Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проодност на јајцеводи (HSG)

Дискусија во 'Бременост' започната од mace12, 29 мај 2011.

1. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.370
    Здраво девојки прашањево ми е за тие со нередовен циклус дали некој се соочил со вакво нешто да сподели искуство. Од кога ме маткаат за хсг.. Секогаш на брисевите имам кандида и мора прво да примам терапија па да закажам бидејќи нели треба чисти брисеви. Долго време сум со овој проблем,бидејќи често имам кандида и нередовен циклус а ми кажаа 3 месеци важат брисевите после треба нови,мене циклусот (бидејќи сум со пцос) знае понекогаш и месец дена да ми касни .. Ми даде докторката примолут нор да пијам ама џабе не добив само јаки болки имав ама не добив.. Споделете искуства доколку некоја се нашла во ваква ситуација секое мислење ми е важно:( ви благодарам однапред
    (За кандидата ми рекоа да намалам благо,сокови.. се тоа направив ама досадна е:() Скоро нонстоп сум со вагиналети и креми ..

2. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Здраво, може да споделете од кој доктор сте задоволни зa HSG? :)

3. Anna82

Anna82 Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Дали може седиментација да се направи пред добивање зошто нели се покачува за време на мензис, не ми е јасно зошто на 1 или втор ден како што пишале погоре

4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.404
    Kaj Tolovski mnogu dobro pominav
    Може да јас правев пред циклус а и само ме прашаа дали имам правено а не ми го ни побараа резилатот да го видат

На Anna82 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DolceVita3

DolceVita3 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Дали некој знае дали приватно здравствено осигурување покрива трошок за проодност на канали- хсг?

6. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Kaj si osigurana?

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    90.470
    И јас сакам одговор на истото прапање ако знаете осигурана сум во SN брокер

8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    7.785
    Која е процедурата за ова приватно осигурување? Се плаќа семестрално, еднаш годишно?

9. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Proveri si,javi se vo kontakt centarot ke ti objasnat.jas sum vo druga kompanija osigurana i za zhal ne mi bese pokrieno

10. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.370
    Здраво да се пофалам јас добив конечно можам да закажам за хсг дали треба да земам упат (на извештаите што сум одела претходно ми е индицирано хсг) муабетот ми беше дали ќе треба упат да извадам или може со извештајот да одам? Фала однапред.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Upat OBAVEZNO,zaedno so cisti brisevi i krvna slika so sedimentacija.Ama ako slusas patalec kako mene-sestro zlatna odi si vo Sistina ili kaj Toloski,za pet min ke zavrsis rabota bez traumi.e sega kr platis da,ama podobro da platis nego na GAK da te igraat i za termin i za dokumenti i za sve...skrati si nervozi

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.370
    Да знам си имам чисти брисеви :) За тоа си во право знам.. Еден месец чекав да ме земат за екстирпација на тумор на гак

13. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Jas minatiot mesec bev da zakazam ne mi pobaraa upat samo cisti brisevi i sedimentacija.Ja nemav sedimentacija i oni mi izvadija upat, dole samo me bocnaa plativ 40 den za toa samo. Mi otvorija istorija ali ja pisman aga ne otidov me predomislija e sega za ovoj mesec za ako se odlucam def da odam neznam dali ke mi vazi taa istorija ili ke treba nova :|

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srnicka m

Srnicka m Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    99
    Bese da zakazes i uste kolku pati treba da odis duri ti go napravat?malku e komplicirano ako ne si od Sk i zatoa ke si odis na privatno

15. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.370
    Оф лелее.. Ти посакувам се најдобро верувај јас Господ молев да добијам бидејќи сум со пцос (нередовни циклуси имам) само да си закажам за хсг мора тоа обавезно да се прави. Уште еднаш ти посакувам многу среќа :)

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Bev za da otvoram istorija mi zakazaa za otkako ke mi zavrsi ciklusot, kaj mene treba da se vidi dali mozda imam septum na matkata ali me predomisli edna doktorka koja mi kaza nemora da pravis Hsg ke odis u Remedika na 4d i tamu ke se vidi dali postoi septum , zakazano mi e za vo vtornik kaj Petanovski pa ke vidime so ke ispadne na kraj. Zavcera me fatija nekoi misli deka mozebi trebase da si odam na Hsg da si zavrsam i taa maka :/

17. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    (fingers) so srekja i na tebe, za sekoj slucaj prasaj si go maticniot za upat da ne ispadne te izlazav, a ako ispadne nekoj prob da ne ti napravat na klinika javuvaj se u Tolovski mislam deka e 4500 den

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    90.470
    Можеш и наеднаш да платиш околу 100е е или на рати секој месец.Јави се прашај најдобро

На bella12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kk63

Kk63 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    127
    Девојки после хсг, цитерал како го пиете по едно на ден?

20. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Во систина