Иста бев и јас нормално е, за 5 минути поминува ,со анестезија ако го правиш нема да осетиш ништо ,послето мирна глава нема да го мислиш.Опушти се и брзо ќе помине
Не ти треба анестезија. Јас кога правев ни апче за болка немав пиено и немав никаква болка. Само малак непријатност. Само опушти се. Најмногу што можеш да осетиш се менструални болки, а прегледот е краток.
Во принцип трпам болка не ми е проблем..кога имам циклус не пијам ни апче..ќе видиме утре се да биде во ред па за другото...ќе се стрпиме
@Lavica2016 не ти треба анестезија, многу е кратка процедурата, пушта контраст, прави три слики и толку. Само при пуштањето на контрастот се чувствува како протисок, слично на менструслна болка. За 2 минути ќе бидеш готова. Опушти се и не се плаши. П.С. Јас испив еден кетонал пред да излезам од дома.
Лавица, ајде со лесно, да ни пишеш како си поминала Не плаши се, не е страшно, брза постапка е Јас претходно се напив Кафетин менструал.
Истата реакција беше и мојата,зошто анестезија ,зарем е толку страшно? Матичната ми закажала до анестезија затоа што ме знае дека сум плашлива,непријатно е а болка нема ,само што јас имав одпосле болки најверојатно кога помина дејството на анестезијата ,земав спазмекс и аналгин па малку се намали болката.Прашај после тоа дали треба и што да пиеш? Кажи како си поминала,со лесно
Ќе пишам како сум прошла...денес ми е 7ми ден и на бришење сеуште имам малку остаток од циклусот..да не ми е проблем тоа? Zavrsi moeto HSG devojki...proodni kanali i pravilna forma..mi padna kamen od srce..edno gajle pomalo..ama deka bolese me bolese..a veruvajte deka jas trpam bolka mnogu...edniot kanal malku mi bil zapusen zatoa i me bolelo..mi kazaa da bideme aktivni denovive..sega ke odmaram fala na site sto sovetuvaa.. Devojki pred 10tina minuti mi pocnaa jaki bolki...kako da tera za u wece pridruzeno so kontrakcii..dali nekoja imala vakva situacija posle hsg?
Јас немав болки воопшто, само кога ми го пуштија контрастот. Крварев 2-3 саати после процедурата, се чувствував малку подуена ама немав никакви болки. Ако имаш број од докторот јави му се.
Докторот и гинекологот се супер...пофални зборови за нив..мене ме болеше ама сето тоа е индивидуално..прочитај наназад дека некои не ги болело ич..со лесно да поминеш..
Јaс имaв мaлку бoлкa и пoдуенa бев кaј секoј е рaзличнo aкo те бoли јaви се кaј др ќе ти кaжи сегa милa дa се фaти oд првa ти пуштaм среќa
Се јавив мила..ми кажа да се напијам кетонал и чајче..дај боже да се фати и кај мене и кај сите..да нема потреба од темава повеќе
vtoroto bese kontrolno po histeroskopijata dr TRAJKOVSKI pobara kontrolno hsg pred IVF ne za. zal ne oti se spremam za ivf I ne I'm se bitni kanalite Prethodno imav septum koj mi go otstrani dr TRAJANOVA so histeroskopijata a po histeroskopijata dr TRAJKOVSKI pobara uste edno hsg bez hsg mi rece oti kaj mene ivf ne prave
Девојки во.Систина се прави ли испитување на проодност .на канали ? Ако евентуално некоја од вас знае . Фала
Да се прави. Јас правев таму. беше околу 9000 денари, сега мислам некој спомна во скоро време дека е околу 10 илјади.
Ти благодарам Ano . Јас правев кај Толовски . Не дека не сум здоволна. Некако набрзке одлучив . И сега кој како.спомнав ми судат што не сум отишла систина. Ама снимка си е снимка де ...се нервирам . ...ок фала ти сепак поздравче