Јас бев таму 7 30, во 7 50 дојде сестрата и отидовме на радиологија, влегов одма и за 15 мин излегов. Додека се спремам и прегледот дали траеше 5 минути.
Znaci ne e strasno, da se podopushtam. Za kolku vreme gi davaat rezultatite, dali ti kazaa odma nesto, dali se proodni tubite ili ne?
Девојки, дали клиничка биохемија работат во сабота и ако да, од колку до колку? Треба да правам хормонски статус и седиментација утре, па да знам како да се организирам.
Пожелно е и да имаш чисти микробиолошки брисеви ако не си направила скоро. Инаку таму кога ќе отидеш ништо нема да ти побараат, ама за твое добро направи си.
Не мора да значи, мене воопшто не ме болеше, можеби дека каналите ми биле проодни. Јас на ризик отидов и јас се плашам од болка но воопшто не ме болеше
Јас не трпам болки, другарка имам која без никаква анестезија си направи. Индивидуално е, зависи колку трпиш болка
Jas denes pravev, voopsto bolka ne osetiv, epten minimalno tapo steganje, ama ne vredi anestezija mislam za hsg. Ama kaj sekoj e razlicno , mozebi deka mi se proodni zatoa i ne me bolese.
Jas pred 4 godini pravev, i togas mnogu me bolese. Mi bea proodni kanalite no ete, pak me bolese. Sega koa doznav deka ke treba pak da praam mi se prevrte stomakot....
Да, веднаш после постапката те вика во една просторија, ти покажува снимки и една девојка пишува извештај.
Okej, samo sto zavrsiv so HSG-to vo Sistina. Ne mi dadoa anestezija, no bea mnogu vnimatelni i me vodese niz procedurata doktorot. Mnogu pomalku me bolese od minatiot pat kaj Tolovski koga pravev i mnogu razlicno iskustvo definitivno. Bitno e vo red se, kanalite se proodni, pa prodolzuvame ponataka. So sreka na site.