Правеше мм пред пола година Правеше мм пред пола година во ред беше. Така да кај мене останува да направам...
Мила и да е тоа е решлив проблем со лапаро ке се среди и ивф а може па и малку да се запушени па да се отпушат со самата процедура, има парови што неможат со години да утврдат што е проблемот и само лутаат. Јас кога и кажав на матичната, пошто се на приватно одев и хсг и дирекно кај Димитров во ремедика, дека правев лапаро и вика е супер барем се знае проблемот и се решава. А бактеријата да мора да ја решиш прво па после хсг. Поздрав
Blagodaram, Mi imaat kazano deka sum alergicna na ampicilin, ako kontrastot go sodrzi. Kje mora da si proveram .
И според мене беше глупост да испитувам и јас на амоксиклав сум алергична ама од таму ме натераа и баг во главата ќе ти стават, башка што не ни знаеа каде се прави тоа се утепав од барање каде да испитам
Здраво девојки, прашање до тие што правеа хсг минативе недели на гинекологија во државна, како е процедурата за закажување, со упат од матичен ли се оди? Мојата матична денес ми кажа дека не прават хсг на гинекологија сега, поради ситуацијава докторите се распределени по други оддели.
Пиев цитерал 2 недели и премногу течности, чаеви. Благо избегнував колку можев повеќе. Симптоми чешање и болки при односи. Инти ја имаш?
какво чешање? да, имам болки и јас при однос. Мм ја имал ама сега не знаеме дали ја има уште.... Како се пренесува?
Па треба спермокултура да се провери дали ја има уште. Инаку кај жените се јавува поради анатомијата на жената.Треба да посети и уролог да се види од каде дошла таа бактерија.
само преку спермокултура ќе се види дали ја има? ако ја има значи дека е невозможно да биде плоден во тој момент? А како мислиш по анатомија се јавува кај жените?
Бидејќи анусот и вагината се блиску, а ешерихија коли најчесто се јавува од нечисто, затоа треба премногу хигиена. Не знам, треба да се консултирате со уролог. Или станува збор за уринирна инфекција, испитајте урина.
Здраво на сите, денес во ГАК направив ХСГ , имав болки но издржливи, кратко траеше. И ако многу се плашев. Сакам да прашам дали имал некој искуство освен што имам болки во стомакот, се чуствувам и омалаксена, немам сила?