zdravo feminki, utre imam zakazano HSG vo sistina pa sakav da prasam dali moze da se ima odnosi posle procedurata... na deckoto i e rodenden drugiot den pa vecerta imame rezervirano vo edna villa :///
Jas pravev HSG na 05.01. i mi rekoa 5 dena da nemam odnosi. Ne treba da imas odnosi zatoa sto ke krvaris a ke imas i menstrualni bolki.
Jas piev brufen.I ako denta nemv nisto,ok bev, utredenta imav bolki vo stomakot potesko se dvizev.Krvarev po malku2-3 dena.I tolku.
Јас правев месецов. Појади си обавезно и напиј се бруфен. Кај мене крварењето траеше истиот ден до вечерта и после 2 дена си почмавме со односи(така и ни кажаа).
девојки за проверка на јајцеводи кај Органџиски или на државна во Скопје? Органџиски ми бара 4500 за преглед плус 4500 за скен на матката и 8000 за процедурата. Не знам дали вреди. Ве молам за итен одговор
ми текна на Владимир Трајковски од Њу Борн па се јавив таму ама не знаеа да ми кажат дали прават Хсс сега ми рекоа јави се утре докторот ќе ти каже. А инаку колку би ме чинело кај Толовски и Систина?
zdravo feminki, bev deneska na Hsg vo sistina i vo HSG nemav mnogu bolki epten malku izdrzlivi bea i kanalite mi bea vo red samo septumot mi bese na formata kako V gore mi bese kako dva V edna na druga znaci ne bese prava linija gore na V i mi kaza deka moram da pram histeroskopija. lelee mnogu sum zagrizena sega aj ve molam nekoja za iskustvo (
лелееееее. Утре одам кај Толовски а кога закажував ја прашав девојката дали треба да се апстинира од правење бебе ми рече не!. и сега?!?!? И како да го направам тестот пред овулација кога ми трае 7 дена, минкмум 2 дена треба да бидам чиста од менструација тоа е веќе 9ти ден кој се паѓа Недела. А на 10ти веќе ми започнуваат плодните денови. Ама ние пробавме во петокот вечерта и замислете сега да сум останала бремена а ќе одам на рентген. Јас не знаев дека е рентген работава и прашав од кај Толовски ми рекоа слободно пробувајте си за бебе
значи дека тој месец овулацијата ја пропушташ така? Евњ јас треба да одам утре. Мене ми трае 7 дена. Утре ми е 11ти. Ако 5 дена после тоа не треба да имам значи ќе чекам следен циклус. Инаку кај Толовски се јавив и орашав дали треба да се апстинира. Оваа ми рече не не нема потреба. А сега читам дека ХСГ уствари е рентген и е штетно ако си забременила да го правиш. Што да правам мислење? ако не са не одам. Пробавме во петокот 8ми ден ми беше.