Здраво девојки прашањево ми е за тие со нередовен циклус дали некој се соочил со вакво нешто да сподели искуство. Од кога ме маткаат за хсг.. Секогаш на брисевите имам кандида и мора прво да примам терапија па да закажам бидејќи нели треба чисти брисеви. Долго време сум со овој проблем,бидејќи често имам кандида и нередовен циклус а ми кажаа 3 месеци важат брисевите после треба нови,мене циклусот (бидејќи сум со пцос) знае понекогаш и месец дена да ми касни .. Ми даде докторката примолут нор да пијам ама џабе не добив само јаки болки имав ама не добив.. Споделете искуства доколку некоја се нашла во ваква ситуација секое мислење ми е важно ви благодарам однапред (За кандидата ми рекоа да намалам благо,сокови.. се тоа направив ама досадна е) Скоро нонстоп сум со вагиналети и креми ..
Дали може седиментација да се направи пред добивање зошто нели се покачува за време на мензис, не ми е јасно зошто на 1 или втор ден како што пишале погоре
Kaj Tolovski mnogu dobro pominav Може да јас правев пред циклус а и само ме прашаа дали имам правено а не ми го ни побараа резилатот да го видат
Proveri si,javi se vo kontakt centarot ke ti objasnat.jas sum vo druga kompanija osigurana i za zhal ne mi bese pokrieno
Здраво да се пофалам јас добив конечно можам да закажам за хсг дали треба да земам упат (на извештаите што сум одела претходно ми е индицирано хсг) муабетот ми беше дали ќе треба упат да извадам или може со извештајот да одам? Фала однапред.
Upat OBAVEZNO,zaedno so cisti brisevi i krvna slika so sedimentacija.Ama ako slusas patalec kako mene-sestro zlatna odi si vo Sistina ili kaj Toloski,za pet min ke zavrsis rabota bez traumi.e sega kr platis da,ama podobro da platis nego na GAK da te igraat i za termin i za dokumenti i za sve...skrati si nervozi
Да знам си имам чисти брисеви За тоа си во право знам.. Еден месец чекав да ме земат за екстирпација на тумор на гак
Jas minatiot mesec bev da zakazam ne mi pobaraa upat samo cisti brisevi i sedimentacija.Ja nemav sedimentacija i oni mi izvadija upat, dole samo me bocnaa plativ 40 den za toa samo. Mi otvorija istorija ali ja pisman aga ne otidov me predomislija e sega za ovoj mesec za ako se odlucam def da odam neznam dali ke mi vazi taa istorija ili ke treba nova
Bese da zakazes i uste kolku pati treba da odis duri ti go napravat?malku e komplicirano ako ne si od Sk i zatoa ke si odis na privatno
Оф лелее.. Ти посакувам се најдобро верувај јас Господ молев да добијам бидејќи сум со пцос (нередовни циклуси имам) само да си закажам за хсг мора тоа обавезно да се прави. Уште еднаш ти посакувам многу среќа
Bev za da otvoram istorija mi zakazaa za otkako ke mi zavrsi ciklusot, kaj mene treba da se vidi dali mozda imam septum na matkata ali me predomisli edna doktorka koja mi kaza nemora da pravis Hsg ke odis u Remedika na 4d i tamu ke se vidi dali postoi septum , zakazano mi e za vo vtornik kaj Petanovski pa ke vidime so ke ispadne na kraj. Zavcera me fatija nekoi misli deka mozebi trebase da si odam na Hsg da si zavrsam i taa maka :/
so srekja i na tebe, za sekoj slucaj prasaj si go maticniot za upat da ne ispadne te izlazav, a ako ispadne nekoj prob da ne ti napravat na klinika javuvaj se u Tolovski mislam deka e 4500 den