, не знам ни самата. Машки фактор испитан. Кариотип се уште не и не сметаат дека треба.
Jas ne toleriram bolka i zemanjeto na brisevi i pap mi e bolno pa zatoa se mislam pomegu anestezija ili predhodno da se imam napieno apcinja za smiruvanje i bolka
Здраво девојки, дали некоја брзо правела ХСГ,кај кој доктор и ме интересираат цените со анестезија, толеранција на болката ми е 0, и се плашам од таква процедура.
Jas pravev vcera vo plodnost iskreno me bolese koga ja vbrizgaa tecnosta, ama pogolema bese bolkata najverojatno zatoa sto dvete strani se zapuseni . Doktorkata mi rece da odam na laparoskopija za da se odstranat tubite. Dali nekoj I'ma slicno iskustvo?
Jas imav problem so tubite, neka ja vidi snimkata specijalist za neplodnost pa posle resi sto ke pravis, moze so laparoskopija da se iscistat, mene laparoskopski eden mi izvadija no drugiot go iscisti ja. Najlesno resenie im e vadi tubite i zagarantiran pacient si im.
Problemot e sto I da se iscistat rece deka imalo promena vo oblikot I mozi samo da se zavrsi so vonmatericna bremenost. A ne znam zosto da se vadat koga za ivf ne igraat nikakva uloga. A Ako se pravi laparoskopija samo ke mi se prolongira periodot za ivf, se gubi vreme.
Jas od moe iskustvo ke ti odgovoram jas imav zapusen eden kajnal imav i hidrosalpings i so dogovor so doktorot gi otstranivme i dvata i imav uspesno inv prethodno imav 4 spintani zaradi toa ako proceni doktorot deka e podobro da se otstranat neka se otstranat okolu vremeto jas imav kraj na januari laparaskopija vednas picnav so stimulacii so dolg protokol bev i na 8 mart imav pozitiven test znaci vreme ne bese voopsto gubeno razgovaraj odluci se kako ke pravis i neka ti e so srekja
Ke odam mesecov na pregled kaj Tashe dodeka go cekam vaucerot od fondot pa ke vidime sto ke kazi toj. Ti blagodaram
Немој! Оди на второ ХСГ на друго место! Каде се запушени? Не знаат да прават во државава! Може ти се направил грч и се покажале затнати. Треба да направат пауза и пак да пробаат.
Дали некој правел ХСГ во систина кај др. Јорданчо Иванов? Успеав да закажам преку страната на Систина ама кога ги барам за цена во контакт центарот никако да ги добијам