Zdravo devojki, Kade da pravam hsg sto bi preporacale Sistina ili tolovski? Vo sistina mi rekoa koga kje dobijam da se javam i da zakazam. Koga se pravi sedimentacija? Vo slucaj da izleze visoka da ne treba da pijam nesto i da gi ispustam prvite 10 dena koga se pravi hsg?
Јас би ти ги препорачала дефинитивно Систина. Имам читано на форумов дека кај Толовски се постари апаратите и дека снимките не излегуваат јасни, па можно е не дај боже, пак да треба да правиш. Докторот во Систина не ми обрати мн внимание, ама ми рече следниот ден да одиме на консултација со сите документи што ги имаме, ама ние не отидовме зошто моравме да патуваме. Резултати добив за 20 минути. За седиментација, во Систина нема воопшто да ти направат проблем и да ти е малку повисока. Ама тоа си е за тебе, за твоја сигурност. После постапката секако ќе добиеш превентивно цитерал. Седиментацијата може да е малку повисока за време на циклус, ама ако толку се мислиш испитај кон 4ти ден, чисто да видиш отприлика колку ќе ти биде. Рачунај дека на 9ти ден пример најверојатно ќе биде пониска. А брисеви си имаш направено? Тие нема да ти бараат, ама заради тебе. Кај Толовски можда бараа, тоа не знам, ама Систина не. Јас си направив за секој случај
Здраво девојки, може ли некој ако знае и е правела во Сиситина хсг да ми каже кои документи ѓи бараат, колку е цената и кога треба да се закаже, какво искуство имате таму?
Пред година и пол правев, на 7ми ден од циккус,се јавив кога добив ми рекоа 2 дена кога ке ти заврши дојди. Не носев ништо, не ми спимнаа за седиментација. Бев кај др. Палчевски, платив 5.900, сега можеби е малце покачено до кај 6.200, 6. 300. За 5мин завршив работа, кратка болка од 20секунди... док. ги виде снимките, ми дадоа резултат и така. Таман поминав
Значи се биле проодни штом си немала болка така? Или нема врска, болката е кратка? Дека многу членки се жалат на јаки болки
Извини сега гледам, проодни ми беа каналите да, ама сепак болка имав, само ептен е кратка 10секунди... после ми рекоа полежи 5,10мин, јас одма си станав, си се облеков.
Женички пред извесно време бев пишала дека имам висока седиментација.Со консултација на докторот од ремедика дозволи да правам проодност на канали, закажав кај Кузеска бев денеска и морам да кажам дека супер поминав, болки скоро и да немав.Каналите ми се супер. На сите ви посакувам убав ден и сите да поминете како што поминав јас само со позитивни мисли и се ќе биде во ред. Поздрав
jas pravev hsg vo Sistina pred 4 dena, pominav lesno, imase kratka bolka ako mozam da ja narecam bolka kako da nemozis povekje da izdrazis za mochanje taka nesto bese, Cenata e 6.170 denari, se pravi 5 min hsg-to i posle polezav uste minutka-dve i mi stavija vloska zatoa sto nomalno bilo malku da se prokrvari. sledniot den ipol ima bledi kapki krv sto i toa e normalno po kazuvanje na doktorite. i posle hsg-to uste tri dena po dve kapsuli vibramicin piev radi da ne nastanat nesakani vospalenija ili skraja da e nekoja ifekcija. sabaljeto pred hsg se napiv edna kapsula vibramicin, eden ketonal i eden diezapam od 5mg, cisto radi opustanje na tubite. Se bese vo red. Ako ne i e jasno na nekoja devojka slobodno neka preprasa nesto ke objasnam poubavo.Srekjno na site zenicki
