kade mi preporacuvate hsg? sistina? plodnost? tolovski? ceni ke ve molam koj ima praveno vo posledno vreme, koi ispituvanja gi baraat da gi imate napraveno predhodno i predlog doktor
Толовски 4000и нешто , Систина нешто плус... на Гак 900ден Бараат седиментација до 11 да е... а за брисеви не се секавам...
Kaj Толовски е 4200 или 4500, не сум сигурна , во април 2019 правев и бараат само седиментација. Седиментација можеш и приватно да провериш (во Адриа лаб е 100ден. ) .
Толовски 4200ден, Систина 5400ден, Плодност 9000ден (со анестезија вклучена), ова беа цени лани, можеби има измени, можеш телефонски да се информираш за цена во овие клиники. Јас правев во Систина кај др. Бојаџиев и сум многу задоволна од него. Ми побараа седиментација да е под 10, а за закажување се јавуваш на прв или втор ден од циклус да ти кажат кога да појдеш (мислам 9-12ти ден беше најдобро да се направи)
Јас прашав пред неколку дена во Плодност 7000, а со анестезија 9000. Треба да имаш чисти брисеви и седиментација.
Прочитав од некоја членка на форумот дека правела со анестезија, ама чуствувала се само била како замаена да речам. Иако јас мислам дека сето тоа е за плус пари.
другарка ми има правено, и бидејќи јас сега сакам да правам па ја прашував како помина, ми вика малце е непријатно ама дека толку боли не боли таа правеше без анестезија на државна, а и јас го делам твоето мислење во врска со анестезијава
дали некој има правено во скоро време хсг кај толовски? девојчето ми рече дека треба само седиментација на 1 или 2 ден.. микробилошки испитувања не требало
Ти направи си брисеви, остави што не бара. Ако имаш бактерија, може да ти се пренесе во матка. За твое добро, направи си ги ти брисевите.
Јас правев пред една недела, само седимемтација ми бараа. Земаш резултат од седиментација и се јавуваш да закажеш ако е под 10 и готово.
Јас правев пред една недела, само седимемтација ми бараа. Земаш резултат од седиментација и се јавуваш да закажеш ако е под 10 и готово.
Треба да направам седиментација, дали можам без упат во Авицена да средам Денес добив и некако не сум подготвена и упатена
Ај ако може едно инфо, закажав за хсг во плодност ми рекоа ден предходно само лесна храна, а на денот на хсг да појдам гладна и жедна. Дали и кај другите е така? Логично нема да можам да се напијам апче за болки ај тоа и нема врска и да боли ќе издржам. Него прашањето ми е дали и на другите места е така