Здраво. Би сакала да прашам дали некоја членка има правено хсг на државна и колку време се чека за резултатите
Се чека 2-3 недели за резултат. Мислам дека брисевите не треба да се постари од 6 месеци, но можеби е и 3 месеци како што вели @Lostinparadise
Вчера една пријателка зборуваше со доктор од државна и рекол не постар од 3 месеци, и јас мислев дека е 6м
Не знам да ти кажам во план сум да одам на преглед во Систина после Велигден да се договорам за хсг па ќе се распрашам. Ако не јави се во Систина или каде што планираш да правиш
Кога ќе завршиш со прегледот, ќе одиш на шалтерчето да платиш, ќе си седнеш малку на пример во чекална и ќе те викнат дека може да си ги земеш извештајот и снимката Во Систина.
Zdravo I na mene mi dijagnosticiraa isto, matka so nepravilna forma I lev kanal neprooden, jas pravev hsg vo Plodnost, mi rekoa za histero laparoskopija da napravam narednio mesec, pa sakav da te prasam za iskustvo I Kade se pravese, zosto na privatno kosta mnogu.. Se nadevam deka si ostanala bremena do sega . Se najdobro
Zdravo Boni top. Mene me operiraa vo sistina laparoskopija + histeroskopija seto toa cinese okolu 64 000. Doktorot kaza deka se e vo red kanalite se otpuseni matkata si ja dobi pravilnata forma no pominaa 3 godini od intervencijata a uste ne mozam da zabremenam. Moj sovet e da ja naravis sto poskoro ovaa intervencija ne e nisto strasno i sto poskoro site sto sme vo iscekuvanje da si go dobieme najubaviot bozji dar. Se najdobro
Лани правев хистеро-лапароскопија исто во Систина но платив околу 100000 ден. Преноќуваш кај нив и нареден ден си одиш. Мали резови и после 2недели забораваш дека си правел нешто. Многу пари се, но на државно требаше на список со ред на чекање да се пишам и летно време не правеа такви зафати. Со ниско амх и машки фактор секој ден беше губење време. Ова во едно го пишав ќе прочита сигурно и членката на која и треба инфо.
Izvinete sakav da ve prasam tie so imat praveno hsg, jas pravev pred 6 dena vo Plodnost I mi dadoa antibiotik Sumamed posle toa da pijam ama go zedov posle 2 dena, ne go zedov vednas, Dali e normalno da Imas slabi bolki Kaj jajnicite, jas imam Kaj leviot jajnik I kanal so mi bese nepeooden.. Mi e strav da ne imam nekoja infekcija od hsgto ili pak toa e najnornalno? Posle 5-6 dena slabi bolki dali gi imavte I vie ?
Zdravo srcka a kolko e vo plodnost proodnos na kanali jas sakam da pravam ako moze da mi kazes podetalno na koj den od ciklus se pravi fala
Jas plativ 9000, so anestezija e 9000 a bez 7000, jas plativ plus 2000 a osetiv bolka, znaci ti redat anelgezija kako zasemeten si ama osekas bolka.. Plus toa mi a imav eden kanal zapusen I ni ne proba da mi go otpusi, a na pr Organdziski vo stip mi rece ako ti se zapuseni jas ke ti gi otpusam.. Bi ti preporacala tamo da odes I plus poeftin e . Jas od ovde ne sum mn zadovolna Inace se pravi od 8mi do 12 den na ciklus