Zdravo na site. Ova e verojatno prasanje za doktor ama moze nekoja od vas se imaa sooceno so nesto slicno. Imam 36 godini i 10 meseci probuvame za vtoro dete, posle prva uredna bremenost, bez nikakov problem za zacnuvanje, pred 5 godini. Se porodiv so carski rez. Napraveni se hormoni, amh, spermogram, se e uredno. Mislev deka sleden cekor e hsg no mojot specijalist mi rece deka mali se sansite za blokada vo jajcevodi, da probame prvo so letrozol. Mnogu se dvoumam zatoa sto letrozol e sepak hormonska terapija a i poveke mi ima logika da proveram dali se proodni jajcevodite pred da stimulirame jajnici. Duri i da sakam da napravam hsg na svoja raka nema da imam dovolno vreme da napravam i brisevi i hsg vo ovoj ciklus, ako zememe vo predvid deka denes mi e prv den ciklus. A letrozol treba da pocnam od den 3. Izvinete na dolg post, navistina sum vo nedoumica a e neraboten den i sleduva vikend za da mozam da se konsultiram so doktor, steta nemam nikoj blizok za da mozam telefonski. Dokolku nekoj bil vo slicna situacija navistina bi cenela sovet. Pozdrav i ubav den.
Здраво јас имам прочитано дека кај многу жени после царски се затнуваат каналите. Па мое мислење е прво да си направиш ХСГ, оти џабе ќе се стимулираш ако не ти се проодни каналите..
Можеш и приватно да си закажеш преглед кај друг доктор за второ мислење и HSG на приватно ако не сакаш на државно. Секогаш има можност да се запушат јајцеводите, а освен тоа и анатомијата на матката ќе ја видат поубаво со HSG па ако има проблем ќе се види.
Здраво дали може да ми кажете која е процедурата за ХСГ, што треба да се испита пред прегледот и на кој ден од циклусот е најдобро да се направи преглед.
Zdravo devojki Pravev hsg, jajcevodite proodni no ima lesni peritubarni athezii Dali ima nekoja iskustvo so vakvo nesto? Treba da se vidam so maticnata nedelava ama me interesira i vasi iskustva