Јас сабајлето се боцнав на приватно, и кога отидов на ХСГ во 13h, веќе имав резултати од седиментација и беа добро, па затоа и ми правеа дента. @snow-girl
Јас правев во Синлаб (поранешно Адриалаб), и за саат, два ми беа готови. Ќе им кажеш дека е за ХСГ за да ги направат побрзо. А ме чинеше некои 100 денари на приватно.
бидејќи јас имам закажано во Плодност во Битола па не ми спомнаа ништо за седиментација затоа прашувам
Моето искуство е следно:Правев на гак по претходно закажан термин на 10ден од менструација и пред хсг со седиментација од крв под 10 отворив историја и отидов на 10ден од мензис и од гак со една сестра а со мене беа иште две девојчиња.Снимањето беше на оддел ренген а не на гиникологија.Одиме со сестрата и таму на ренген една по една.Пред мене девојчето и беше болно и испуштаце крици а јас во помошната соба чекам долу пиштол гола.Стигнав и јас на ред и почетокот беше како за пап тест и течноста во мене не болеше како мали менструални болки и после не крварев ич.Резултати ок.Е сега за болката изгледа зависи од тоа секој индивидуално колку и дали се запушени каналите и повеќе боли,а ако се незапушени болката е помала.Девојчето пред мене го болеше и беше со болки.Исто и за крварењето потоа може да се јави,но не мора индивидуално.Може да си земете памучно уловче.Може да земете нешто за опуштување за да не се стегате.Ете тоа е моето искуство.Ви посакувам лесно да поминете.
Mikrobioloski brisevi I sedimentacija pod 10 , mene mi baraa . Sedimentacijata pokazuva dali imas vo organizmot infekcija .
Женски дали некоја правела снимање на проодност на канали во плодност битола и која е цената дали само таа што ја кажуваат за снимање или се плаќа уште нешто плус ви благодарам
Со анестезија ми рекоа 9000 зборот ми беше таму ли ти испитуваа седиментација и дали тоа влегува во таа цена или дополнително се наплаќа
Ако сакаш сама да си испиташ ќе платиш. Тие нема да те натераат. Јас си направив резултати на државно, а во Плодност само снимање.
пред еден месец правев ХСГ па ми е прооден само едниот канал сакам да прашам дали има шанса да се остане бремена со еден прооден канал
Има да.Ама за другиот разговарај со др,ти кажаа од што не ти е прооден,да не треба да го вадиш,да не ти прави ороблем во бременоста.Ова само лаички го зборувам за вадењево,не ме земај здраво за готово.Битно знам оти со еден јајцевод МОЖЕ да се остане природно бремена.
Ajde ve molam kazete mi od koi doktori ste najzadovolni za hsg. Jas za nekoj den treba da pravam i se mislam dali sistina dali nekoja si doktorka Vesna Markova(preporaka od doktor) vase mislenje