jas pravev hsg vo Sistina pred 4 dena, pominav lesno, imase kratka bolka ako mozam da ja narecam bolka kako da nemozis povekje da izdrazis za mochanje taka nesto bese, Cenata e 6.170 denari, se pravi 5 min hsg-to i posle polezav uste minutka-dve i mi stavija vloska zatoa sto nomalno bilo malku da se prokrvari. sledniot den ipol ima bledi kapki krv sto i toa e normalno po kazuvanje na doktorite. i posle hsg-to uste tri dena po dve kapsuli vibramicin piev radi da ne nastanat nesakani vospalenija ili skraja da e nekoja ifekcija. sabaljeto pred hsg se napiv edna kapsula vibramicin, eden ketonal i eden diezapam od 5mg, cisto radi opustanje na tubite. Se bese vo red. Ako ne i e jasno na nekoja devojka slobodno neka preprasa nesto ke objasnam poubavo.Srekjno na site zenicki
jas taka eden mesec izgubiv za pravenje hsg sedimentacijata mi ispadna visoka 65ka i maticniot mi prepisa antibiotik Zinat koi gi piev 5 dena pa mi se simna sedimentacijata na 22, so 22 sedimentacija mi napravija hsg vo Sistina i jas licno sum prezadovolna go pravev so doktorka Irena Shuplinovska, pa so popozitivna doktorka sum nemala iskustvo. Ako ve interesira nesto dopolnitelno slobodno prasajte me, zatoa sto go pravev pred 4 dena se ubavo ke vi objasnam.
Само седиментација ти тражеа? Пап, микробиолошки нешто такво? И дали се напи некое апче пред процедурата, се јави на прв ден циклус и кој ден од циклусот правеше? И уште нешто со упот ојде или не треба? Чекам да добијам па да закажам и јас таму
Koga dobiv prvata den mu se javiv na maticniot I toj mi zakaza hsg vo Sistina I go pravev na 6tiot den od ciklusot a mi trae 5 dena ciklusot. Den pred hsg pocnav da pijam po edna kapsula dnevno vibramicin po kazuvanje na mojot ginekolog, denot koga pravev hsg, vo 13 I 15 mi bese terminot, a sabaljeto mi rece maticniot da se napijam uste edna kapsula vibramicin, eden ketonal I eden diezapam od 5mg za koi isto taka mi kaza maticniot da gi ispijam,cisto za opustanje na muskulite I tubite gi piev ketonalot I diezapamot. Sabaljeto normalno jadev lesna hrana I piev tecnosti. Inaku za hsg mi baraa sedimentacijata samo da mi e vo red, I toa ne nosev tamu rezultat tuku maticniot I prenesol na doktorkata koja me pravese deka sedimentacijata e dobra. Drugo ne mi baraa nisto. I pojdov bez upat, samo po prethodno zakazan termin kaj doktorkata. Da kazam I deka ne vlegov tocno na mojot termin tuku Eden cas podocna l, zatoa sto togas se pogodi da Ima slobodno vreme za snimanje radiologot. No voopsto ne dozvoliv da se iznwrviral, cekav smireno, najverovatno deluvase diezapamot ako sakate uste nesto slobodno pisete mi ke vi objasnam. I izvinete ako Ima greski vo pisuvanjeto od telefon pisuva. Ubaaaav deeen
А дали ти бараа ковид тест? Јас треба да правам ХСГ во Систина, па да знам. Гинекологот не спомна ништо за тоа ама да сум јас на сигурно. Кој д-р од Систина го препорачувате за ХСГ?
Ne baraat covid test. Iskreno ne znam kako rabotat drugite doktor vo Sistina, mene maticniot mi zakazal kaj Dr Irena Shuplinovska i zenata bese carica, predobro pominav. Ako te interesira nesto drugo okolu hsg slobodno pisi mi ke ti objasnam
Феминки, дали некоја сега брзо правеше ХСГ на ГАК? И ако да, кај кој д-р? Некако слаби сме со финансии, сакам да се обидам на државно
Девојки утре треба да правам хсг денес направив седиментација излезе 17 дали е висока и во Систина ќе правам нем да ме вратат некој што знае до колку треба да биде?