Мислам дека треба на трети спрат да одиш мн рано сабајле, па ќе ве носат на рендген сите што се закажани. Вака знам, но ќе пише некоја што била таму да прави дали е така. Не ти кажаа кога ти закажуваа каде треба да одиш?
кажи ми , ако имаш запушени јајцеводи, со процедурата се отпушуваат или се оди дополнително на некоја процедура после хсгто?
Ако се малце запушени пробуваат да ги отпушат при самата постапка, доколку се повеќе или неможе да се отпушат при обид ( во секој случај се обидуваат ) тогаш се врши лапароскопија ( кратка интервенција која се изведува во општа анестезија ) за отпушување.
Jas imam... znaci ides prvden koga ke dobies nosis cisti brisevi i sedimentacija na krv poniska od 11... Se kacuvas na 3ti tamu ke ti kazat da otvoris dolu na prizemje istorija i pak im ja davas na 3ti kat.... i na datumot do 8 da si tamu ke ve odnesat na rengen i posle nedela dena rezultati.. a i ti kazuvaat terapija sto da zemas po hsg
Dali e potrebno da se ostane vo bolnica edna den pred da se naprave HSG za toa sto mi rekoa den pred snimanje da dojdam da otvoram istorija?
Не треба да спиеш само отвараш истоја се качуваш на трет кат и ти кажуваат во колку да појдеш другиот ден и што треба да пиеш.
Моите јајоводи беа запушени т.е. едниот 50% запушување,а другиот 100% запушување. После ХСГ 2 месеци правев хистероскопија за отпушување на јајоводи а не лапароскопија
Неможам да ја спуштам седиментацијата така да ќе морам да одам на приватно Ајде ваш предлог каде и како се со цени?
Сиситина ја правев пред една година платив 5.400. Кај било кој доктор, сите се добри. Ремедика немаат ренген за проодност, ти преостанува евентуално Толовски или Плодност ( Битола ).
Јас треба да правам во систина ми рече матичната мене да си направам седиментација ама најверојатно нема да побараат. Ќе си правам заради мене да сум си на сигурно.
Трае многу кратко, не повеќе од 5 минути. Јас не почувствував болка, само непријатно чувство, резултатот ми беше добар. Бев преплашена од тоа што претходно читав, но не беше ич страшно. Правев кај Толовски, така што не би знаела во Систина колку е.